Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική

Την τελευταία 10ετία, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής έχει προσφέρει σε χιλιάδες παιδιά με αγάπη για την τεχνολογία την ευκαιρία να γνωρίσουν και να διαγωνιστούν με παιδιά που μοιράζονται το ίδιο πάθος, να εξερευνήσουν νέες ιδέες, να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τη φαντασία τους. 

Κατά την προετοιμασία τους για τον διαγωνισμό οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών- προπονητών τους:

  • σχηματίζουν ομάδες (teamwork) 
  • μελετούν τη σχετική βιβλιογραφία και πειραματίζονται (critical thinking) 
  • εξερευνούν την επιστήμη της μηχανικής (engineer thinking) 
  • αντιμετωπίζουν προκλήσεις και προτείνουν λύσεις (problem solving).

Εξερευνώντας αυτές τις δεξιότητες με τρόπο πρακτικό και συμμετοχικό, τα παιδιά αναπτύσσουν εφόδια που τους είναι απαραίτητα σήμερα αλλά και για το μέλλον, όποια επιλογή σταδιοδρομίας κι αν ακολουθήσουν.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική! Λάβετε μέρος στα διαγωνιστικά μας τμήματα και γίνετε οι επόμενοι Ολυμπιονίκες!

Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM

STEM Κατηγορία Γυμνασίου

Στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ανταγωνισμού και μάθησης, όπου οι μαθητές μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να διασκεδάσουν και να εμπνευστούν από την τεχνολογία και τη δημιουργικότητα.

STEM Κατηγορία Ε’ Δημοτικού – Α΄ Λυκείου

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία των παιδιών για τους διαγωνισμούς του STEM Education. Σε αυτήν καλούνται να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν ένα ρομπότ που θα επιλύει ένα πρόβλημα στην εκάστοτε πίστα του διαγωνισμού.

STEM Κατηγορία Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού

STEM Κατηγορία Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού
Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην προετοιμασία των ομάδων για την συμμετοχή τους στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του STEM Education στην STEM κατηγορία Γ-Στ Δημοτικού

STEM Κατηγορία Α’ – Δ’ Δημοτικού

STEM Κατηγορία Α’ – Δ’ Δημοτικού
Το πρόγραμμα για την αγωνιστική ρομποτική είναι σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του διαγωνισμού. Οι μικροί μαθητές μας μαθαίνουν να λειτουργούν ομαδικά για τη δημιουργία και την ανάπτυξη των projects τους.