Εκδρομές Σχολείων στα Κέντρα μας

Σας προσκαλούμε στα βιωματικά & διαδραστικά Εργαστήρια στις εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα!  Μέσα από μια μοναδική εμπειρία που μετατρέπει τη Γνώση σε Διασκέδαση, οι μαθητές ανακαλύπτουν την εκπαίδευση STEM και τη σπουδαιότητα των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών και της Σύγχρονης Τεχνολογίας!

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, είναι εγκεκριμένα από το Ι.Ε.Π.

Η σχολική ύλη με αναφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας δείχνει στα παιδιά το πώς ο κόσμος στον οποίο ζούμε ακολουθεί μια εξελικτική διαδικασία, διδάσκει στα παιδιά να είναι περίεργα και τα βγάζει από τη λογική ότι τα πάντα γύρω τους υπάρχουν και λειτουργούν με τρόπο που δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να ελέγξουν. Έτσι, τα παιδιά διαπιστώνουν το πώς η θεωρία που διδάσκονται στο σχολείο παντρεύεται με τις μεγαλύτερες εφευρέσεις, δημιουργώντας τον τεχνολογικό κόσμο στον οποίο ζούμε.

Γυμνάσιο

Μελέτη Φωτορύπανσης και ηχορύπανσης με προγραμματισμό

B’ γυμνασίου
Αυτό το πρόγραμμα είναι μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία που εισάγει τους μαθητές στον κόσμο των μετρήσεων και της θεωρίας πίσω από τη μέτρηση ηχορύπανση και φωτορύπανσης.

Helicar

Β’ Γυμνάσιου
Οι έλικες είναι ένας αρκετά ακατάλληλος τρόπος για να κινείται ένα αυτοκίνητο. Έχοντας αυτό ως εφαλτήριο για την έρευνα τους, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν βιωματικά τις έννοιες των ζευγών δυνάμεων καθώς θα καλεστούν να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο αυτό ωθείται καθώς και να περιγράψουν ένα από τα πιο βασικά μεγέθη της κινηματικής, τη στιγμιαία ταχύτητα, χρησιμοποιώντας την ακρίβεια των αισθητήρων της πλατφόρμας BBC micro:bit

Science Friction

Β’ Γυμνάσιου
Από τη στιγμή που ξυπνάμε και ξεκινάμε τη μέρα μας, η τριβή είναι ένας συνεχής σύντροφος. Στις δραστηριότητες οι μαθητές θα κατασκευάσουν ένα όχημα με κινητήριους τροχούς μέσω ενός κινητήρα Continuous Servo. Την παρεχόμενη ισχύ αυτού, θα την ελέγχουν μέσω ενός αναλογικού ποτενσιόμετρου και της πλατφόρμας BBC micro:bit.

Μελέτη Χρόνου αντίδρασης με προγραμματισμό

Α’ γυμνασίου
Σε αυτήν την περιπέτεια της προγραμματιστικής γνώσης και της αντίληψης, τα παιδιά ανακαλύπτουν όχι μόνο πώς να δημιουργούν κώδικα, αλλά και πώς οι ανθρώπινες αντιδράσεις μπορούν να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες.

Δημοτικό

MotörMag

ΣΤ’ Δημοτικού
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα οι μαθητές χρησιμοποιώντας τις αρχές και τις γνώσεις του ηλεκτρομαγνητισμού, θα κατασκευάσουν τον δικό τους κινητήρα με την χρήση απλών δομικών υλικών και μαγνητών. Με μικρές διορθώσεις στην απόσταση των μαγνητών και της μαγνητικής “παγίδας” , θα προσπαθήσουν να επιτύχουν την μέγιστη δυνατή περιστροφή.

Κώδικας Μορς και Οπτική Ίνα

ΣT’ Δημοτικού
Οι μαθητές μαθαίνουν να κρυπτοποιούν και να αποκρυπτοποιούν μηνύματα με τον κώδικα Μορς με τη χρήση του Microbit και της οπτικής ίνας.

Σώσε το δάσος!

