Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές

synthetes-ilektrikes-michanes

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «Απλές Μηχανές». Οπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια οι μαθητές σας είναι έτοιμοι να σκεφθούν ως μηχανικοί και να κατασκευάσουν σύνθετες μηχανές στη κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων στην υπηρεσία του ανθρώπου. Η σωστή δομή μιας κατασκευής, η μετάδοση κίνησης και το μηχανικό πλεονέκτημα είναι πλέον έννοιες οικείες.

Το επόμενο βήμα είναι να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας, να γνωρίσουμε τις πηγές ενέργειας και να εμβαθύνουμε στην ηλεκτρική κίνηση.

Με την εκπαίδευση σας θα βοηθήσετε τους μαθητές σας να κατανοήσουν τι σημαίνει ηλεκτρικό κύκλωμα, τι είναι η πολικότητα ρεύματος και τι είναι ο διακόπτης δίνοντας κίνηση σε συγκεκριμένες κατασκευές. Θα μάθουν να αντικαθιστούν το διακόπτη του κυκλώματος και το χειριστή (άνθρωπο)  με  αισθητήρα και υπολογιστή (πρόγραμμα). Έτσι θα εισέλθουν στο κόσμο των αυτοματισμών και  του προγραμματισμού. Με τη χρήση tablet δίνουμε εντολές στην κατασκευή μας να εκτελέσει συγκεκριμένες δράσεις και με τη χρήση αισθητήρων μπορούμε να χτίσουμε τους πρώτους μας αυτοματισμούς, ώστε η κατασκευή μας να αντιδρά σε ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος από την κυρία Χριστίνα Καλαμπόκη, Φυσικό, Product Manager σε εμπορικές επιχειρήσεις.

Στόχος του προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές είναι η περαιτέρω εξοικείωση των μαθητών σας με τα στοιχεία δόμησης και τις τεχνοτροπίες κατασκευής ενός μοντέλου και η ενασχόληση με το σχεδιασμό περίπλοκων μηχανισμών.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Ενήλικες
  • Αριθμός μαθημάτων: 4 (3 ώρες έκαστο)
  • Διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
  • Κόστος: 200€ (Έκπτωση 50% σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολείο.)
  • Ημερομηνία έναρξης: Οκτώβριος 2021

Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 2106010162 και στο info@stem.edu.gr

κρατήστε θέση τώρα!

Διαθεματικές Γνώσεις

  • Φυσική: Τριβή, Μετατροπές Ενέργειας, Ταχύτητα, Δύναμη, Νόμοι της Μηχανικής
  • Τεχνολογία:Απλές Μηχανές, Μετάδοση Κίνησης, Σύγχρονοι Μηχανισμοί
  • Μηχανική:Μηχανικό Πλεονέκτημα, Στατικότητα – Δόμηση, Problem Solving
  • Μαθηματικά:Απλές Πράξεις, Αρίθμηση, Μοτίβα, Γεωμετρία

Θεματικές Ενότητες

Ενότητα 1η: Απλές μηχανές

Ενότητα 2η: Ηλεκτρική κίνηση

Ενότητα 3η: Εισαγωγή στον προγραμματισμό

Ενότητα 4η: Εισαγωγή στους αυτοματισμούς

Ενότητα 5η: Ανοικτά project

Το περιεχόμενο που μου παρείχε ο STEM Education μου έλυσε τα χέρια! Τα παιδιά κάνουν πρωτότυπες δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής που...
Το κύρος και η αξιοπιστία του STEM Education ανανέωσε τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής και το ενδιαφέρον των μαθητών μου. Χρήστος...
Μίνα Καστανιά Εξαιρετική η παρουσίαση της κ.Ελένης. Εντυπωσιάστηκα με τον τρόπο προσέγγισης και πιστεύω ότι είναι πολύ χρήσιμη για τα...
Lesson tags: Εκπαίδευση ενηλίκων STEM - Engineering

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *