Ηλίας Καλαμπόκης
Έχει πτυχίο Χημείας και διδακτορικό στη Χημεία από το ΑΠΘ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι στη Φωτοχημεία, στην Πράσινη Χημεία και τα τελευταία χρόνια στο σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών στους τομείς του STEM. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά, συμμετείχε σε πολλά συνέδρια σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του. Από το 1993 εργάζεται ως καθηγητής Χημείας στο Κολλέγιο Ανατόλια και από το 2012 διευθύνει το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου, το οποίο διατρέχει όλες τις εκπαιδευτικές του βαθμίδες, από τα προνήπια έως το μεταδευτεροβάθμιο ACT (American College of Thessaloniki). Είναι δε αρμόδιος για όλα τα εκτός curricular προγράμματα στους τομείς του STEM. Έχει οργανώσει το Κέντρο Πράσινης Εκπαίδευσης του Κολλεγίου, το πρώτο του είδους του σε σχολείο παγκοσμίως, το οποίο με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εισάγει τους μαθητές στην Πράσινη προσέγγιση.
Το Κέντρο Εκπαίδευσης STEM του Κολλεγίου Ανατόλια έχει οργανώσει τα τελευταία χρόνια πολλά προγράμματα Σαββατοκύριακου αλλά και μεγάλης διάρκειας σε τομείς όπως Engineering, Biotechnology, Nanotechnology, Ανανεώσιμες Μορφές Ενέργειας, Φαρμακολογία και Αναγεννητική Ιατρική, τα οποία παρακολουθούν πολλοί μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου τόσο του Κολλεγίου Ανατόλια όσο και εξωτερικοί. Πολλά από τα προγράμματα αυτά βραβεύτηκαν στις ΗΠΑ για την πρωτοτυπία και τη διδακτική τους προσέγγιση. Έχει διδάξει σε όλα τα προαναφερθέντα προγράμματα. Επίσης έχει οργανώσει προγράμματα Ρομποτικής και STEM για παιδιά Δημοτικού σχολείου, ενώ προετοίμασε πολλές ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό Τεχνολογίας, την F1 in Schools. Ακόμα καθοδήγησε τη συμμετοχή πολλών μαθητών σε διεθνείς διαγωνισμούς και διοργανώσεις. Οι συμμετοχές αυτές συνοδεύονται με πολλές διακρίσεις και βραβεία.
Άρης Μαυρομάτης
Ο Άρης Μαυρομμάτης έχει σπουδάσει Μαθηματικά. Είναι επιστημονικός σύμβουλος στο Μουσείο Ηρακλειδών, διδάσκων στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο δια βίου τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και σύμβουλος παιδαγωγικού έργου σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία.
Κύριο αντικείμενο του είναι η έρευνα, η οποία εστιάζεται στην προσέγγιση των Μαθηματικών εννοιών μέσα από αλληλεπιδραστικά αντικείμενα και κυρίως των έργων Τέχνης. Έχει δημοσιεύσει σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια με κριτική επιτροπή με περισσότερες από 30 εργασίες. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό με κύριο αντικείμενο τα Μαθηματικά, τη Φιλοσοφία και την Τέχνη. Αρθρογραφεί σε εφημερίδες με θέματα εκπαιδευτικά και σχετικά με τον συμπληρωματικό ρόλο της εκφραστικότητας της Τέχνης και της λογικής των Μαθηματικών. Είναι συγγραφέας μαθηματικών βιβλίων και επιτομών για την διδασκαλία των Μαθηματικών μέσα από το περιβάλλον της Τέχνης.
Τάσος Λαδιάς
Ο Τάσος Λαδιάς έχει πτυχίο Φυσικής, διδακτορικό (Σχεδίαση interfaces για εκπαιδευτικές εφαρμογές υπερμέσων και πολυμέσων) και περισσότερες από 3000 ώρες επιμόρφωσης. Από το 1986 είναι εκπαιδευτικός πληροφορικής σε όλους τους τύπους σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση και από το 2007 έως το 2018 υπήρξε Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής. Έχει διδάξει προγραμματισμό, πολυμέσα και γραφιστική σε ΙΕΚ, ΤΕΙ, μεταπτυχιακά ΑΕΙ και ΠΑΚΕ. Έχει διοργανώσει 120 σεμινάρια για εκπαιδευτικούς.
Διαθέτει Πιστοποιητικό Καθοδηγητικής Επάρκειας Εκπαιδευτικού (ΙΝΕΠ/ΕΚΔΔΑ), πιστοποίηση ως Eκπαιδευτής Eνηλίκων στη Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση (ΕΚΕΠΙΣ) και πιστοποίηση (Β΄ Επιπέδου) στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία (Υπ. Παιδείας). Συμμετείχε σε επιστημονικές επιτροπές διοργάνωσης 50 συνεδρίων.
Έχει συμμετάσχει στις ομάδες συγγραφής δέκα Προγραμμάτων Σπουδών στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο / Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στον ΟΕΕΚ. Έχει δημοσιεύσει δέκα άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και 60 άρθρα σε συνέδρια με κριτές. Έχει συγγράψει μόνος του ή με άλλους βιβλία όπως τα «Pascal, μια μεθοδική προσέγγιση» [1991, Kλειδάριθμος], «H logo στην εκπαιδευτική διαδικασία» [1997, Παν. Iωαννίνων], «Πολυμέσα – Δίκτυα» [1999, ΟΕΔΒ], «Μεθοδολογία και προγραμματισμός πολυμέσων με το Director» [2003, Kλειδάριθμος].