ΣT’ Δημοτικού
Οι μαθητές καλούνται να σώσουν το δάσος από τις φλόγες! Θα καταφέρουν να στείλουν το μήνυμα διάσωσης στη πυροσβεστική εγκαίρως;

Τα βήματα του Νεύτωνα

Ε’ Δημοτικού
Οι μαθητές μαθαίνουν για τα οφέλη της άσκησης και δημιουργούν το δικό τους βηματομετρητή με το Microbit και το επιταχυνσιόμετρο.

Τί θα φάμε σήμερα;

Ε’ Δημοτικού
Οι μαθητές μαθαίνουν για την σωστή διατροφή μέσω του προγραμματισμού ενός διασκεδαστικού παιχνιδιού στο Scratch.

Static Shock

Ε’ Δημοτικού
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα οι μαθητές θα έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τα “συστατικά” των μορίων και των ατόμων, θα κατασκευάσουν ένα ηλεκτροσκόπιο, την πρώτη συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για την “μέτρηση” του ηλεκτρικού φορτίου. Θα ανακαλύψουν μέσω βιωματικών πειραμάτων τους τρόπους μεταφοράς φορτίων από ένα σώμα σ’ ένα άλλο και πως αυτά “μεταφέρονται”.

Οδική Συμπεριφορά

Δ’ Δημοτικού
Οι μαθητές μαθαίνουν για την σωστή οδική συμπεριφορά μέσω του προγραμματισμού ενός διασκεδαστικού παιχνιδιού αντανακλαστικών στο Scratch.

Στο μυαλό του υπολογιστή

Δ’ Δημοτικού
Οι μαθητές κατασκευάζουν ένα ρομπότ μέσα από το οποίο ανακαλύπτουν το δυαδικό σύστημα, τα bits και τις μετατροπές, και κατανοούν τον τρόπο που σκέφτεται ένας υπολογιστής.

Εκδρομή αστρονομίας

Δ΄-ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου.
Τα τελευταία 50 χρόνια ο άνθρωπος έχει προχωρήσει στην εξερεύνηση του διαστήματος, ενώ η εποίκηση γειτονικών μας πλανητών πλέον φαίνεται ένας ρεαλιστικός στόχος. Στο πλαίσιο αυτό, ο STEM Education ανέπτυξε ένα εργαστήριο όπου οι μαθητές λειτουργούν ως οι εξερευνητές ενός νέου ουράνιου σώματος, που πρόσφατα προσεδαφίστηκε μια καινούρια αποστολή με αστροναύτες.

Σήμερα φυσάει πολύ!

Γ’ Δημοτικού
Στη συγκεκριμένη εκδρομή, ασχολούμαστε με την έννοια του ανέμου. Πως δημιουργείται, τι εννοούμε με τον όρο «ένταση», πως υπολογίζεται η ταχύτητά του και με ποια όργανα μέτρησης μπορεί να μετρηθεί.

Τα μυστικά του μηχανικού

Γ’ Δημοτικού
Για ποιο λόγο υπάρχει το κιβώτιο ταχυτήτων μέσα στα αυτοκίνητα; Γιατί είναι τόσο σημαντική η λειτουργία του; Ας μεταμορφωθούμε σε μικρούς μηχανικούς και ας ξεκινήσουμε το ταξίδι μας!

Όταν η Γη χορεύει

Β’ Δημοτικού
Ελάτε να μιλήσουμε για το σεισμό. Θα μάθουμε πως δημιουργείται αυτό το φυσικό φαινόμενο και τι μπορούμε να κάνουμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να μπορέσουμε να προφυλαχτούμε και να μείνουμε ασφαλείς.

Ποιος σπρώχνει το αυτοκίνητο;

B’ Δημοτικού
Είστε έτοιμοι να φτιάξουμε ένα διαφορετικό αυτοκίνητο απ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε γύρω μας; Ένα αυτοκίνητο που για να καταφέρει να κινηθεί, θα χρειαστεί… ένα εκκρεμές!

