Εκπαιδευτική Ρομποτική

Engineering | Γυμνάσιο, Λύκειο Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο.

Micro:bit hacking STEM

Engineering | Γυμνάσιο Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να κατασκευάζουν αυτοματισμούς, συσκευές ελέγχου και πιο σύνθετες ρομποτικές διατάξεις χρησιμοποιώντας τον μικροελεγκτή Micro:bit και διάφορα περιφερειακά όπως αισθητήρες και σερβομηχανισμούς.

Junior Engineering Academy

Engineering | Γυμνάσιο Το πρόγραμμα αποτελεί προϊόν συνεργασίας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού STEM Education και του δικτύου Junior Engineer Academy.

SPIKE™ Prime

Complexity: Easy

Engineering | E, ΣΤ Δημοτικού, Γυμνάσιο Οι μαθητές ηλικίας 11-15 ετών γνωρίζουν το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας διασκεδαστικά ρομπότ και έξυπνες συσκευές! Το SPIKE Prime ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία όπου μαθαίνουν μέσα απ’ το παιχνίδι

Python Coding

Coding | Δημοτικό Γυμνάσιο Λύκειο Η γλώσσα Python συγκαταλέγεται στις πιο διάσημες γλώσσες προγραμματισμού. Λόγω της απλότητάς της, μας βοηθάει να κατανοήσουμε σε βάθος τους μηχανισμούς του προγραμματισμού σε έναν υπολογιστή. Η Python σχεδιάστηκε για να είναι εύκολη στην κατανόηση και διασκεδαστική στην χρήση.