Χορεύοντας ….την Άνοιξη. Απολαύστε τα βίντεο των παιδιών!

Όλα χόρεψαν γύρω μας την Άνοιξη! Τα λουλούδια και τα δέντρα με το θρόισμα του αέρα, τα πουλιά, τα έντομα, η θάλασσα, οι άνθρωποι ακόμη και τα ρομπότ!

 

Εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες επιστράτευσαν τη φαντασία τους και έφτιαξαν τον δικό τους ορισμό της άνοιξης , δηλαδή τα δικά τους ρομποτάκια τα οποία χόρεψαν, ως έντομα, ως ζώα, ως άνθρωποι ή όπως αλλιώς τα φαντάστηκαν.

Στόχος τους ήταν να σχεδιάσουν, να δημιουργήσουν, να προγραμματίσουν τα ρομπότ τους και να τα βάλουν να χορέψουν στο σκοπό  μιας πρότυπης μουσικής! Το κυριότερο,με οποιαδήποτε τεχνολογία ήθελαν…

Φυσικά δεν ξέχασαν να βιντεοσκοπήσουν τον ξέφρενο χορό των ρομπότ τους και να μας τα  στείλουν.

 

Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές/τριες Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα παιδιά οργανώθηκαν σε ομάδες 2-4 ατόμων  και ξεκίνησαν να συνεργάζονται μέσω οποιουδήποτε εργαλείου τηλεσυνάντησης που ήταν πιο εξοικειωμένα.

Μίλησαν και σχεδίασαν όλοι μαζί για το ρομπότ που ήθελαν να δημιουργήσουν.
Εκείνος/η που είχε το κιτ στο σπίτι  ανέλαβε την κατασκευή του ρομπότ με τη συνδρομή και των υπολοίπων μελών της ομάδας. Στη συνέχεια έφτιαξαν το πρόγραμμα για την κίνηση του ρομπότ.
Έβαλαν στην όμορφη διαδικασία το μουσικό της παρέας καθώς και τον διακοσμητή της ομάδας για να  «ντύσουν»το ρομπότ τους με νότες και ρούχα!

Σε καιρό πανδημίας στείλαμε θετικό μήνυμα από κοινού μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  ξορκίζοντας τον κορονοϊό.

Τα βίντεο της τελικής φάσης έχουν αναρτηθεί στη σελίδα Youtube και στη σελίδα του Facebook του WRO Hellas.

 

Ψηφοφορία κοινού

 

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα της άνοιξης με τον καλύτερο τρόπο, την αξιολόγηση των έργων που εκατοντάδες παιδιά εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

 

Η Επιτροπή αξιολόγησης αποφάσισε και προέκυψαν τα έργα που προκρίθηκαν στην τελική φάση όπου το κοινό ψηφίζει το αγαπημένο του βίντεο.

Σταδιακά θα ανεβαίνουν στη σελίδα Facebook του WRO Hellas τα έργα της τελικής φάσης.Τις επόμενες μέρες καλέστε φίλους και γνωστούς  να ψηφίσουν τα έργα που θα τους κάνουν να γελάσουν,να χορέψουν ακόμα και να συγκινηθούν!

 

Οι κανόνες είναι απλοί:

 • Στη ψηφοφορία μπορούν να συμμετάσχουν όλοι.
 • Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όσα έργα του αρέσουν.
 • Κάθε αντίδραση προσμετράται ως θετική ψήφος.
 • Ως θετικοί ψήφοι προσμετρούνται κι οι αντιδράσεις (θετικές κι αρνητικές) στο βίντεο της ομάδας στο Youtube.

Σημαντικό: Θα προσμετρηθούν μόνο οι ψήφοι στα κοινωνικά δίκτυα του WRO Hellas.

Λάβετε υπόψη: Κίνηση ρομπότ,ένδυση και πρότυπη μουσική….