Το πρώτο μου κύκλωμα

Α’ – Γ’ Δημοτικού
Οι μαθητές θα μάθουνε πώς δημιουργείται το κύκλωμα! Με μπαταρίες, καλώδια, λαμπάκια, διακόπτες και κινητήρες. Θα μελετήσουν πώς επηρεάζεται το λαμπάκι για να ανάψει περισσότερο ή λιγότερο έντονα, πού χρησιμεύει ο διακόπτης, και τι καταφέρνουν με τον κινητήρα.

Κατασκευάζω ένα υδραυλικό πιεστήριο

Α’ – Γ’ Δημοτικού
Οι μαθητές χρησιμοποιούν απλά υλικά ώστε να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το υδραυλικό πιεστήριο και να φτιάξουν μία πλατφόρμα ανύψωσης. Με διασκεδαστικές δραστηριότητες, προσαρμοσμένες στην ηλικία τους, οι μαθητές θα κατανοήσουν πώς λειτουργεί ένα υδραυλικό πιεστήριο και ποια είναι η χρησιμότητά του.

Πετυχαίνοντας το στόχο

Α’ Δημοτικού
Ένα εργαλείο που μας έχει έρθει από το παρελθόν είναι ο καταπέλτης. Ποια είναι η ιστορία του και γιατί ήταν σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο για τους ανθρώπους της τότε εποχής;

Ιστιοπλοϊκό στεριάς

A’ Δημοτικού
Αλήθεια έχει τόση δύναμη ο αέρας; Κι αν όντως έχει, γιατί δεν κινούνται όλα τα οχήματα με την αιολική ενέργεια;

Νηπιαγωγείο

Car Launcher

Νηπιαγωγείο
Τα παιδιά μέσα από αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διερευνήσουν τις έννοιες «Ενέργεια», «Μέτρηση απόστασης», «Τριβή» και «Ώθηση» και θα κατανοήσουν τους διαφορετικούς τρόπους ενέργειας που κάνουν τα αυτοκινούμενα μέσα να κινηθούν

The BeeBot Art Project

Νηπιαγωγείο
Τα παιδιά με τον προγραμματισμό του BeeBot μπαίνοντας στο ρόλο του μικρού επιστήμονα θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν σύγχρονους καλλιτέχνες και να πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και τεχνικές.

The Maze

Νηπιαγωγείο
Τα παιδιά μέσω του προγραμματισμού του BeeBot θα καλλιεργήσουν μία θετική αλληλεπίδραση με τον κόσμο της τεχνολογίας και των θετικών επιστημών και της μυθολογίας.

Playground Spinner

Νηπιαγωγείο
Με αφορμή μία ξεχωριστή ιστορία οι μικροί επιστήμονες θα κατασκευάσουν δύο διαφορετικούς μύλου και μέσω της παρατήρησης και του πειραματισμού με τα γρανάζια θα ανακαλύψουν τις διαφορές στην κίνηση τους

Οι μικροί εφευρέτες πειραματίζονται με τον ηλεκτρισμό. Δημιουργούν τον πρώτο λαμπτήρα όπως ο Edison και φωταγωγούν το εργαστήριό του με συνδεσμολογίες σε σειρά ή παράλληλα. Με αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτουν τη σχέση που μπορεί να έχει το μολύβι τους με τα Dimmer στις κατοικίες μας ή το κουμπί με το οποίο αλλάζουμε την ένταση του ήχου στο στερεοφωνικό.

Ο πειραματισμός με τον ηλεκτρομαγνητισμό αποκτά ενδιαφέρον. Ανακαλύπτουν τη σχέση ηλεκτρισμού μαγνητισμού, όπως ο Oersted και δημιουργούν τον πρώτο ηλεκτροκινητήρα. Γνωρίζουν τον Faraday, κατασκευάζουν Ηλεκτρογεννήτριες και μαθαίνουν πώς χρησιμοποιούνται για να πάρουμε καθαρή ενέργεια από τον άνεμο.

Επίσης κατανοούν την κυματική φύση του ήχου. Κατασκευάζουν μικρόφωνα και μεγάφωνα, ακούν πολλή μουσική και ανακαλύπτουν το πώς ο ηλεκτρομαγνητισμός χρησιμοποιείται στα ηχοσυστήματα που μας διασκεδάζουν.

Επιπλέον, κατανοούν την φύση του φωτός και την έννοια του χρώματος. Φτιάχνουν τηλεσκόπια όπως ο Γαλιλαίος, για να εξερευνήσουν τον ουρανό μαθαίνοντας τη γεωμετρία της διάδοσης του φωτός και την χρήση των οπτικών φακών

Ταξιδεύουν από τη Γη στο Διάστημα ενώ κατασκευάζουν φασματικούς αναλυτές που χωρίζουν το φως στα χρώματα από τα οποία αποτελείται. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν, το πώς καταφέρνουμε να δούμε τα υλικά των αστεριών αλλά και πώς δουλεύει το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

Μαθαίνουν το πώς το φως χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τις επικοινωνίες και πώς χρησιμοποιείται σήμερα στις σύγχρονες επικοινωνίες οπτικών ινών που φέρνουν το internet στο σπίτι μας. 

Κατασκευάζουν εφαρμογές που λειτουργούν με διατάξεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να κατανοήσουν το πώς η ενέργεια παράγεται, αλλάζει μορφές και διατηρείται αλλά και πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση και η παραγωγή δίχως περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Τέλος τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής για να γνωρίσουν τον κόσμο της μηχανικής, της ηλεκτρονικής και της εφαρμοσμένης πληροφορικής η οποία εμπεριέχεται σε όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές για την συλλογή, επεξεργασία και μεταφορά δεδομένων και για την δημιουργία τεχνολογικών θαυμάτων όπως τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι εφαρμογές ΙοΤ και οι εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το Πρόγραμμα του Δημοτικού (Δ’-ΣΤ’) διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας

Το Πρόγραμμα «STEM Education Δημοτικού», έχει ως στόχο την κατανόηση των βασικών εννοιών φυσικών επιστημών Δημοτικού μέσω της διαδικασίας της διερεύνησης στο θρανίο. Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, υλοποιούνται από τα παιδιά, ιστορικά πειράματα φυσικής με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Τα παιδιά μαθαίνουν να προγραμματίζουν επεξεργαστές για να λάβουν δεδομένα μέτρησης φυσικών μεγεθών ενδυναμώνοντας έτσι παράλληλα τον τεχνολογικό και τον μαθηματικό εγγραματισμό τους.
Το Πρόγραμμα αξιοποιεί και διδάσκει με βιωματικό τρόπο θέματα φυσικής που αφορούν στον ηλεκτρισμό, τον ηλεκτρομαγνητισμό, τις δυνάμεις  και μετατροπές ενέργειας!

ilektrogennitria

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Τρεις δια ζώσης δραστηριότητες διάρκειας δύο διαδοχικών διδακτικών ωρών (90′) έκαστη.

Οι δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν στη σχολική τάξη με την παρουσία εκπαιδευτών του STEM Education είτε με την πραγματοποίηση σχολικής επίσκεψης στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του STEM Education.

Οι προτεινόμενες δραστηριότητες του προγράμματος είναι οι ακόλουθες:
Δραστηριότητα 1. Καυτά μολύβια!  Η δραστηριότητα έχει ως στόχο την βιωματική εισαγωγή στην έννοια της ηλεκτρικής αντίστασης με την μελέτη της μεταβολής των φυσικών μεγεθών που σχετίζονται με αυτήν και αναφορά στη φυσική του μικρόκοσμου.
Δραστηριότητα 2. Και εγένετο ρεύμα! Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας οι μαθητές δημιουργούν διατάξεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση πηνίων και μεταβαλλόμενου μαγνητικού πεδίου. Μετρούν την παραγόμενη επαγωγική τάση αφού δημιουργήσουν προγραμματιστικά με επεξεργαστή micro:bit ένα όργανο μέτρησης διαφοράς δυναμικού. Τέλος μελετούν το φαινόμενο στην εφαρμογή του με την δημιουργία ενός μοντέλου λειτουργικής ανεμογεννήτριας.
Δραστηριότητα 3. Κινητήρες εν δράσει! Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας οι μαθητές παράγουν και ανιχνεύουν μαγνητικά πεδία ρευματοφόρων αγωγών και δημιουργούν ένα μοντέλου\ πλήρως λειτουργικού ηλεκτροκινητήρα για να μελετήσουν την αρχή λειτουργίας του.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες στο 2106010162 και στο [email protected]

