Engineering

Categories Reviews (0 Rating)

0 learners taking this course

Η επίλυση προβλήματος επιτυγχάνεται με τη μέθοδο με την οποία ενεργούν οι μηχανικοί (engineering), σπάζοντας το πρόβλημα σε μικρότερα μέρη: (Ask→ Imagine→ Plan→ Create→Improve→Ask)Τα παιδιά ασκούνται στην ομαδική εργασία,στην κριτική σκέψη, στην επικοινωνία με την ομάδα για την επίτευξη του κοινού στόχου και μαθαίνουν να εκφράζουν τη διαδικασία της σκέψης τους με νέους τρόπους.Οι δραστηριότητες engineering, που αφορούν τα πιο μικρά παιδιά, εξάπτουν την φυσική περιέργεια της ηλικίας αυτής, αναπτύσσουν δεξιότητες κοινωνικές, γλωσσικές, φυσικές, αλλά παράλληλα ξεκλειδώνουν και τη δημιουργικότητα των παιδιών, με τρόπο ευχάριστο και διασκεδαστικό. Μαθαίνουν να παρατηρούν, να αναρωτιούνται, να φαντάζονται και να δημιουργούν  όπως και να αναγνωρίζουν, πως ακόμη και η αποτυχία  και το λάθος, είναι απαραίτητα στοιχεία της επιτυχίας.Για τα πιο μεγάλα παιδιά οι κατασκευές είναι πιο σύνθετες και απαιτητικές. Οι απλές μηχανές (γρανάζια, μοχλοί, τροχαλίες κ.ά.) και οι μηχανισμοί (σύνθετες μηχανές), είναι γνώσεις, που συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου και δημιουργούν συσχετισμούς, για το πως λειτουργούν οι μηχανές στον πραγματικό κόσμο.

Lessons

Helicar

Β’ Γυμνάσιου
Οι έλικες είναι ένας αρκετά ακατάλληλος τρόπος για να κινείται ένα αυτοκίνητο. Έχοντας αυτό ως εφαλτήριο για την έρευνα τους, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν βιωματικά τις έννοιες των ζευγών δυνάμεων καθώς θα καλεστούν να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο αυτό ωθείται καθώς και να περιγράψουν ένα από τα πιο βασικά μεγέθη της κινηματικής, τη στιγμιαία ταχύτητα, χρησιμοποιώντας την ακρίβεια των αισθητήρων της πλατφόρμας BBC micro:bit

Science Friction

Β’ Γυμνάσιου
Από τη στιγμή που ξυπνάμε και ξεκινάμε τη μέρα μας, η τριβή είναι ένας συνεχής σύντροφος. Στις δραστηριότητες οι μαθητές θα κατασκευάσουν ένα όχημα με κινητήριους τροχούς μέσω ενός κινητήρα Continuous Servo. Την παρεχόμενη ισχύ αυτού, θα την ελέγχουν μέσω ενός αναλογικού ποτενσιόμετρου και της πλατφόρμας BBC micro:bit.

MotörMag

ΣΤ’ Δημοτικού
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα οι μαθητές χρησιμοποιώντας τις αρχές και τις γνώσεις του ηλεκτρομαγνητισμού, θα κατασκευάσουν τον δικό τους κινητήρα με την χρήση απλών δομικών υλικών και μαγνητών. Με μικρές διορθώσεις στην απόσταση των μαγνητών και της μαγνητικής “παγίδας” , θα προσπαθήσουν να επιτύχουν την μέγιστη δυνατή περιστροφή.

Κώδικας Μορς και Οπτική Ίνα

ΣT’ Δημοτικού
Οι μαθητές μαθαίνουν να κρυπτοποιούν και να αποκρυπτοποιούν μηνύματα με τον κώδικα Μορς με τη χρήση του Microbit και της οπτικής ίνας.

Σώσε το δάσος!

ΣT’ Δημοτικού
Οι μαθητές καλούνται να σώσουν το δάσος από τις φλόγες! Θα καταφέρουν να στείλουν το μήνυμα διάσωσης στη πυροσβεστική εγκαίρως;

Τα βήματα του Νεύτωνα

Ε’ Δημοτικού
Οι μαθητές μαθαίνουν για τα οφέλη της άσκησης και δημιουργούν το δικό τους βηματομετρητή με το Microbit και το επιταχυνσιόμετρο.

Τί θα φάμε σήμερα;

Ε’ Δημοτικού
Οι μαθητές μαθαίνουν για την σωστή διατροφή μέσω του προγραμματισμού ενός διασκεδαστικού παιχνιδιού στο Scratch.

Static Shock

Ε’ Δημοτικού
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα οι μαθητές θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τα “συστατικά” των μορίων και των ατόμων, θα κατασκευάσουν ένα ηλεκτροσκόπιο, την πρώτη συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για την “μέτρηση” του ηλεκτρικού φορτίου. Θα ανακαλύψουν μέσω βιωματικών πειραμάτων τους τρόπους μεταφοράς φορτίων από ένα σώμα σ’ ένα άλλο και πως αυτά “μεταφέρονται”.

