Εκδρομές Σχολείων στα Κέντρα μας

Σας προσκαλούμε στα βιωματικά & διαδραστικά Εργαστήρια στις εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα!  Μέσα από μια μοναδική εμπειρία που μετατρέπει τη Γνώση σε Διασκέδαση, οι μαθητές ανακαλύπτουν την εκπαίδευση STEM και τη σπουδαιότητα των Φυσικών Επιστημών, των Μαθηματικών και της Σύγχρονης Τεχνολογίας!

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, είναι εγκεκριμένα από το Ι.Ε.Π.

Η σχολική ύλη με αναφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας δείχνει στα παιδιά το πώς ο κόσμος στον οποίο ζούμε ακολουθεί μια εξελικτική διαδικασία, διδάσκει στα παιδιά να είναι περίεργα και τα βγάζει από τη λογική ότι τα πάντα γύρω τους υπάρχουν και λειτουργούν με τρόπο που δεν γνωρίζουν και δεν μπορούν να ελέγξουν. Έτσι, τα παιδιά διαπιστώνουν το πώς η θεωρία που διδάσκονται στο σχολείο παντρεύεται με τις μεγαλύτερες εφευρέσεις, δημιουργώντας τον τεχνολογικό κόσμο στον οποίο ζούμε.

Το Πρόγραμμα του Δημοτικού (Δ’-ΣΤ’) διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας

Το Πρόγραμμα «STEM Education Δημοτικού», έχει ως στόχο την κατανόηση των βασικών εννοιών φυσικών επιστημών Δημοτικού μέσω της διαδικασίας της διερεύνησης στο θρανίο. Κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων, υλοποιούνται από τα παιδιά, ιστορικά πειράματα φυσικής με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Τα παιδιά μαθαίνουν να προγραμματίζουν επεξεργαστές για να λάβουν δεδομένα μέτρησης φυσικών μεγεθών ενδυναμώνοντας έτσι παράλληλα τον τεχνολογικό και τον μαθηματικό εγγραματισμό τους.
Το Πρόγραμμα αξιοποιεί και διδάσκει με βιωματικό τρόπο θέματα φυσικής που αφορούν στον ηλεκτρισμό, τον ηλεκτρομαγνητισμό, τις δυνάμεις  και μετατροπές ενέργειας!

ilektrogennitria

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
Τρεις δια ζώσης δραστηριότητες διάρκειας δύο διαδοχικών διδακτικών ωρών (90′) έκαστη.

Οι δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιηθούν στη σχολική τάξη με την παρουσία εκπαιδευτών του STEM Education είτε με την πραγματοποίηση σχολικής επίσκεψης στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του STEM Education.

Οι προτεινόμενες δραστηριότητες του προγράμματος είναι οι ακόλουθες:
Δραστηριότητα 1. Καυτά μολύβια!  Η δραστηριότητα έχει ως στόχο την βιωματική εισαγωγή στην έννοια της ηλεκτρικής αντίστασης με την μελέτη της μεταβολής των φυσικών μεγεθών που σχετίζονται με αυτήν και αναφορά στη φυσική του μικρόκοσμου.
Δραστηριότητα 2. Και εγένετο ρεύμα! Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας οι μαθητές δημιουργούν διατάξεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με χρήση πηνίων και μεταβαλλόμενου μαγνητικού πεδίου. Μετρούν την παραγόμενη επαγωγική τάση αφού δημιουργήσουν προγραμματιστικά με επεξεργαστή micro:bit ένα όργανο μέτρησης διαφοράς δυναμικού. Τέλος μελετούν το φαινόμενο στην εφαρμογή του με την δημιουργία ενός μοντέλου λειτουργικής ανεμογεννήτριας.
Δραστηριότητα 3. Κινητήρες εν δράσει! Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας οι μαθητές παράγουν και ανιχνεύουν μαγνητικά πεδία ρευματοφόρων αγωγών και δημιουργούν ένα μοντέλου\ πλήρως λειτουργικού ηλεκτροκινητήρα για να μελετήσουν την αρχή λειτουργίας του.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες στο 2106010162 και στο info@stem.edu.gr

kauta-molyvia
ilektrokinitiras

Οι μικροί εφευρέτες πειραματίζονται με τον ηλεκτρισμό. Δημιουργούν τον πρώτο λαμπτήρα όπως ο Edison και φωταγωγούν το εργαστήριό του με συνδεσμολογίες σε σειρά ή παράλληλα. Με αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτουν τη σχέση που μπορεί να έχει το μολύβι τους με τα Dimmer στις κατοικίες μας ή το κουμπί με το οποίο αλλάζουμε την ένταση του ήχου στο στερεοφωνικό.

