Εκπαιδευτική Ρομποτική για προχωρημένους (Mindstorms EV3)

Γυμνάσιο, Λύκειο Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο.

Νανοτεχνολογία

Γυμνάσιο Το πρόγραμμα Νανοτεχνολογία είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας όπου οι μαθητές θα ανακαλύψουν έναν καινούριο κόσμο τον νάνο-κόσμο.

Detective C.S.I.

Γυμνάσιο Το πρόγραμμα Detective C.S.I. είναι εργαστήρια όπου οι μαθητές θα εργασθούν όπως και οι σύγχρονοι ερευνητές στα εγκληματολογικά εργαστήρια Θα κατανοήσουν τις βασικές αρχές της εγκληματολογικής έρευνας που στηρίζονται κυρίως στις επιστήμες της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Είναι σημαντικό και θα γίνει κατανοητό ότι οι σύγχρονες κοινωνίας στηρίζονται στη γνώση για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος Οι μαθητές αναφορικά με το SCI τι είναι και πως λειτουργεί θα κατανοήσουν Τη συμβολή των επιστημών (Χημεία, Φυσική, Βιολογία κ.ά.) στη διαλεύκανση των εγκλημάτων με διάφορες τεχνικές. Η αξία της παρατήρησης και η ευθύνη που έχει η μαρτυρία ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά σε ένα έγκλημα, ένα ατύχημα γιατί αυτό που διηγούνται μπορεί να βοηθήσει ή να αποπροσανατολίσει τις ανακρίσεις για το συμβάν.

Φυσική ‘Α Γυμνασίου

Α' Γυμνασίου Γεφυρώνουμε το χάσμα μεταξύ Δημοτικού και Γυμνασίου! Το πρόγραμμα STEM Science LAB είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας όπου οι μαθητές θα μελετήσουν την ύλη της Φυσικής του Γυμνασίου βιωματικά, στο εργαστήριο με σύγχρονα μέσα.

Από το Ήλεκτρο στο Τρανσίστορ

Γυμνάσιο Το πρόγραμμα Ηλεκτρισμός και Ηλεκτρονικά είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας, όπου οι μαθητές διδάσκονται τα βασικά ηλεκτρονικά στοιχεία και τη χρήση τους σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Μηχανοτρονική

Γυμνάσιο, Λύκειο Το πρόγραμμα διδάσκει στους μαθητές τους Αυτοματισμούς που χρησιμοποιούνται σήμερα στη βιομηχανία, μέσα από ρεαλιστικά μοντέλα που οι ίδιοι κατασκευάζουν και προγραμματίζουν.

Εκπαιδευτική Ρομποτική (Mindstorms EV3)

Γυμνάσιο, Λύκειο Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου & Λυκείου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο. Οι μαθητές θα δημιουργήσουν χωρισμένοι σε ομάδες πραγματικά ρομπότ θα τα προγραμματίσουν και θα αντιληφθούν στη πράξη πως οι αισθητήρες "κυβερνούν" τα μοτέρ μέσω του προγραμματισμού