Οδική Συμπεριφορά

Δ’ Δημοτικού
Οι μαθητές μαθαίνουν για την σωστή οδική συμπεριφορά μέσω του προγραμματισμού ενός διασκεδαστικού παιχνιδιού αντανακλαστικών στο Scratch.

Στο μυαλό του υπολογιστή

Δ’ Δημοτικού
Οι μαθητές κατασκευάζουν ένα ρομπότ μέσα από το οποίο ανακαλύπτουν το δυαδικό σύστημα, τα bits και τις μετατροπές, και κατανοούν τον τρόπο που σκέφτεται ένας υπολογιστής.

Σήμερα φυσάει πολύ!

Γ’ Δημοτικού
Στη συγκεκριμένη εκδρομή, ασχολούμαστε με την έννοια του ανέμου. Πως δημιουργείται, τι εννοούμε με τον όρο «ένταση», πως υπολογίζεται η ταχύτητά του και με ποια όργανα μέτρησης μπορεί να μετρηθεί.

Το πρώτο μου κύκλωμα

Α’ – Γ’ Δημοτικού
Οι μαθητές θα μάθουνε πώς δημιουργείται το κύκλωμα! Με μπαταρίες, καλώδια, λαμπάκια, διακόπτες και κινητήρες. Θα μελετήσουν πώς επηρεάζεται το λαμπάκι για να ανάψει περισσότερο ή λιγότερο έντονα, πού χρησιμεύει ο διακόπτης, και τι καταφέρνουν με τον κινητήρα.

Κατασκευάζω ένα υδραυλικό πιεστήριο

Α’ – Γ’ Δημοτικού
Οι μαθητές χρησιμοποιούν απλά υλικά ώστε να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το υδραυλικό πιεστήριο και να φτιάξουν μία πλατφόρμα ανύψωσης. Με διασκεδαστικές δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στην ηλικία τους, οι μαθητές θα κατανοήσουν πώς λειτουργεί ένα υδραυλικό πιεστήριο και ποια είναι η χρησιμότητά του.

Car Launcher

Νηπιαγωγείο
Τα παιδιά μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διερευνήσουν τις έννοιες «Ενέργεια», «Μέτρηση απόστασης», «Τριβή» και «Ώθηση» και θα κατανοήσουν τους διαφορετικούς τρόπους ενέργειας που κάνουν τα αυτοκινούμενα μέσα να κινηθούν

The BeeBot Art Project

Νηπιαγωγείο
Τα παιδιά με τον προγραμματισμό του BeeBot μπαίνοντας στο ρόλο του μικρού επιστήμονα θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν σύγχρονους καλλιτέχνες και να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές.

The Maze

Νηπιαγωγείο
Τα παιδιά μέσω του προγραμματισμού του BeeBot θα καλλιεργήσουν μία θετική αλληλεπίδραση με τον κόσμο της τεχνολογίας και των θετικών επιστημών και της μυθολογίας.

Playground Spinner

Νηπιαγωγείο
Με αφορμή μία ξεχωριστή ιστορία οι μικροί επιστήμονες θα κατασκευάσουν δύο διαφορετικούς μύλου και μέσω της παρατήρησης και του πειραματισμού με τα γρανάζια θα ανακαλύψουν τις διαφορές στην κίνηση τους

Elementary Robotics

elementary-robotics-01

Ε’ Δημοτικού
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Elementary Robotics οι μαθητές ενθαρρύνονται να εξερευνήσουν και να κατανοήσουν τον κόσμο γύρω τους μέσα από μια επιστημονική και τεχνολογική προσέγγιση, σχεδιάζοντας και διαμορφώνοντας τις πρώτες τους πλήρως αυτόνομες ρομποτικές κατασκευές στον φυσικό κόσμο για να εκπληρώσουν συναρπαστικές αποστολές.

Μεγάλος Κόσμος για Μικρούς Ανθρώπους

Α’ – Γ’ Δημοτικού
Οι Φυσικές Επιστήμες στην Πρώτη Σχολική Εκπαίδευση έχουν ως στόχο οι μαθητές να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με το φυσικό κόσμο που μας περιβάλλει.

STEM Κατηγορία Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού

Length: 60 minutesComplexity: Standard

STEM Κατηγορία Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού
Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία των ομάδων για την συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του STEM Education στην STEM κατηγορία Γ-Στ Δημοτικού

STEM Κατηγορία Α’ – Δ’ Δημοτικού

Length: 60 minutesComplexity: Standard

STEM Κατηγορία Α’ – Δ’ Δημοτικού
Το πρόγραμμα για την αγωνιστική ρομποτική είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του διαγωνισμού. Οι μικροί μαθητές μας μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά για τη δημιουργία και την ανάπτυξη των projects τους.

