Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία

Μαθηματικά | Νηπιαγωγείο Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά πραγματοποιείται μια διαδρομή στα θεμέλια της επιστημονικής σκέψης, μια πορεία αναζήτησης της διασύνδεσης Επιστήμης, Τέχνης και Μαθηματικών, μέσα από δραστηριότητες που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση με διαδραστικά και παραστατικά εκθέματα εκλαΐκευσης και κατανόησης της επιστημονικής σκέψης, καθώς και επιλεγμένα έργα Τέχνης από τα σημαντικότερα εικαστικά ρεύματα.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου και Λυκείου

Engineering | Γυμνάσιο Λύκειο Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δράση εξαιρετικά δημοφιλής σε όλους τους μαθητές, κυρίως εξαιτίας των διαγωνισμών του WROHellas . Ο STEM Education προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία των διαγωνισμών ρομποτικής και να μάθουν τα μυστικά από τους ίδιους τους επιστημονικούς συνεργάτες της διαδικασίας.

Detective C.S.I.

Φυσικές Επιστήμες | Λύκειο Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Detective C.S.I. οι μαθητές θα δουλέψουν όπως και οι σύγχρονοι ερευνητές στα εγκληματολογικά εργαστήρια και θα μάθουν τις βασικές αρχές της εγκληματολογικής έρευνας που στηρίζονται κυρίως στις επιστήμες της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Θα κληθούν να ερευνήσουν υποθέσεις μυστηρίου χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από εργαλεία και τεχνικές της εγκληματολογίας όπως συλλογή και ανάλυση ινών, τριχών, συλλογή και ταυτοποίηση δακτυλικών αποτυπωμάτων, ανάλυση ομάδων αίματος κ. ά.