Εκπαιδευτική Ρομποτική

Εκπαιδευτική Ρομποτική Δημοτικού με LEGO Mindstorms

Engineering | Γυμνάσιο, Λύκειο Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο.

Micro:bit hacking STEM

Micro:bit hacking STEM

Engineering | Γυμνάσιο Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να κατασκευάζουν αυτοματισμούς, συσκευές ελέγχου και πιο σύνθετες ρομποτικές διατάξεις χρησιμοποιώντας τον μικροελεγκτή Micro:bit και διάφορα περιφερειακά όπως αισθητήρες και σερβομηχανισμούς.

Junior Engineering Academy

Engineering | Γυμνάσιο Το πρόγραμμα αποτελεί προϊόν συνεργασίας του μη κερδοσκοπικού οργανισμού STEM Education και του δικτύου Junior Engineer Academy.

Spike Prime (Ιανουάριος 2020)

Engineering | E Δημοτικού, ΣΤ Δημοτικού, Γυμνάσιο Οι μαθητές ηλικίας 11-15 ετών γνωρίζουν το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας διασκεδαστικά ρομπότ και έξυπνες συσκευές! Το SPIKE Prime ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία όπου μαθαίνουν μέσα απ’ το παιχνίδι

Υλοποιώ ένα project

Engineering | Γυμνάσιο, Λύκειο Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Υλοποιώ ένα project αποτελεί μια σύγχρονη εκπαιδευτική προσέγγιση που στοχεύει στην ολιστική αντιμετώπιση της γνώσης μέσω της επίλυσης προβλημάτων. Οι μαθητές καλούνται να προσεγγίσουν και να μελετήσουν έννοιες από ένα σύνολο επιστημονικών πεδίων όπως αυτά της μηχανικής, της πληροφορικής, των μαθηματικών και της φυσικής.