 

Στο τέλος της ψηφοφορίας τα έργα από κάθε κατηγορία με τις περισσότερες αντιδράσεις στο Facebook και στο Youtube του WRO Hellas θα διακριθούν ως νικητές.Σε πιθανές ισοψηφίες λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία της Επιτροπής.

Η ψηφοφορία του κοινού για τις κατηγορίες Νηπιαγωγείου και Δημοτικού λήγει την Πέμπτη 25 Ιουνίου και για τις κατηγορίες Γυμνασίου και Λυκείου την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Συμμετέχοντες

 • Ηλικίες: Απευθύνεται σε παιδιά όλων των ηλικιακών βαθμίδων (από 5-17 ετών)
 • Άτομα ανά ομάδα: 2-4 παιδιά.

Σημαντικές Επισημάνσεις

 • Ως προπονητές ορίζονται οι γονείς των παιδιών ή οποιοσδήποτε ενήλικας άνω των 20 ετών.
 • Κάθε project θα έχει ένα βίντεο διάρκειας 60 έως 120 δευτερόλεπτα. Επίσης θα συνοδεύεται από φωτογραφίες και μια σύντομη περιγραφή (2 σελίδες το πολύ) δίγλωσση Ελληνικά κι Αγγλικά.
 • Κάθε βίντεο θα πρέπει να έχει τίτλους με τα ονόματα των δημιουργών (μαθητές),των παραγωγών (γονείς), του μουσικού και του σκηνοθέτη.
 • Το κάθε project μπορεί να έχει 1 ή και 2 ρομπότ π.χ. Στο WeDo 2.0 μπορεί να χρησιμοποιηθούν 2 hub, επίσης μπορεί να γίνει συνδυασμός EV3 κι Arduino ή κι οτιδήποτε άλλο. Στο νηπιαγωγείο ειδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν όσα ρομπότ έχετε διαθέσιμα.
 • Η μουσική στην οποία θα χορέψει το ρομπότ σας θα πρέπει να είναι πρότυπη. Δημιουργήστε τη δική σας μουσική ή βρείτε την από φίλους σας μουσικούς.

Μπορείτε να προμηθευτείτε οποιαδήποτε τεχνολογία από την Διερευνητική Μάθηση. Προτείνουμε ενδεικτικά τα παρακάτω πακέτα εξοπλισμού.

Μία επιτροπή ειδικών θα προ-αξιολογήσει το πλήθος των projects και θα παρουσιάσει στο κοινό ένα Top 50 ώστε να ψηφίσει το κοινό τα 10 καλύτερα.

Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τα projects με βάση τα παρακάτω κριτήρια.

Κριτήρια Βαθμολόγησης “Χορεύοντας … την Άνοιξη”

Οι ομάδες καλούνται να υποβάλουν ψηφιακά βίντεο σχετικά με τo θέμα “Χορεύοντας την Άνοιξη”.

Τα βίντεο πρέπει να είναι ένα ομαδικό έργο. Οι ομάδες πρέπει να περιλαμβάνουν τουλάχιστον 2 και το πολύ 4 μέλη (συμπεριλαμβανομένου 1 τουλάχιστον ενήλικα). Όλα τα μέλη της ομάδας μπορούν να συνοδεύονται από έναν γονέα ή κηδεμόνα ενήλικα.
Τα βίντεο δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα δύο λεπτά και να είναι τουλάχιστον ενός λεπτού.
Τα βίντεο θα πρέπει να απεικονίζουν πραγματική κατασκευή.
Εάν στο βίντεο εμφανιστεί οποιοδήποτε άτομο κάτω των 16 ετών, απαιτείται η συγκατάθεση από γονέα ή κηδεμόνα πριν από την υποβολή της συμμετοχής.
Τα βίντεο πρέπει να συνοδεύοντα από κείμενο με σύντομη περιγραφή του συνεργατικού έργου σε ελληνικά και αγγλικά.
Τα βίντεο πρέπει να είναι σε ψηφιακή μορφή. Οι αποδεκτές μορφές είναι: WMV, MPG4 και MOV. Το συνολικό μέγεθος αρχείου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 GB.
Οι εγγραφές βίντεο στον διαγωνισμό πρέπει να υποβληθούν μέσω Dropbox και να γνωστοποιούνται στο mail [email protected] μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν είναι δυνατόν, οι ομάδες πρέπει να διατηρούν μια έκδοση υψηλής ανάλυσης του βίντεό τους. Οι φιναλίστ μπορεί να κληθούν να υποβάλουν αυτό το φορμάt για το τελικό στάδιο της αξιολόγησης.

Ο WRO Hellas διατηρεί το δικαίωμα να προσαρμόζει τους κανόνες ανά πάσα στιγμή. Η κοινοποίηση των αλλαγών θα γίνει στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού “Χορεύοντας την Άνοιξη” και θα ισχύσει από την ημερομηνία δημοσίευσης.

Νομικά και ηθικά ζητήματα
Όλες οι συμμετοχές πρέπει να ακολουθούν τις ευρωπαϊκές συμφωνίες για τα πνευματικά δικαιώματα. Οι συμμετοχές δεν πρέπει να περιέχουν δήλωση, γεγονός, πληροφορίες ή οτιδήποτε που μπορεί να βλάψουν ή να μειώσουν οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα ανθρώπων.
Οι συμμετοχές δεν πρέπει να περιέχουν δήλωση, γεγονός, πληροφορίες ή οτιδήποτε μπορεί να ενθαρρύνει τη δίωξη ατόμων λόγω φυλής, γνώμης, εθνικότητας, φύλου, επαγγέλματος ή άλλης πειθούς. Ούτε βέβαια να ενθαρρύνουν το έγκλημα ή την παραβίαση νόμων.

Κρίση και βραβεία
Όλες οι ομάδες θα λάβουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής.
Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή ειδικών και εμπειρογνωμόνων μετά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας (31/5/2020).
Θα προκύψει το TOP 50 από προκριθέντα έργα τα οποία θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο του 2020 και το κοινό θα αποφανθεί για τα 10 καλύτερα εξ αυτών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του WRO Hellas και δη της επίσημης Facebook σελίδας του: https://www.facebook.com/WROHellas.
Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση σε σχέση με αυτή την.

 

Όλες οι συμμετοχές και τα υποβληθέντα στοιχεία αποτελούν ιδιοκτησία του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas διατηρώντας το δικαίωμα να βελτιώνει, να επεξεργάζεται, να επεκτείνει, να τροποποιεί και να αναπαράγει το υλικό στο Internet, ή άλλα μέσα από την ημερομηνία υποβολής.

Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η εγγραφή στο κανάλι YouTube του WROHellas:  https://www.youtube.com/WROHellas.

Η Διερευνητική Μάθηση επίσημος προμηθευτής των διαγωνισμών WRO Hellas, χορηγεί τα βραβεία του “Χορεύοντας την Άνοιξη” για τους πρώτους σε κάθε κατηγορία:

Νηπιαγωγεία :Earl Coding Robot
Δημοτικά σχολεία: LEGO Education WeDo 2.0
Γυμνάσια: LEGO Education SPIKE Prime
Λύκεια: Scratch 4 Arduino
Επίσης, οι 2οι και 3οι ανά κατηγορία 20% έκπτωση σε οποιοδήποτε προϊόν της Διερευνητικής Μάθησης  www.why.gr

 Εμπνευστείτε από την Άνοιξη…και δημιουργήστε!

Δημιουργήθηκε με το Padlet

Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο Χορεύοντας την Άνοιξη από τον δημιουργό WRO Hellas διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές .
Βασισμένο σε έργο στο https://wrohellas.gr/χορεύοντας-την-άνοιξη-εμπνευστείτε/.
Παροχή δικαιωμάτων πέρα από τα πλαίσια αυτής της άδειας μπορεί να είναι διαθέσιμη στο https://stem.edu.gr/.