Ο πειραματισμός με τον ηλεκτρομαγνητισμό αποκτά ενδιαφέρον. Ανακαλύπτουν τη σχέση ηλεκτρισμού μαγνητισμού, όπως ο Oersted και δημιουργούν τον πρώτο ηλεκτροκινητήρα. Γνωρίζουν τον Faraday, κατασκευάζουν Ηλεκτρογεννήτριες και μαθαίνουν πώς χρησιμοποιούνται για να πάρουμε καθαρή ενέργεια από τον άνεμο.

Επίσης κατανοούν την κυματική φύση του ήχου. Κατασκευάζουν μικρόφωνα και μεγάφωνα, ακούν πολλή μουσική και ανακαλύπτουν το πώς ο ηλεκτρομαγνητισμός χρησιμοποιείται στα ηχοσυστήματα που μας διασκεδάζουν.

Επιπλέον, κατανοούν την φύση του φωτός και την έννοια του χρώματος. Φτιάχνουν τηλεσκόπια όπως ο Γαλιλαίος, για να εξερευνήσουν τον ουρανό μαθαίνοντας τη γεωμετρία της διάδοσης του φωτός και την χρήση των οπτικών φακών

Ταξιδεύουν από τη Γη στο Διάστημα ενώ κατασκευάζουν φασματικούς αναλυτές που χωρίζουν το φως στα χρώματα από τα οποία αποτελείται. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν, το πώς καταφέρνουμε να δούμε τα υλικά των αστεριών αλλά και πώς δουλεύει το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb.

Μαθαίνουν το πώς το φως χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για τις επικοινωνίες και πώς χρησιμοποιείται σήμερα στις σύγχρονες επικοινωνίες οπτικών ινών που φέρνουν το internet στο σπίτι μας. 

Κατασκευάζουν εφαρμογές που λειτουργούν με διατάξεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για να κατανοήσουν το πώς η ενέργεια παράγεται, αλλάζει μορφές και διατηρείται αλλά και πόσο σημαντική είναι η εξοικονόμηση και η παραγωγή δίχως περιβαλλοντική επιβάρυνση.

Τέλος τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής για να γνωρίσουν τον κόσμο της μηχανικής, της ηλεκτρονικής και της εφαρμοσμένης πληροφορικής η οποία εμπεριέχεται σε όλες τις σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές για την συλλογή, επεξεργασία και μεταφορά δεδομένων και για την δημιουργία τεχνολογικών θαυμάτων όπως τα αυτόνομα αυτοκίνητα, οι εφαρμογές ΙοΤ και οι εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης.

Γιατί να συμμετέχετε με το σχολείο σας στα εργαστήρια του STEM Education

 • Οι μαθητές βιώνουν μια πραγματικά διαδραστική hands-on εμπειρία, στην οποία συμμετέχουν δημιουργικά και σχηματοποιούν τις εικόνες που αντλούν από την καθημερινότητά τους. Επιπλέον μαθαίνουν την εργαστηριακή κουλτούρα εκτελώντας πολλά πειράματα Φυσικών Επιστημών.
 • Έχουμε δημιουργήσει πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες για την διδασκαλία του Engineering, ξεκινώντας από το θεμελιώδες κεφάλαιο των Απλών Μηχανών, που δε διδάσκεται πουθενά αλλού.
 • Στα εργαστήρια του STEM Education χρησιμοποιούμε επιλεγμένο και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό υλικό κορυφαίων εταιρειών, γνωρίζοντας πως ο πυρήνας του STEM είναι η βιωματική μάθηση με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό.
 • Ως ο Επιστημονικός Σύμβουλος του WRO Hellas και ως υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό περιεχομένου των Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ενημερώνουμε όλα τα σχολεία της χώρας. Ένα σχολείο που σκοπεύει να συμμετέχει στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής θα λάβει πλήρη ενημέρωση για αυτούς, μέσω της σχολικής εκδρομής στον STEM Education.
 • Οι σχολικές εκδρομές λειτουργούν ως η αφετηρία της εκπαιδευτικής συνεργασίας με σχολεία που μας επισκέπτονται. Τα σχολεία γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη της φιλοσοφίας STEM για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, εντάσσουν δραστηριότητες STEM στην εκπαιδευτική τους λειτουργία.

Εκδρομές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

  • Ημέρες & Ώρες διεξαγωγής: Καθημερινά, κατόπιν συνεννόησης
  • Διάρκεια προγράμματος: 90′
  • Κόστος συμμετοχής: 5€/παιδί
  • Parking για την επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών με απόλυτη ασφάλεια

Προσχολική ηλικία

Ο Θαλής και η Mέλισσα

Στην εκπαιδευτική εκδρομή αυτή τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα γνωρίσουν τον κόσμο των Μαθηματικών παίζοντας με τη μέλισσα Beebot. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες θα γνωρίσουν έννοιες όπως η ομαδοποίηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τα μοτίβα, η ταξινόμηση, η ισορροπία, η ισότητα, τα σχήματα αλλά και χωροχρονικές έννοιες όπως ο προσανατολισμός, οι συντεταγμένες και οι μετρήσεις του μήκους.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Νηπιαγωγείου

Ο STEM Education προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία των Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και να μάθουν τα μυστικά από τους καλύτερους επιστημονικούς συνεργάτες της αγωνιστικής διαδικασίας. Στην εκπαιδευτική εκδρομή αυτή οι μαθητές να έρθουν σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης (Computational Thinking), αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται.