kauta-molyvia
ilektrokinitiras

Γιατί να συμμετέχετε με το σχολείο σας στα εργαστήρια του STEM Education

  • Οι μαθητές βιώνουν μια πραγματικά διαδραστική hands-on εμπειρία, στην οποία συμμετέχουν δημιουργικά και σχηματοποιούν τις εικόνες που αντλούν από την καθημερινότητά τους. Επιπλέον μαθαίνουν την εργαστηριακή κουλτούρα εκτελώντας πολλά πειράματα Φυσικών Επιστημών.
  • Έχουμε δημιουργήσει πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες για την διδασκαλία του Engineering, ξεκινώντας από το θεμελιώδες κεφάλαιο των Απλών Μηχανών, που δε διδάσκεται πουθενά αλλού.
  • Στα εργαστήρια του STEM Education χρησιμοποιούμε επιλεγμένο και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό υλικό κορυφαίων εταιρειών, γνωρίζοντας πως ο πυρήνας του STEM είναι η βιωματική μάθηση με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό.
  • Ως ο Επιστημονικός Σύμβουλος του WRO Hellas και ως υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό περιεχομένου των Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ενημερώνουμε όλα τα σχολεία της χώρας. Ένα σχολείο που σκοπεύει να συμμετέχει στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής θα λάβει πλήρη ενημέρωση για αυτούς, μέσω της σχολικής εκδρομής στον STEM Education.
  • Οι σχολικές εκδρομές λειτουργούν ως η αφετηρία της εκπαιδευτικής συνεργασίας με σχολεία που μας επισκέπτονται. Τα σχολεία γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη της φιλοσοφίας STEM για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, εντάσσουν δραστηριότητες STEM στην εκπαιδευτική τους λειτουργία.

Εκδρομές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Προσχολική ηλικία

Ο Θαλής και η Mέλισσα

Στην εκπαιδευτική εκδρομή αυτή τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα γνωρίσουν τον κόσμο των Μαθηματικών παίζοντας με τη μέλισσα Beebot. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες θα γνωρίσουν έννοιες όπως η ομαδοποίηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τα μοτίβα, η ταξινόμηση, η ισορροπία, η ισότητα, τα σχήματα αλλά και χωροχρονικές έννοιες όπως ο προσανατολισμός, οι συντεταγμένες και οι μετρήσεις του μήκους.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Νηπιαγωγείου

Ο STEM Education προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία των Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και να μάθουν τα μυστικά από τους καλύτερους επιστημονικούς συνεργάτες της αγωνιστικής διαδικασίας. Στην εκπαιδευτική εκδρομή αυτή οι μαθητές να έρθουν σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης (Computational Thinking), αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται.

Δημοτικό

Η Φυσική Μαγεύει

Σε αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή, μέσα από αγώνες αυτοκινήτων, εκτοξεύσεις πυραύλων, καταδύσεις υποβρυχίων και άλλες εντυπωσιακές δραστηριότητες τα παιδιά θα κοιτάξουν μέσα από ένα μαγικό παράθυρο τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές θα μάθουν να ερμηνεύουν φαινόμενα μέσω της προσεκτικής επιστημονικής παρατήρησης, θα μάθουν να εντοπίζουν τις κρυφές και αόρατες δυνάμεις της φύσης και να τις εκμεταλλεύονται στις κατασκευές τους.