Έχει παράγει εκπαιδευτικό υλικό σχετικό με το Scratch όπως το «25 Σενάρια Διδασκαλίας σε Περιβάλλοντα Οπτικού Προγραμματισμού με Πλακίδια» [2014, Open Discovery Space / Ελληνογερμανική Αγωγή], το «Ειδικά θέματα προγραμματισμού σε Scratch» [2015, Inspiring Science Education Academy / Ελληνογερμανική Αγωγή], το MOOC «Διδακτικές προσεγγίσεις στον Προγραμματισμό με το Scratch» [2018, ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Παν. Ιωαννίνων] και το «Αρχές Προγραμματισμού με το Scratch. Πρόγραμμα Σπουδών και εκπαιδευτικά σενάρια» [2018, STEM Education].
Από το 2015 είναι Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά δημοτικού του WRO-Hellas. Είναι βασικός συντελεστής του event “CodeAthon: Βελτιώστε το παιχνίδι… και παίξτε!”. Έχει επινοήσει το “ΚωδικΌραμα” ως εργαλείο αναπαράστασης του κώδικα οπτικού προγραμματισμού με πλακίδια και εργάζεται σε ομάδες για την ανάπτυξη εργαλείου αξιολόγησης των προγραμμάτων Scratch.
Αποστόλης Παπανικολάου
Ο Αποστόλης Παπανικολάου είναι ερευνητής της διδακτικής των Μαθηματικών με μεταπτυχιακό δίπλωμα του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθήνας, στη Διδακτική Μαθηματικών. Καθηγητής Μαθηματικών από το 1985 με πολλές διδακτικές προτάσεις, δημοσιεύσεις και συγγραφή βιβλίων για την ολιστική διδασκαλία των Μαθηματικών και τη διασύνδεσή τους με την Φυσική και την Τεχνολογία, τη Φιλοσοφία και την Τέχνη. Έχει διδάξει Απειροστικό Λογισμό στο Μαθηματικό Αθήνας και Γεωμετρία στην Τέχνη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στο δια βίου τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Μέλος της επιστημονικής ομάδας ανάπτυξης πιλοτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην Εθνική Εστία Επιστημών, στην Εστία Γνώσης Χαλκίδας και στην Εστία Γνώσης Πάτρας από το 2000 έως το 2013. Επιστημονικός σύμβουλος και σχεδιαστής εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μουσείου Ηρακλειδών. To κύριο ερευνητικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στην διασύνδεση των Μαθηματικών με τη Φιλοσοφία και την Τέχνη και την εφαρμογή στη διδασκαλία των Μαθηματικών. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε σειρά σχετικών επιμορφωτικών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς στην αλληλεπιδραστική διδασκαλία των Μαθηματικών, είναι επιμορφωτής Α επιπέδου ΤΠΕ, ενώ έχει δώσει σειρά διαλέξεων με κύριο θέμα τη βιωματική, διαθεματική και αλληλεπιδραστική διδασκαλία.
Φώτιος Φωτεινάκης
Ο Φώτιος Φωτεινάκης είναι εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ20 (Πληροφορικής), με σπουδές στη Μικροηλεκτρονική και την Επεξεργασία Πληροφοριών από το Πανεπιστήμιο του Brighton Αγγλίας, (Batchelor Honours of Sciences). Η πτυχιακή του εργασία είχε τίτλο “Building a Natural Language Programming environment, using “C” language”, δηλαδή περιελάμβανε τον έλεγχο εξωτερικών συσκευών μέτρησης μέσω γραφικού περιβάλλοντος τύπου ‘Windows’.
Το 2005 διορίστηκε στο Δημόσιο, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (με τελευταία οργανική θέση στο Λύκειο Φιλοθέης) και εργάστηκε σε Γυμνάσια & Λύκεια ως Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ20, στη διδασκαλία σε τμήματα τάξεων στο περιβάλλον των εργαστηρίων πληροφορικής.
Το Σχ. Έτος 2013-14 πήρε μετάταξη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και διορίστηκε στο Δημοτικό Σχολείο Φιλοθέης όπου και διδάσκει μέχρι σήμερα το μάθημα των Τ.Π.Ε. και στις έξι τάξεις του Δημοτικού.
Τα τελευταία οκτώ (8) χρόνια ασχολείται με την Εκπαιδευτική Ρομποτική διατελώντας προπονητής σε ομάδες μαθητών λυκείου και δημοτικού. Οι ομάδες του έχουν λάβει μέρος και συνεχίζουν να συμμετέχουν στους ετήσιους Πανελλήνιους αγώνες της WRO Hellas.
Υπεύθυνοι Κέντρων STEM Education

Δημήτριος Κράββαρης
Επιστημονικός Υπεύθυνος του STEM Education στα Ιωάννινα

Παναγιώτης Βέρρας
Επιστημονικός Υπεύθυνος του STEM Education στην Πάτρα

Αθανάσιος Μπαλαφούτης
Επιστημονικός Υπεύθυνος του STEM Education στην Ξάνθη

Μάρκος Χαττάρι
Επιστημονικός Υπεύθυνος του STEM Education στην Άρτα

Μιχάλης Μπακάλογλου
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ STEM EDUCATION ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