Junior Engineers

Α’ Δημοτικού
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Junior Engineers είναι ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να εισάγει τους μικρούς μας φίλους στο κόσμο του STEM με παιχνιδιάρικο και ταυτόχρονα κατανοητό τρόπο.

Creative Engineers

Β’ Δημοτικού
Το πρόγραμμα είναι Creative Engineers δομημένο με τέτοια μορφή, ώστε από απλές έννοιες και μικρές κατασκευές, στο τέλος να έχουν την ικανότητα να προγραμματίζουν, να δίνουν κίνηση και «αισθήσεις» στα μοντέλα τους.

Automation Engineers

Δ’ Δημοτικού
Στο πρόγραμμα θα ασχοληθούμε τόσο με τη Μηχανική όσο και με τον Προγραμματισμό αυτόματων μηχανών.

Automation Engineering

Δ’ Δημοτικού
Στο πρόγραμμα θα ασχοληθούμε τόσο με τη Μηχανική όσο και με τον Προγραμματισμό αυτόματων μηχανών.

Nezha Robotics| Regular Κατηγορία Ε’ Δημοτικού – Α΄ Λυκείου

Preview

nezha-robotics-01

Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού
Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Nezha Robotics» θα βοηθήσετε τους μαθητές σας να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της ρομποτικής. Καθώς κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τα ρομπότ τους έτσι ώστε να αλληλοεπιδρούν με τον πραγματικό κόσμο, μαθαίνοντας βιωματικά πλήθος εννοιών STEM!

Science Lab

Preview

science-lab-01

Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού
Τα παιδιά γεννιούνται Φυσικοί. Όταν τρέχουν, σκαρφαλώνουν, κλωτσάνε, κρέμονται από ένα δέντρο, ενεργοποιούν όλους τους Νόμους της επιστήμης της Φυσικής!

Python

Preview

python-dia-zvsis-01

Γυμνάσιο
Θέλετε να διδάξετε Python στους μαθητές σας και δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Τότε αυτό είναι το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς! Bρίσκει εφαρμογές παντού: στο web, στην αυτοματοποίηση, στη ρομποτική, στο gaming, στην επιστήμη δεδομένων.

TPBot

Preview

tpbot

Α’-Δ’ Δημοτικού
Στο πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων που ανέπτυξε ο STEM Education τα παιδιά θα εξοικειωθούν με τη χρήση του Micro:bit και στη συνέχεια θα προγραμματίσουν με αυτό το TPBot. Ενδεικτικές δραστηριότητες είναι του ρομπότ σε συγκεκριμένη διαδρομή, η σχεδίαση μοτίβων και η αλληλεπίδραση με το περιβάλλον (line follow, αποφυγή εμποδίων).

Scratch Robotics

Preview

scratch-robotics-01

Γ’-Δ’ Δημοτικού
Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Scratch Robotics» θα δώσετε στους μαθητές σας κατάλληλα εφόδια για να σκεφθούν ως μηχανικοί και να κατασκευάσουν σύνθετες μηχανές στη κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων στην υπηρεσία του ανθρώπου. Με τη χρήση tablet δίνουμε εντολές στην κατασκευή μας να εκτελέσει συγκεκριμένες δράσεις.

Μελισσοπεριπέτειες

Preview

beebot-04

Νηπιαγωγείο
Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε τον κόσμο γύρω σας με βοηθό το BeeBot! Θα ανακαλύψουμε την έννοια του κώδικα και της ακολουθίας μέσα από διαθεματικές δραστηριότητες και πειράματα. Θα εξερευνήσουμε τον κύκλο του νερού! Θα ταξιδέψουμε από τη γειτονιά μας μέχρι την Ευρώπη και όλο τον κόσμο! Και πολλά άλλα που θα ανακαλύψουμε μαζί!

Physical Computing & Python

physical-computing-and-python-01

Α’ Γυμνασίου
Σε αυτό το πρόγραμμα, οι μαθητές εξερευνούν τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών και της Ηλεκτρονικής Κατανοούν και επαληθεύουν μέσω των μετρήσεων τους νόμους που διέπουν τη Φυσική (Physical Computing). Μέσα από συναρπαστικά projects, αποκτούν πολύτιμες δεξιότητες και έμπνευση για την εξερεύνηση περαιτέρω της επιστήμης και της τεχνολογίας.

IoT & Σύγχρονες Εφαρμογές

iot-and-sygchrones-efarmoges-01

Β’ Γυμνασίου
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος Εφαρμογές IoT οι μαθητές και οι μαθήτριες θα εμβαθύνουν σε θέματα προγραμματισμού με τη γλώσσα Python, θα κατανοήσουν θεμάτων φυσικής και μετρήσεων, θα επιλύσουν προβλήματα με χρήση αλγεβρικών μεθόδων και θα επεξεργαστούν συνόλων δεδομένων.