Η Χημεία στην καθημερινότητα

Η Χημεία είναι μια επιστήμη-κλειδί για το σύγχρονο πολιτισμό, μια «Κεντρική Επιστήμη», όπως χαρακτηρίζεται. Οι εφαρμογές της είναι παντού, από τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά μέχρι τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας. Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή οι μαθητές θα δημιουργήσουν εξοικειωμένοι με τον εργαστηριακό εξοπλισμό και την εκμάθηση μέσω πειραμάτων. Για να επιτύχει τους στόχους της η Χημεία έχει αναπτύξει ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο από συνθετικές και αναλυτικές μεθοδολογίες. Η Χημεία έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα νέες μορφές ενέργειας, νέα είδη καυσίμων, φάρμακα, συνθετικές ίνες, πλαστικά κλπ. Οι μαθητές θα μπορέσουν να μάθουν να χρησιμοποιούν χημικούς όρους και να αναγνωρίζουν την χημεία πίσω από την κάθε μικρή καθημερινή συνήθεια.

Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία Δημοτικού

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά οι μαθητές από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού θα διαπιστώσουν βιωματικά και μέσα σε ένα ευχάριστο και παιγνιώδες περιβάλλον ότι τα Μαθηματικά που κάνει στο σχολείο του, δεν είναι «στεγνοί» τύποι και εξισώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινή τους ζωή, αλλά εργαλείο ερμηνείας και πρόβλεψης των όσων συμβαίνουν γύρω του.

Λογική και Φαντασία φτιάχνουνε μια ιστορία

Στην εκπαιδευτική εκδρομή αυτή οι μαθητές της Α, Β Δημοτικού θα δημιουργήσουν τον πρώτο τους αλγόριθμο! Αξιοποιώντας μία παιδική ιστορία τα παιδιά θα μάθουν να εφαρμόζουν τεχνικές αλγοριθμικής σκέψης, όπως η λήψη αποφάσεων υπό συνθήκη, η απλοποίηση σύνθετου προβλήματος και θα τις εφαρμόσουν δημιουργώντας τους ρομποτικούς χαρακτήρες της ιστορίας αυτής. Η ιστορία – πρόκληση θα δώσει το κίνητρο στα παιδιά να λύσουν ένα πρόβλημα μέσα από το προγραμματισμό του ρομπότ. Η ομάδα των μαθητών θα δημιουργήσει τη δική της μοναδική ιστορία, την οποία στη συνέχεια θα εικονοποιήσει με τη μορφή πίστας.

SPIKE Prime

Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή οι μαθητές της Ε, ΣΤ Δημοτικού θα γνωρίσουν το Spike, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας διασκεδαστικά ρομπότ! Θα γνωρίσουν ένα από τα πιο διαδεδομένα εκπαιδευτικά εργαλεία ρομποτικής και θα δουν πως η συνεργασία και η κριτική σκέψη μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία πρωτότυπων κατασκευών.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Δημοτικού

Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή, οι μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού θα ζήσουν μια συναρπαστική, ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θα θέλουν να τελειώσει! Θα δημιουργήσουν και θα διαγωνιστούν με ρομπότ που θα τους χαρίσουν γνώσεις και ευκαιρίες για παιχνίδι.

Γυμνάσιο | Λύκειο

Αγώνες Τεχνητής Νοημοσύνης

Στο άμεσο μέλλον τα ρομπότ θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι «Ρομποτικοί Υπηρέτες», που περιγράφει η επιστημονική φαντασία ήδη από τη δεκαετία του 50, είναι είδη πραγματικότητα. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης απογειώνει τις σχετικές εφαρμογές. Οι τεχνολογικοί υπηρέτες μας γίνονται ολοένα πιο έξυπνοι, αποκτούν την ικανότητα να μαθαίνουν από την εμπειρία τους και από την πληροφορία που τους κοινοποιούμε. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι η αυριανή πραγματικότητα σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς και βοηθός μας σε ολοένα και περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας. Τα παιδία θα έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία αυτή, θα μάθουν τις διαστάσεις και τις δυνατότητές της. Με τις δραστηριότητες του προγράμματος θα κατανοήσουν πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός μας σε μία από τις πλέον διαδεδομένες ανθρώπινες δραστηριότητες, στην οδήγηση αυτοκινήτων. Θα κατασκευάσουν αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους, εντοπίζουν και αποφεύγουν εμπόδια αυξάνοντας την ασφάλεια του οδηγού, κόβουν ή ανεβάζουν ταχύτητα όταν πρέπει και αποκτούν οδηγική εμπειρία όσο περισσότερο οδηγούν όπως ακριβώς κάνει και ο άνθρωπος.

Από τα σήματα MORS στις Οπτικές Ίνες

Σε μια μαγική, διαδραστική δραστηριότητα οι μαθητές θα κάνουν ένα ταξίδι στις τηλεπικοινωνίες και στο πως η Τεχνολογία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Οι μαθητές στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη θα κατασκευάσουν έναν τηλέγραφο από καθημερινά υλικά για να κατανοήσουν την ηλεκτρική ενέργεια και το ρόλο της στις επικοινωνίες.

Από τον ατμό στα φωτοβολταϊκά

Από την αρχαιότητα η προσπάθεια του ανθρώπου ήταν η αναζήτηση της ενέργειας που θα αντικαθιστούσε τον άνθρωπο στην προσπάθεια του να περάσει από τη χειρωνακτική εργασία στις μηχανές. Τα παιδιά κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα μάθουν τί είναι ο ατμός και πώς δημιουργεί κίνηση σε μια μηχανή. Όπως επίσης θα δημιουργήσουν ομάδες και θα παρακολουθήσουν βίντεο 5 λεπτών με τη χρήση του ατμού στη κίνηση των μηχανών.

Πειράματα Χημείας – Γυμνάσιο

Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλλά και να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι εντυπωσιακά πειράματα χημείας όπως την οδοντόκρεμα του ελέφαντα, τη χρυσή βροχή, να δουν την αντίδραση των αλκαλίων με το νερό, να δημιουργήσουν χρωματιστές φλόγες αλλά και να συνθέσουν δικά τους υλικά.

Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία Γυμνασίου

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά οι μαθητές θα διαπιστώσουν βιωματικά και μέσα σε ένα ευχάριστο και παιγνιώδες περιβάλλον ότι τα Μαθηματικά που κάνει στο σχολείο του, δεν είναι «στεγνοί» τύποι και εξισώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινή τους ζωή, αλλά εργαλείο ερμηνείας και πρόβλεψης των όσων συμβαίνουν γύρω του.

Physical Computing Lab

Στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη τα παιδιά θα αντιληφθούν την αλληλεπίδραση ενός επεξεργαστή με τον φυσικό κόσμο μέσω αισθητήρων και ενεργοποιητών. Ο Προγραμματισμός και οι νόμοι της Φυσικής θα γίνουν παιχνίδι μέσα από τις κατασκευές πειραματικών διατάξεων. Οι μαθητές θα μάθουν να μετρούν φυσικά μεγέθη, θα παίξουν με το φως, τον ηλεκτρομαγνητισμό τον ήχο κατανοώντας φυσικούς νόμους και φυσικές μεταβολές, Θα μετρήσουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες και θα δουν πώς επηρεάζουν τη ζωή μας θα μάθουν πώς τα ηλεκτρονικά συστήματα αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον για να δημιουργήσουμε τα μικρά τεχνολογικά θαύματα που κρύβονται σε κάθε σύγχρονη συσκευή γύρω μας. Οι μαθητές θα είναι σε θέση όχι μόνο να κατανοούν καλύτερα το πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος της τεχνολογίας αλλά και να γίνουν και δημιουργοί παρόμοιων τεχνολογικών θαυμάτων.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου και Λυκείου

Στην εκδρομή αυτή οι μαθητές θα εξοικειωθούν με θέματα διαγωνισμών ρομποτικής αξιοποιώντας τον αντίστοιχο απαραίτητο εξοπλισμό. Ο STEM Education προσφέρει στους μαθητές μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία των διαγωνισμών ρομποτικής και να μάθουν τα μυστικά από τους καλύτερους επιστημονικούς συνεργάτες της αγωνιστικής διαδικασίας.