Δημοτικό

Η Φυσική Μαγεύει

Σε αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή, μέσα από αγώνες αυτοκινήτων, εκτοξεύσεις πυραύλων, καταδύσεις υποβρυχίων και άλλες εντυπωσιακές δραστηριότητες τα παιδιά θα κοιτάξουν μέσα από ένα μαγικό παράθυρο τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές θα μάθουν να ερμηνεύουν φαινόμενα μέσω της προσεκτικής επιστημονικής παρατήρησης, θα μάθουν να εντοπίζουν τις κρυφές και αόρατες δυνάμεις της φύσης και να τις εκμεταλλεύονται στις κατασκευές τους.

Η Χημεία στην καθημερινότητα

Η Χημεία είναι μια επιστήμη-κλειδί για το σύγχρονο πολιτισμό, μια «Κεντρική Επιστήμη», όπως χαρακτηρίζεται. Οι εφαρμογές της είναι παντού, από τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά μέχρι τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας. Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή οι μαθητές θα δημιουργήσουν εξοικειωμένοι με τον εργαστηριακό εξοπλισμό και την εκμάθηση μέσω πειραμάτων. Για να επιτύχει τους στόχους της η Χημεία έχει αναπτύξει ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο από συνθετικές και αναλυτικές μεθοδολογίες. Η Χημεία έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα νέες μορφές ενέργειας, νέα είδη καυσίμων, φάρμακα, συνθετικές ίνες, πλαστικά κλπ. Οι μαθητές θα μπορέσουν να μάθουν να χρησιμοποιούν χημικούς όρους και να αναγνωρίζουν την χημεία πίσω από την κάθε μικρή καθημερινή συνήθεια.

Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία Δημοτικού

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά οι μαθητές από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού θα διαπιστώσουν βιωματικά και μέσα σε ένα ευχάριστο και παιγνιώδες περιβάλλον ότι τα Μαθηματικά που κάνει στο σχολείο του, δεν είναι «στεγνοί» τύποι και εξισώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινή τους ζωή, αλλά εργαλείο ερμηνείας και πρόβλεψης των όσων συμβαίνουν γύρω του.

Λογική και Φαντασία φτιάχνουνε μια ιστορία

Στην εκπαιδευτική εκδρομή αυτή οι μαθητές της Α, Β Δημοτικού θα δημιουργήσουν τον πρώτο τους αλγόριθμο! Αξιοποιώντας μία παιδική ιστορία τα παιδιά θα μάθουν να εφαρμόζουν τεχνικές αλγοριθμικής σκέψης, όπως η λήψη αποφάσεων υπό συνθήκη, η απλοποίηση σύνθετου προβλήματος και θα τις εφαρμόσουν δημιουργώντας τους ρομποτικούς χαρακτήρες της ιστορίας αυτής. Η ιστορία – πρόκληση θα δώσει το κίνητρο στα παιδιά να λύσουν ένα πρόβλημα μέσα από το προγραμματισμό του ρομπότ. Η ομάδα των μαθητών θα δημιουργήσει τη δική της μοναδική ιστορία, την οποία στη συνέχεια θα εικονοποιήσει με τη μορφή πίστας.

SPIKE Prime

Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή οι μαθητές της Ε, ΣΤ Δημοτικού θα γνωρίσουν το Spike, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας διασκεδαστικά ρομπότ! Θα γνωρίσουν ένα από τα πιο διαδεδομένα εκπαιδευτικά εργαλεία ρομποτικής και θα δουν πως η συνεργασία και η κριτική σκέψη μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία πρωτότυπων κατασκευών.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Δημοτικού

Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή, οι μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού θα ζήσουν μια συναρπαστική, ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θα θέλουν να τελειώσει! Θα δημιουργήσουν και θα διαγωνιστούν με ρομπότ που θα τους χαρίσουν γνώσεις και ευκαιρίες για παιχνίδι.