Future Innovators

future-innovators-01

Γ’ Γυμνασίου
Το πρόγραμμα Future Innovators απαρτίζεται από μια σειρά έργων (projects) που θα υλοποιήσουν οι μαθητές, κατανοώντας πραγματικά προβλήματα και δίνοντας καινοτόμες λύσεις με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής! Σε αυτές περιλαμβάνονται τεχνολογίες όπως ο σχεδιασμός και η εκτύπωση 3D, το υπολογιστικό νέφος, η μηχανική όραση και η τεχνητή νοημοσύνη!

Advanced Robotics

advanced-robotics-02

ΣΤ’ Δημοτικού
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Advanced Robotics οδηγεί τους μαθητές στο μέλλον της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Η χρήση εξειδικευμένων αισθητήρων και της κάμερας τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν την καινοτομία του προγράμματος.

Λιλιπούτειοι Επιστήμονες

Preview

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Έχετε αναρωτηθεί πώς έχουν δημιουργηθεί τα οχήματα, τα κτίσματα και διάφορα αντικείμενα που βλέπουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά; Πίσω από όλα αυτά κρύβεται μία ομάδα διαφόρων επαγγελμάτων όπως μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί.
Μέσα από διαθεματικές δραστηριότητες θα μπούμε στο ρόλο όλων αυτών των ειδικοτήτων, θα κατασκευάσουμε διάφορα μοντέλα βασισμένα στην καθημερινότητά μας και θα πειραματιστούμε με καινοτόμα και πολυαισθητηριακά υλικά. Ακόμα, θα έρθουμε σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες.

Space Engineers

space-engineers-01

Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού
Το πρόγραμμα Space Engineers αποτελείται από μια σειρά hands-on δραστηριοτήτων που οδηγεί από την γνωριμία με τον πλανήτη Άρη και τον σχεδιασμό μιας διαστημικής αποστολής, στην εκτόξευση και την εξερεύνηση της επιφάνειάς του!
* Για το 2023-2024, το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο της Αγίας Παρασκευής

SPIKE Prime

Complexity: Easy

E, ΣΤ Δημοτικού, Γυμνάσιο
Το «SPIKE Prime» είναι ο ολοκαίνουριος τρόπος να ωθήσουμε τους μαθητές στην ενασχόληση με το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, βοηθώντας τους να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από τη γνώση. Οι μαθητές ηλικίας 11-15 ετών γνωρίζουν το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας διασκεδαστικά ρομπότ και έξυπνες συσκευές! Το SPIKE Prime ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία όπου μαθαίνουν μέσα απ’ το παιχνίδι.

Οι πρώτοι Αυτοματισμοί

Γ, Δ Δημοτικού
Στο πρόγραμμα «Οι πρώτοι Αυτοματισμοί» οι μαθητές θα γνωρίσουν αρχικά το λογισμικό πρόγραμμα Scratch, θα εμπεδώσουν διασκεδάζοντας έννοιες Μηχανικής, Φυσικής και Μαθηματικών. Οι δραστηριότητες που θα ολοκληρώσουν θα τα ψυχαγωγήσουν, θα εμβαθύνουν σημαντικά και θα τους αναδείξουν δεξιότητες ικανές που πρέπει να αποκτήσουν για να υποστηρίξουν την μελλοντική τους πορεία στην κοινωνία του αύριο. Με το Scratch οι μαθητές μπορούν να ανακαλύψουν και να ξεδιπλώσουν όλα τους τα ταλέντα όπως animation , gaming κλπ.

Μαθαίνω τον Κόσμο: Αεροδυναμική & Τριβή

Preview

Γ Δημοτικού
Ο STEM Education σας προτείνει να γνωρίσετε μία νέα δραστηριότητα για τους μαθητές σας, με τα μοναδικά πακέτα TechCard. Γνωρίστε τα με το μοναδικό πακέτο αυτοκίνητο (ΦΌΡΜΟΥΛΑ 1) F1. Με τις οδηγίες σας θα μπορέσει ο καθένας τους να κατασκευάσει μια φόρμουλα να το ζωγραφίσει να δημιουργήσει δηλαδή το δικό του μοντέλο.

Μαθαίνω τον Κόσμο: Δράση & Αντίδραση

Preview

Β Δημοτικού
Ο STEM Education σας προτείνει να γνωρίσετε μία νέα δραστηριότητα για τους μαθητές σας, με τα μοναδικά πακέτα TechCard. Γνωρίστε τα με το μοναδικό πακέτο «Μαθαίνω τον Κόσμο: Δράση & Αντίδραση». Με τις οδηγίες σας θα μπορέσει ο καθένας τους να κατασκευάσει αυτοκίνητο με έλικα να το ζωγραφίσει να δημιουργήσει δηλαδή το δικό του μοντέλο.

Απλές Μηχανές

Α, Β, Γ Δημοτικού
Ο STEM Education διοργανώνει εξειδικευμένο σεμινάριο για τη διδασκαλία της Θεματικής Ενότητας «Ερευνώ – Καινοτομώ» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων για το STEM και την Εκπαιδευτική Ρομποτική για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Preview

Νηπιαγωγείο
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής.

Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο

Preview

fysikes-episthmes-sto-nhpiagogeio

Νηπιαγωγείο
Οι Φυσικές Επιστήμες και ο συναρπαστικός κόσμος που ανακαλύπτουν τα παιδιά μέσα από αυτές, προωθούν την εκπαίδευση STEM και την εμπειρική, ανακαλυπτική και διερευνητική μάθηση.

Τι είναι οι Αλγόριθμοι; Εικονογραφώ Ιστορίες

Preview

Νηπιαγωγείο
Σεμινάρια με θέμα την εισαγωγή του προγραμματισμού στην προσχολική ηλικία. Παρέχουμε σε νηπιαγωγούς τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν γερές βάσεις από πολύ μικρή ηλικία στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Απλές Μηχανές

Α, Β Δημοτικού
Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Απλές Μηχανές» δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, τα παιδιά μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πως λειτουργεί κάτι ή που χρησιμεύει μια συσκευή. Μέσα από τη συνεργασία οι μικροί μηχανικοί αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κατασκευάζοντας απλά μοντέλα και μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί) που συναντούν στο περιβάλλον τους.

Advanced SPIKE Prime

Preview

Ε’, ΣΤ’ Δημοτικό, Γυμνάσιο
Το STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα μύησης στον κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής! Στόχος του προγράμματος είναι η συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (S.T.E.M.), πρακτικά χωρίς θεωρίες και περιττές ορολογίες και μεθόδους ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων.

Advanced WeDo Scratch

Preview

advanced-wedo

Γ, Δ Δημοτικού
Παρακολουθώντας το σεμινάριο εκπαιδευτική ρομποτική δημοτικού, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν τη φυσική και τα μαθηματικά που κρύβονται πίσω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου, τις διάφορες μεθόδους μετάδοσης κίνησης, αλλά και τις βασικές εντολές προγραμματισμού στο περιβάλλον του MIT Scratch 2.0.

Απλές Μηχανές

Preview

Α, Β Δημοτικού
Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Απλές Μηχανές» σας δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφώσετε τους μαθητές σας σε μικρούς επιστήμονες. Τα παιδιά παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πως λειτουργεί κάτι ή που χρησιμεύει μια συσκευή.

Ετοιμάζω μελλοντικούς Μηχανικούς

Preview

etimazo-mellontikous-michanikous

Νηπιαγωγείο
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή στις βασικές έννοιες της Φυσικής (κυρίως μηχανικής), που είναι απαραίτητες για την καλύτερη κατανόηση όλων των αρχών και φαινομένων που συνδέονται με τις κατασκευές του προγράμματος των Μελλοντικών Μηχανικών .

Μηχανοτρονική – Arduino

Γυμνάσιο, Λύκειο
Μηχανοτρονική – Arduino είναι η μελέτη και κατασκευή ευφυών μηχανικών συστημάτων, αναφέρεται στον συνδυασμό των επιστημών της Μηχανολογίας, της Ηλεκτρονικής – Ηλεκτρολογίας και της Πληροφορικής στον σχεδιασμό και την κατασκευή των προϊόντων και διαδικασιών. Οι μαθητές του προγράμματος θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν σε βάθος τις αρχές Mηχανοτρονικής με χρήση του Arduino, κατασκευάζοντας συστήματα που προσομοιάζουν βιομηχανικές διαδικασίες. Θα μάθουν να προγραμματίζουν επεξεργαστές και θα γνωρίσουν την χρήση αισθητήρων, ενεργοποιητών και κινητήρων χρησιμοποιώντας τους στην πράξη.

Οι πρώτοι Αυτοματισμοί

Γ, Δ Δημοτικού
Στο πρόγραμμα «Οι πρώτοι Αυτοματισμοί» οι μαθητές θα γνωρίσουν αρχικά το λογισμικό πρόγραμμα Scratch, θα εμπεδώσουν διασκεδάζοντας έννοιες Μηχανικής, Φυσικής και Μαθηματικών. Οι δραστηριότητες που θα ολοκληρώσουν θα τα ψυχαγωγήσουν, θα εμβαθύνουν σημαντικά και θα τους αναδείξουν δεξιότητες ικανές που πρέπει να αποκτήσουν για να υποστηρίξουν την μελλοντική τους πορεία στην κοινωνία του αύριο. Με το Scratch οι μαθητές μπορούν να ανακαλύψουν και να ξεδιπλώσουν όλα τους τα ταλέντα όπως animation , gaming κλπ.

Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές

Β, Γ Δημοτικού
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές» οι μαθητές οπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια οι μικροί μηχανικοί είναι έτοιμοι να σκεφθούν ως μηχανικοί και να κατασκευάσουν σύνθετες μηχανές στη κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων στην υπηρεσία του ανθρώπου. Με τη χρήση tablet δίνουμε εντολές στην κατασκευή μας να εκτελέσει συγκεκριμένες δράσεις και με τη χρήση αισθητήρων μπορούμε να χτίσουμε τους πρώτους μας αυτοματισμούς, ώστε η κατασκευή μας να αντιδρά σε ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Open Hardware – «Αυτόνομη Οδήγηση»

Length: 60 minutesComplexity: Standard

Ξεχωριστά τμήματα Λυκείου
Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία των ομάδων για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του WROHellas στην κατηγορία Regular Λυκείου:

Open κατηγορία «Τα ρομπότ στην υπηρεσία του ανθρώπου»

Πάνος Βέρρας προπονητής stem

Ξεχωριστά τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου
Το πρόγραμμα Open κατηγορία «Τα ρομπότ στην υπηρεσία του ανθρώπου» είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία των ομάδων για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του WROHellas στην Ανοικτή κατηγορία Γυμνασίου.

Spike – Race of Robots

Length: 60 minutesComplexity: Standard

Ε & ΣΤ Δημοτικού & Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία των ομάδων για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό του WROHellas στην κατηγορία Κατηγορία Regular II

Πειράματα Χημείας – Γυμνάσιο

Χημεία | Γυμνάσιο
Μια εκδρομή με θέμα « Γνωριμία με τη Χημεία». Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλλά και να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι εντυπωσιακά πειράματα χημείας όπως την οδοντόκρεμα του ελέφαντα, τη χρυσή βροχή, να δουν την αντίδραση των αλκαλίων με το νερό, να δημιουργήσουν χρωματιστές φλόγες αλλά και να συνθέσουν δικά τους υλικά.

Αγωνιστική εκπαιδευτική ρομποτική

Ξεχωριστά τμήματα Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου
Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική (Mindstorms EV3)

Γυμνάσιο, Λύκειο
Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου & Λυκείου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο. Οι μαθητές θα δημιουργήσουν χωρισμένοι σε ομάδες πραγματικά ρομπότ θα τα προγραμματίσουν και θα αντιληφθούν στη πράξη πως οι αισθητήρες “κυβερνούν” τα μοτέρ μέσω του προγραμματισμού

Detective C.S.I.(Duplicate)

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα Detective C.S.I. είναι εργαστήρια όπου οι μαθητές θα εργασθούν όπως και οι σύγχρονοι ερευνητές στα εγκληματολογικά εργαστήρια Θα κατανοήσουν τις βασικές αρχές της εγκληματολογικής έρευνας που στηρίζονται κυρίως στις επιστήμες της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Είναι σημαντικό και θα γίνει κατανοητό ότι οι σύγχρονες κοινωνίας στηρίζονται στη γνώση για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος Οι μαθητές αναφορικά με το SCI τι είναι και πως λειτουργεί θα κατανοήσουν
Τη συμβολή των επιστημών (Χημεία, Φυσική, Βιολογία κ.ά.) στη διαλεύκανση των εγκλημάτων με διάφορες τεχνικές.
Η αξία της παρατήρησης και η ευθύνη που έχει η μαρτυρία ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά σε ένα έγκλημα, ένα ατύχημα γιατί αυτό που διηγούνται μπορεί να βοηθήσει
ή να αποπροσανατολίσει τις ανακρίσεις για το συμβάν.

Εκπαιδευτική Ρομποτική (Mindstorms EV3)

Γυμνάσιο, Λύκειο
Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου & Λυκείου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο. Οι μαθητές θα δημιουργήσουν χωρισμένοι σε ομάδες πραγματικά ρομπότ θα τα προγραμματίσουν και θα αντιληφθούν στη πράξη πως οι αισθητήρες “κυβερνούν” τα μοτέρ μέσω του προγραμματισμού

Microbit με MicroPython

Microbit με MicroPython

Γυμνάσιο
Σε αυτό το πρόγραμμα οι μαθητές προγραμματίζουν με Python (MuEditor-MicroPython) πραγματικούς αισθητήρες μέσω ενός μικροελεγκτή – υπολογιστή τσέπης το BBC micro:bit.

Από το Ήλεκτρο στο Τρανσίστορ

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα Από το Ήλεκτρο στο Τρανσίστορ είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας, όπου οι μαθητές διδάσκονται τα βασικά ηλεκτρονικά στοιχεία και τη χρήση τους σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο. Έναρξη: Ιανουάριος 2021

Μοχλοί & Σύνδεσμοι

Preview

Νηπιαγωγείο
Τα πακέτα τάξης TechCard περιλαμβάνουν έξυπνες κατασκευές που εντυπωσιάζουν τα παιδιά. Με απλά υλικά όπως ψαλίδι και χρώματα θα δημιουργήσουν ευφάνταστα μοντέλα.

Νανοτεχνολογία

nanotechnologia

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα Νανοτεχνολογία είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας όπου οι μαθητές θα ανακαλύψουν έναν καινούριο κόσμο τον νάνο-κόσμο.

Detective C.S.I.

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα Detective C.S.I. είναι εργαστήρια όπου οι μαθητές θα εργασθούν όπως και οι σύγχρονοι ερευνητές στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Θα κατανοήσουν τις βασικές αρχές της εγκληματολογικής έρευνας που στηρίζονται κυρίως στις επιστήμες της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Εκπαιδευτική Ρομποτική (WeDo – Scratch)

Length: 60 minutesComplexity: Standard

Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού
Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική (WeDo – Scratch) είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές του δημοτικού.

Φυσική ‘Α Γυμνασίου

Α’ Γυμνασίου
Το πρόγραμμα μέσω των δραστηριοτήτων του φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τις βασικότερες έννοιες της φυσικής, διδάσκει τον τρόπο μέτρησης των θεμελιωδών φυσικών μεγεθών και την επιστημονική μεθοδολογία πειραματικής έρευνας.

Junior Engineering Academy

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα αποτελεί προϊόν συνεργασίας του οργανισμού STEM Education και του δικτύου Junior Engineer Academy.

Απλές Μηχανές

Απλές Μηχανές

Α, Β Δημοτικού
Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Απλές Μηχανές» δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, τα παιδιά μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πως λειτουργεί κάτι ή που χρησιμεύει μια συσκευή. Μέσα από τη συνεργασία οι μικροί μηχανικοί αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κατασκευάζοντας απλά μοντέλα και μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί) που συναντούν στο περιβάλλον τους.

Μοχλοί & Σύνδεσμοι

Preview

Νηπιαγωγείο
Τα πακέτα TechCard παρέχουν ένα απλό σύστημα κατασκευής ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε σχολεία. Αποτελούνται από ένα εύχρηστο σύνολο μηχανικών στοιχείων που επιτρέπουν στους μαθητές να εξερευνήσουν τους βασικούς απλούς μηχανισμούς που αποτελούν τη βάση του κόσμου γύρω τους. Τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν πολυάριθμα μοντέλα χρησιμοποιώντας απλά υλικά και συστατικά με τα οποία γίνεται κατανοητή η αρχή λειτουργίας της κάθε κατασκευής

Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές

Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές

Β, Γ Δημοτικού
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές» οι μαθητές οπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια οι μικροί μηχανικοί είναι έτοιμοι να σκεφθούν ως μηχανικοί και να κατασκευάσουν σύνθετες μηχανές στη κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων στην υπηρεσία του ανθρώπου. Με τη χρήση tablet δίνουμε εντολές στην κατασκευή μας να εκτελέσει συγκεκριμένες δράσεις και με τη χρήση αισθητήρων μπορούμε να χτίσουμε τους πρώτους μας αυτοματισμούς, ώστε η κατασκευή μας να αντιδρά σε ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Εκπαιδευτική Ρομποτική (WeDo – Scratch)

Preview

Ο STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα μύησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής!
Παρακολουθώντας το σεμινάριο εκπαιδευτική ρομποτική δημοτικού, οι εκπαιδευόμενοι θα γνωρίσουν τη φυσική και τα μαθηματικά που κρύβονται πίσω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου, τις διάφορες μεθόδους μετάδοσης κίνησης, αλλά και τις βασικές εντολές προγραμματισμού στο περιβάλλον του MIT Scratch 2.0.

SPIKE Prime

Preview

Ο STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα μύησης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής! Ο σκοπός του προγράμματος είναι η συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (S.T.E.M.), πρακτικά χωρίς θεωρίες και περιττή ορολογία και  μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων.

Μοχλοί & Σύνδεσμοι

Preview

Νηπιαγωγείο
Το TechCard είναι ένα απλό σύστημα κατασκευής ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε σχολεία. Χρησιμοποιεί απλά υλικά και συστατικά ώστε οι μαθητές να μπορούν να κατανοήσουν την αρχή λειτουργίας της κάθε κατασκευής.

Μαθαίνω Μαθηματικά μέσα από την Υλοποίηση των Κατασκευών

Preview

Ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιεί τις τεχνολογικές κατασκευές, ώστε να διευκολύνει τα παιδιά να γνωρίσουν την αναγκαιότητα των Μαθηματικών εννοιών και να ανακαλύψουν ότι τα μαθηματικά είναι η ακριβής γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε τους νόμους της Φυσικής.

