Τι είναι οι Αλγόριθμοι; Εικονογραφώ Ιστορίες

Preview
kids-first-coding-1

Σεμινάρια για νηπιαγωγούς και παιδαγωγούς με θέμα την εισαγωγή του προγραμματισμού στην προσχολική ηλικία.

Με το νέο αυτό πρόγραμμα θέλουμε να παρέχουμε σε νηπιαγωγούς τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να βοηθήσουν τους μαθητές τους να αποκτήσουν γερές βάσεις από πολύ μικρή ηλικία στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Κάθε μάθημα είναι μια διαφορετική ιστορία – πρόκληση που δίνει το κίνητρο για την επίλυση ενός προβλήματος μέσα από τον προγραμματισμό. Έτσι, οι μαθητές σας μέσα από την εμπλοκή τους σε αυτά τα σενάρια και πολλά ακόμα θα αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λογική σκέψη, βασικές γνώσεις προγραμματισμού, καινοτόμο τρόπο σκέψης, συνεργατικό πνεύμα και εσωτερικά κίνητρα μάθησης.

Το Kids First Coding & Robotics είναι συμβατό με τους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής του WRO Hellas!

GIGO Kids first Coding & Robotics

Με το Kids first Coding & Robotics θα μπορέσετε να διδάξετε στους μαθητές προσχολικής ηλικίας τις αρχές προγραμματισμού και το πως θα αναπτύσσουν δεξιότητες STEAM. Δεν απαιτεί χρήση tablet, smartphone ή υπολογιστή για τον προγραμματισμό του. Τα προγράμματα δημιουργούνται απλά και μόνο με  μια σειρά από κάρτες εντολών που δημιουργούν το αλγοριθμικό «μονοπάτι». Καθώς το ρομπότ περνά πάνω από τις κάρτες εντολών, ένας αισθητήρας στο κάτω μέρος του ρομπότ τις διαβάζει μια προς μια και φορτώνει το πρόγραμμα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το ρομπότ σε μια πίστα που έχετε δημιουργήσει και το ρομπότ τρέχει το πρόγραμμα. Μπορείτε να προγραμματίσετε το ρομπότ να κινείται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, να ενεργοποιεί το γρανάζι, να ανάβει τα φώτα LED, να αναπαράγει ήχους και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές κάρτες ενεργειών. Το ενσωματωμένο γρανάζι επιτρέπει την κατασκευή απλών ρομποτικών κατασκευών με βραχίονες ή άλλα κινούμενα μέρη που ανταποκρίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος.

Με τη χρήση του εκπαιδευτικού κιτ τα οι μαθητές σας διδάσκονται επίσης φυσική, μηχανική και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων μέσω μιας σειράς μαθημάτων κατασκευής και προγραμματισμού. Τα 34 μαθήματα ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα για την εκπαίδευση των υπολογιστών που αναπτύχθηκαν από την Ένωση Εκπαιδευτικών Επιστημών Πληροφορικής (CSTA) και την Εκπαίδευση της Διεθνούς Εταιρείας Τεχνολογίας (ISTE), καθώς και μαθήματα από το Code.org. Τα μαθήματα αναπτύσσονται μέσω του εικονογραφημένου οδηγού δραστηριοτήτων, επιτρέποντας το κιτ να είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας τουλάχιστον τεσσάρων ετών με τη βοήθεια ενός ενήλικα και μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών. Τα μαθήματα καλύπτουν αυτά τα έξι βασικά πεδία στον προγραμματισμό: ακολουθία, επανάληψη, συμβάντα, προϋποθέσεις, λειτουργίες και μεταβλητές.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Ενήλικες
  • Αριθμός μαθημάτων:4 (3 ώρες έκαστο)
  • Διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
  • Κόστος: 200€ (Έκπτωση 50% σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολείο.)
  • Ημερομηνία έναρξης: Οκτώβριος 2021

Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 2106010162 και στο [email protected]

κρατήστε θέση τώρα!

Lesson tags: Εκπαίδευση ενηλίκων STEM Coding
Back to: Engineering