Γυμνάσιο | Λύκειο

Αγώνες Τεχνητής Νοημοσύνης

Στο άμεσο μέλλον τα ρομπότ θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι «Ρομποτικοί Υπηρέτες», που περιγράφει η επιστημονική φαντασία ήδη από τη δεκαετία του 50, είναι είδη πραγματικότητα. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης απογειώνει τις σχετικές εφαρμογές. Οι τεχνολογικοί υπηρέτες μας γίνονται ολοένα πιο έξυπνοι, αποκτούν την ικανότητα να μαθαίνουν από την εμπειρία τους και από την πληροφορία που τους κοινοποιούμε. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι η αυριανή πραγματικότητα σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς και βοηθός μας σε ολοένα και περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας. Τα παιδία θα έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία αυτή, θα μάθουν τις διαστάσεις και τις δυνατότητές της. Με τις δραστηριότητες του προγράμματος θα κατανοήσουν πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός μας σε μία από τις πλέον διαδεδομένες ανθρώπινες δραστηριότητες, στην οδήγηση αυτοκινήτων. Θα κατασκευάσουν αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους, εντοπίζουν και αποφεύγουν εμπόδια αυξάνοντας την ασφάλεια του οδηγού, κόβουν ή ανεβάζουν ταχύτητα όταν πρέπει και αποκτούν οδηγική εμπειρία όσο περισσότερο οδηγούν όπως ακριβώς κάνει και ο άνθρωπος.

Από τα σήματα MORS στις Οπτικές Ίνες

Σε μια μαγική, διαδραστική δραστηριότητα οι μαθητές θα κάνουν ένα ταξίδι στις τηλεπικοινωνίες και στο πως η Τεχνολογία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Οι μαθητές στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη θα κατασκευάσουν έναν τηλέγραφο από καθημερινά υλικά για να κατανοήσουν την ηλεκτρική ενέργεια και το ρόλο της στις επικοινωνίες.

Από τον ατμό στα φωτοβολταϊκά

Από την αρχαιότητα η προσπάθεια του ανθρώπου ήταν η αναζήτηση της ενέργειας που θα αντικαθιστούσε τον άνθρωπο στην προσπάθεια του να περάσει από τη χειρωνακτική εργασία στις μηχανές. Τα παιδιά κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα μάθουν τί είναι ο ατμός και πώς δημιουργεί κίνηση σε μια μηχανή. Όπως επίσης θα δημιουργήσουν ομάδες και θα παρακολουθήσουν βίντεο 5 λεπτών με τη χρήση του ατμού στη κίνηση των μηχανών.

Πειράματα Χημείας – Γυμνάσιο

Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλλά και να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι εντυπωσιακά πειράματα χημείας όπως την οδοντόκρεμα του ελέφαντα, τη χρυσή βροχή, να δουν την αντίδραση των αλκαλίων με το νερό, να δημιουργήσουν χρωματιστές φλόγες αλλά και να συνθέσουν δικά τους υλικά.

Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία Γυμνασίου

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά οι μαθητές θα διαπιστώσουν βιωματικά και μέσα σε ένα ευχάριστο και παιγνιώδες περιβάλλον ότι τα Μαθηματικά που κάνει στο σχολείο του, δεν είναι «στεγνοί» τύποι και εξισώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινή τους ζωή, αλλά εργαλείο ερμηνείας και πρόβλεψης των όσων συμβαίνουν γύρω του.

Physical Computing Lab

Στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη τα παιδιά θα αντιληφθούν την αλληλεπίδραση ενός επεξεργαστή με τον φυσικό κόσμο μέσω αισθητήρων και ενεργοποιητών. Ο Προγραμματισμός και οι νόμοι της Φυσικής θα γίνουν παιχνίδι μέσα από τις κατασκευές πειραματικών διατάξεων. Οι μαθητές θα μάθουν να μετρούν φυσικά μεγέθη, θα παίξουν με το φως, τον ηλεκτρομαγνητισμό τον ήχο κατανοώντας φυσικούς νόμους και φυσικές μεταβολές, Θα μετρήσουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες και θα δουν πώς επηρεάζουν τη ζωή μας θα μάθουν πώς τα ηλεκτρονικά συστήματα αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον για να δημιουργήσουμε τα μικρά τεχνολογικά θαύματα που κρύβονται σε κάθε σύγχρονη συσκευή γύρω μας. Οι μαθητές θα είναι σε θέση όχι μόνο να κατανοούν καλύτερα το πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος της τεχνολογίας αλλά και να γίνουν και δημιουργοί παρόμοιων τεχνολογικών θαυμάτων.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου και Λυκείου

Στην εκδρομή αυτή οι μαθητές θα εξοικειωθούν με θέματα διαγωνισμών ρομποτικής αξιοποιώντας τον αντίστοιχο απαραίτητο εξοπλισμό. Ο STEM Education προσφέρει στους μαθητές μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία των διαγωνισμών ρομποτικής και να μάθουν τα μυστικά από τους καλύτερους επιστημονικούς συνεργάτες της αγωνιστικής διαδικασίας.