Προγράμματα STEM Education

Προγράμματα STEM Education

Στόχος των προγραμμάτων του STEM Education είναι να δημιουργηθεί μια νέα γενιά ανθρώπων, που χρησιμοποιώντας στοιχεία από όλες τις θετικές επιστήμες, σε συνδυασμό μεταξύ τους, να αποκτήσουν την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα (problem solvers) και να συμμετέχουν με αξιώσεις στον μελλοντικό ψηφιακό κόσμο που διαμορφώνεται με ταχύτατο ρυθμό. Στα Προγράμματα STEM Education η δημιουργία θα στηρίζεται στο Εμείς και όχι στο Εγώ, η φαντασία και η ανάπτυξη ικανοτήτων θα δημιουργεί τα νέα προϊόντα, η βιωματική κατανόηση των Φυσικών Επιστημών θα αποτελέσει τη βάση ανάπτυξης του αιώνα που διανύουμε.

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα μας στηρίζονται στη φιλοσοφία της εκπαίδευσης STEM και αναπτύσσονται  γύρω από τέσσερις πυλώνες, που ορίζονται από τις κατευθύνσεις: Engineering, Coding, Μαθηματικά και Φυσικές Επιστήμες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά στοιχεία που κυριαρχούν σε αυτές.

Ο STEM Education σας προσκαλεί να εγγράψετε τα παιδιά σας σε όποιο από τα ετήσια προγράμματα επιλέξετε. Τα προγράμματα STEM συμπληρώνουν το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και δεν διδάσκονται σε καμία βαθμίδα της υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Επιλέξτε εκπαιδευτικό πρόγραμμα (σύμφωνα με την τάξη του παιδιού)

 • All
 • 1. Νηπιαγωγείο
 • 10. Γυμνάσιο
 • 2. Α Δημοτικού
 • 3. Β Δημοτικού
 • 4. Γ Δημοτικού
 • 5. Δ Δημοτικού
 • 6. Ε Δημοτικού
 • 8. Γυμνάσιο
 • Science Lab Junior - δεξιότητες
 • Γυμνάσιο STEM Alive Coding
 • Γυμνάσιο STEM Alive Φυσικές Επιστήμες
 • Γυμνάσιο Εκδρομές Σχολείων
 • δημοτικό@σχολεία
 • Εκδρομές Σχολείων

Μελέτη Χρόνου αντίδρασης με προγραμματισμό

Α’ γυμνασίου
Σε αυτήν την περιπέτεια της προγραμματιστικής γνώσης και της αντίληψης, τα παιδιά ανακαλύπτουν όχι μόνο πώς να δημιουργούν κώδικα, αλλά και πώς οι ανθρώπινες αντιδράσεις μπορούν να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες.

Μελέτη Φωτορύπανσης και ηχορύπανσης με προγραμματισμό

B’ γυμνασίου
Αυτό το πρόγραμμα είναι μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία που εισάγει τους μαθητές στον κόσμο των μετρήσεων και της θεωρίας πίσω από τη μέτρηση ηχορύπανση και φωτορύπανσης.

Helicar

Β’ Γυμνάσιου
Οι έλικες είναι ένας αρκετά ακατάλληλος τρόπος για να κινείται ένα αυτοκίνητο. Έχοντας αυτό ως εφαλτήριο για την έρευνα τους, οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν βιωματικά τις έννοιες των ζευγών δυνάμεων καθώς θα καλεστούν να περιγράψουν τον τρόπο με τον οποίο αυτό ωθείται καθώς και να περιγράψουν ένα από τα πιο βασικά μεγέθη της κινηματικής, τη στιγμιαία ταχύτητα, χρησιμοποιώντας την ακρίβεια των αισθητήρων της πλατφόρμας BBC micro:bit

Science Friction

Β’ Γυμνάσιου
Από τη στιγμή που ξυπνάμε και ξεκινάμε τη μέρα μας, η τριβή είναι ένας συνεχής σύντροφος. Στις δραστηριότητες οι μαθητές θα κατασκευάσουν ένα όχημα με κινητήριους τροχούς μέσω ενός κινητήρα Continuous Servo. Την παρεχόμενη ισχύ αυτού, θα την ελέγχουν μέσω ενός αναλογικού ποτενσιόμετρου και της πλατφόρμας BBC micro:bit.