Ανακαλύπτω τις Φυσικές Επιστήμες: Φυσικός ή Φυσικός Μηχανικός;

Preview

Ο κόσμος που μας περιβάλει και παρατηρούμε, ο μικρόκοσμος που μας αποκαλύπτουν τα μικροσκόπια, ο μακρινός κόσμος των άστρων που μελετάμε με τα τηλεσκόπια, τα πάντα υπακούουν σε κανόνες. Η προσπάθεια μας είναι να μελετήσουμε τους νόμους της Φυσικής ώστε να μπορούμε να τα κατανοήσουμε.

Ετοιμάζω μελλοντικούς Μηχανικούς

Preview

Νηπιαγωγείο
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή στις βασικές έννοιες της Φυσικής (κυρίως μηχανικής), που είναι απαραίτητες για την καλύτερη κατανόηση όλων των αρχών και φαινομένων που συνδέονται με τις κατασκευές του προγράμματος των Μελλοντικών Μηχανικών .

Μοχλοί & Σύνδεσμοι

Preview

Νηπιαγωγείο
Το TechCard είναι ένα απλό σύστημα κατασκευής ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε σχολεία. Χρησιμοποιεί απλά υλικά και συστατικά ώστε οι μαθητές να μπορούν να κατανοήσουν την αρχή λειτουργίας της κάθε κατασκευής.

Ηλεκτρισμός και Ηλεκτρονικά

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα Ηλεκτρισμός και Ηλεκτρονικά είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας, όπου οι μαθητές διδάσκονται τα βασικά ηλεκτρονικά στοιχεία και τη χρήση τους σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Μηχανοτρονική

Γυμνάσιο, Λύκειο
Το πρόγραμμα διδάσκει στους μαθητές τους Αυτοματισμούς που χρησιμοποιούνται σήμερα στη βιομηχανία, μέσα από ρεαλιστικά μοντέλα που οι ίδιοι κατασκευάζουν και προγραμματίζουν.

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Preview

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Νηπιαγωγείο
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής.

Μοχλοί & Σύνδεσμοι

Preview

Νηπιαγωγείο
Τα πακέτα τάξης TechCard περιλαμβάνουν έξυπνες κατασκευές που εντυπωσιάζουν τα παιδιά. Με τη χρήση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού πακέτου και σε συνδυασμό με απλά υλικά όπως ψαλίδι και χρώματα, υλικά με τα οποία οι μαθητές του νηπιαγωγείου είναι ήδη εξοικειωμένοι, θα δημιουργήσουν ευφάνταστα μοντέλα.
Είναι ειδικά κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας διάτρητη κάρτα που διευκολύνει τη διαδικασία της δημιουργίας αφού μπορούν να τροποποιηθούν με εύκολο τρόπο. Τα παιδιά μπορούν να διπλώσουν, να κόψουν και να σχεδιάσουν τις κάρτες αναπτύσσοντας τη λεπτή τους κινητικότητα.

Εκπαιδευτική Ρομποτική (Mindstorms EV3)

Γυμνάσιο, Λύκειο
Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου & Λυκείου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο. Οι μαθητές θα δημιουργήσουν χωρισμένοι σε ομάδες πραγματικά ρομπότ θα τα προγραμματίσουν και θα αντιληφθούν στη πράξη πως οι αισθητήρες “κυβερνούν” τα μοτέρ μέσω του προγραμματισμού

Φυσική Α Γυμνασίου

Α Γυμνασίου
Γεφυρώνουμε το χάσμα μεταξύ Δημοτικού και Γυμνασίου!

Το πρόγραμμα STEM Science LAB είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας όπου οι μαθητές θα μελετήσουν την ύλη της Φυσικής του Γυμνασίου βιωματικά, στο εργαστήριο με σύγχρονα μέσα.

Εκπαιδευτική Ρομποτική (WeDo – Scratch)

Length: 60 minutesComplexity: Standard

Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού
Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές του δημοτικού.

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Preview

Νηπιαγωγείο
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου (4 και 5 ετών). Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής.

Απλές Μηχανές

Α Δημοτικού Β Δημοτικού
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νέοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’ και Β’ δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες.

Junior Engineering Academy

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα αποτελεί προϊόν συνεργασίας του οργανισμού STEM Education και του δικτύου Junior Engineer Academy.

Νανοτεχνολογία

Θετικές Επιστήμες | Γυμνάσιο
Τι είναι η Νανοτεχνολογία και γιατί είναι τόσο χρήσιμη; Τι κάνει αυτή την τεχνολογία τόσο ιδιαίτερη και τι μπορεί να προσφέρει;
Οι μαθητές θα κάνουν ένα μικρό ταξίδι στον νάνο-κόσμο, τον κόσμο της Νανοτεχνολογίας και θα κατανοήσουν πως η διάταξη και η αυτοοργάνωση των ατόμων επηρεάζουν τις ιδιότητες ενός υλικού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *