Πανελλήνιος Διαδικτυακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020

 

Ο Σεπτέμβριος ήταν ο μήνας επιστροφής στην κανονική ζωή καθώς τα σχολεία άνοιξαν ξανά και πλημμύρισαν με παιδιά όλων των ηλικιών! Σταδιακά αυτό σήμανε και την επιστροφή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική από τον Οκτώβριο και κάθε Σαββατοκύριακο αυτού (3-24/10/2020).

Μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης WRO Hellas, με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote, δηλώνουμε πανέτοιμοι για τη συναρπαστική διεξαγωγή του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020 δια ζώσης, εξ αποστάσεως και υβριδικά όπου απαιτείται.

Βαθμίδα Δημοτικού

Βαθμίδα Γυμνασίου

Βαθμίδα Γυμνασίου & Λυκείου

Ειδικές Κατηγορίες

 

O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνεται για 6η συνεχή χρονιά από τον WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE. Η μεγάλη γιορτή της εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι εδώ και απευθύνεται ταυτόχρονα σε όλες τις βαθμίδες της υποχρεωτικής εκπαίδευσης!

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποτελεί έναν μοναδικό τρόπο για να κατανοήσουν οι μαθητές τις φυσικές επιστήμες, τον προγραμματισμό και τους αυτοματισμούς, να μάθουν να σκέφτονται ως μηχανικοί, να αναπτύξουν την ικανότητά τους στην επίλυση προβλημάτων και να διευρύνουν τη δημιουργικότητά τους. Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Κατά την προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών-προπονητών τους

  • Σχηματίζουν ομάδες (teamwork)
  • Μελετούν τη σχετική βιβλιογραφία και πειραματίζονται (critical thinking)
  • Εξερευνούν την επιστήμη της μηχανικής (engineer thinking)
  • Εντοπίζουν προκλήσεις προτείνοντας λύσεις (problem solving)

 

Ευχόμαστε στις ομάδες καλή επιτυχία!