Physical Computing & Python

Β’ Γυμνασίου
Σε αυτό το πρόγραμμα, οι μαθητές εξερευνούν τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών και της Ηλεκτρονικής Κατανοούν και επαληθεύουν μέσω των μετρήσεων τους νόμους που διέπουν τη Φυσική (Physical Computing). Μέσα από συναρπαστικά projects, αποκτούν πολύτιμες δεξιότητες και έμπνευση για την εξερεύνηση περαιτέρω της επιστήμης και της τεχνολογίας.

IoT & Σύγχρονες Εφαρμογές

Γ’ Γυμνασίου
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος Εφαρμογές IoT οι μαθητές και οι μαθήτριες θα εμβαθύνουν σε θέματα προγραμματισμού με τη γλώσσα Python, θα κατανοήσουν θεμάτων φυσικής και μετρήσεων, θα επιλύσουν προβλήματα με χρήση αλγεβρικών μεθόδων και θα επεξεργαστούν συνόλων δεδομένων.

Μαθαίνω τον Κόσμο: Αεροδυναμική & Τριβή

Γ Δημοτικού
Ο STEM Education σας προτείνει να γνωρίσετε μία νέα δραστηριότητα για τους μαθητές σας, με τα μοναδικά πακέτα TechCard. Γνωρίστε τα με το μοναδικό πακέτο αυτοκίνητο (ΦΌΡΜΟΥΛΑ 1) F1. Με τις οδηγίες σας θα μπορέσει ο καθένας τους να κατασκευάσει μια φόρμουλα να το ζωγραφίσει να δημιουργήσει δηλαδή το δικό του μοντέλο.

Μαθαίνω τον Κόσμο: Δράση & Αντίδραση

Β Δημοτικού
Ο STEM Education σας προτείνει να γνωρίσετε μία νέα δραστηριότητα για τους μαθητές σας, με τα μοναδικά πακέτα TechCard. Γνωρίστε τα με το μοναδικό πακέτο «Μαθαίνω τον Κόσμο: Δράση & Αντίδραση». Με τις οδηγίες σας θα μπορέσει ο καθένας τους να κατασκευάσει αυτοκίνητο με έλικα να το ζωγραφίσει να δημιουργήσει δηλαδή το δικό του μοντέλο.

Εκπαιδευτική Ρομποτική (Mindstorms EV3)

Γυμνάσιο, Λύκειο
Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου & Λυκείου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο. Οι μαθητές θα δημιουργήσουν χωρισμένοι σε ομάδες πραγματικά ρομπότ θα τα προγραμματίσουν και θα αντιληφθούν στη πράξη πως οι αισθητήρες “κυβερνούν” τα μοτέρ μέσω του προγραμματισμού

Από το Ήλεκτρο στο Τρανσίστορ

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα Από το Ήλεκτρο στο Τρανσίστορ είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας, όπου οι μαθητές διδάσκονται τα βασικά ηλεκτρονικά στοιχεία και τη χρήση τους σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο. Έναρξη: Ιανουάριος 2021

Νανοτεχνολογία

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα Νανοτεχνολογία είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας όπου οι μαθητές θα ανακαλύψουν έναν καινούριο κόσμο τον νάνο-κόσμο.

Detective C.S.I.

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα Detective C.S.I. είναι εργαστήρια όπου οι μαθητές θα εργασθούν όπως και οι σύγχρονοι ερευνητές στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Θα κατανοήσουν τις βασικές αρχές της εγκληματολογικής έρευνας που στηρίζονται κυρίως στις επιστήμες της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Φυσική ‘Α Γυμνασίου

Α’ Γυμνασίου
Το πρόγραμμα μέσω των δραστηριοτήτων του φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τις βασικότερες έννοιες της φυσικής, διδάσκει τον τρόπο μέτρησης των θεμελιωδών φυσικών μεγεθών και την επιστημονική μεθοδολογία πειραματικής έρευνας.

Μοχλοί & Σύνδεσμοι

Νηπιαγωγείο
Τα πακέτα τάξης TechCard περιλαμβάνουν έξυπνες κατασκευές που εντυπωσιάζουν τα παιδιά. Με τη χρήση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού πακέτου και σε συνδυασμό με απλά υλικά όπως ψαλίδι και χρώματα, υλικά με τα οποία οι μαθητές του νηπιαγωγείου είναι ήδη εξοικειωμένοι, θα δημιουργήσουν ευφάνταστα μοντέλα.
Είναι ειδικά κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας διάτρητη κάρτα που διευκολύνει τη διαδικασία της δημιουργίας αφού μπορούν να τροποποιηθούν με εύκολο τρόπο. Τα παιδιά μπορούν να διπλώσουν, να κόψουν και να σχεδιάσουν τις κάρτες αναπτύσσοντας τη λεπτή τους κινητικότητα.

Εκπαιδευτική Ρομποτική (WeDo – Scratch)

Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού
Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές του δημοτικού.

Βόλτα με Αλγόριθμους

Νηπιαγωγείο
O STEM Education προσφέρει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας την ευκαιρία να δημιουργήσουν τους πρώτους τους αλγόριθμους! Με το νέο αυτό πρόγραμμα θέλουμε να θέσουμε γερές βάσεις από πολύ μικρή ηλικία στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που θα δώσουν στα παιδιά κίνητρα για να αγαπήσουν τη μάθηση.

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Νηπιαγωγείο
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου (4 και 5 ετών). Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής.

Μαθαίνω Μαθηματικά… κατασκευάζοντας

Δημοτικό (2 ηλικιακές ομάδες)
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθαίνω Μαθηματικά… κατασκευάζοντας  αποτελεί μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση, με κύριο στόχο την ανακάλυψη των βασικών μαθηματικών εννοιών.

Ρομπότ, ο Φίλος μου και Συνεργάτης

Α Δημοτικού Β Δημοτικού
O STEM Education προσφέρει στα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να “κωδικοποιήσουν” τις πρώτες τους λειτουργικές κατασκευές! Κάθε μάθημα είναι μια διαφορετική ιστορία – πρόκληση που μαθαίνει στα παιδιά τις βασικές αρχές προγραμματισμού που χρειάζονται για να δώσουν ζωή στις κατασκευές που χτίζουν με τα ίδια τους τα χέρια.

Απλές Μηχανές

Α Δημοτικού Β Δημοτικού
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Νέοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’ και Β’ δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες.

Προγράμματα STEM Education

Επιλέξτε κατεύθυνση

 • All
 • Coding
 • Engineering
 • Μαθηματικά
 • Φυσικές Επιστήμες

Engineering

Η επίλυση προβλήματος επιτυγχάνεται με τη μέθοδο με την οποία ενεργούν οι μηχανικοί (engineering), σπάζοντας το πρόβλημα σε μικρότερα μέρη:…

Μαθηματικά

Τα μαθηματικά, που αποτελούν συχνά ένα δύσκολο γνωστικό αντικείμενο της σχολικής ζωής, διδάσκονται διαφορετικά: με χάρτινες κατασκευές, δημιουργούν  βιωματική σχέση με…

Coding

Coding από τον STEM Education: Τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό (coding), χρησιμοποιώντας το κατάλληλο υλικό –ανάλογα με…

Φυσικές Επιστήμες

Οι φυσικές επιστήμες (Φυσική και Χημεία), σαν κατ’ εξοχήν βιωματικές επιστήμες, γίνονται απόλυτα κατανοητές μέσα από πειράματα. Τα αντίστοιχα προγράμματα, δίνουν την…

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Junior Engineering Academy

Junior Engineering Academy

Γυμνάσιο
Το πρόγραμμα αποτελεί προϊόν συνεργασίας του οργανισμού STEM Education και του δικτύου Junior Engineer Academy.