Εκπαιδευτική Ρομποτική (Mindstorms EV3)

Γυμνάσιο, Λύκειο Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου & Λυκείου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο. Οι μαθητές θα δημιουργήσουν χωρισμένοι σε ομάδες πραγματικά ρομπότ θα τα προγραμματίσουν και θα αντιληφθούν στη πράξη πως οι αισθητήρες "κυβερνούν" τα μοτέρ μέσω του προγραμματισμού

IoT & Σύγχρονες Εφαρμογές

iot-and-sygchrones-efarmoges-01

Β' Γυμνασίου Το πρόγραμμα Εφαρμογές IoT πραγματεύεται όλες αυτές τις τεχνολογίες μέσα από μια σειρά εφαρμογών, όπως τα “έξυπνα” σπίτια, τα αυτόνομα οχήματα, οι “έξυπνες” πόλεις κ.α. Οι μαθητές δημιουργούν και προγραμματίζουν “έξυπνα” ΙοΤ συστήματα με μικροελεγκτές, αισθητήρες και ενεργοποιητές!

Future Innovators

future-innovators-01

Γ' Γυμνασίου Το πρόγραμμα Future Innovators απαρτίζεται από μια σειρά έργων (projects) που θα υλοποιήσουν οι μαθητές, κατανοώντας πραγματικά προβλήματα και δίνοντας καινοτόμες λύσεις με τη χρήση τεχνολογιών αιχμής! Σε αυτές περιλαμβάνονται τεχνολογίες όπως ο σχεδιασμός και η εκτύπωση 3D, το υπολογιστικό νέφος, η μηχανική όραση και η τεχνητή νοημοσύνη!

Physical Computing & Python

physical-computing-and-python-01

Α' Γυμνασίου Στο πρόγραμμα αυτό, οι μαθητές προσεγγίζουν τις επιστήμες μέσα από το STEM! Αναπτύσσουν έργα που “αισθάνονται” και ενεργούν στον πραγματικό κόσμο. Κατασκευάζουν ρομποτικά συστήματα και αυτοματισμούς με τη χρήση του μικροελεγκτή micro:bit!

Νανοτεχνολογία

nanotechnologia

Γυμνάσιο Το πρόγραμμα Νανοτεχνολογία είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας όπου οι μαθητές θα ανακαλύψουν έναν καινούριο κόσμο τον νάνο-κόσμο.

Detective C.S.I.

Γυμνάσιο Το πρόγραμμα Detective C.S.I. είναι εργαστήρια όπου οι μαθητές θα εργασθούν όπως και οι σύγχρονοι ερευνητές στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Θα κατανοήσουν τις βασικές αρχές της εγκληματολογικής έρευνας που στηρίζονται κυρίως στις επιστήμες της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας.

Φυσική ‘Α Γυμνασίου

Α' Γυμνασίου Το πρόγραμμα μέσω των δραστηριοτήτων του φέρνει τους μαθητές σε επαφή με τις βασικότερες έννοιες της φυσικής, διδάσκει τον τρόπο μέτρησης των θεμελιωδών φυσικών μεγεθών και την επιστημονική μεθοδολογία πειραματικής έρευνας.

Από το Ήλεκτρο στο Τρανσίστορ

Γυμνάσιο Το πρόγραμμα Από το Ήλεκτρο στο Τρανσίστορ είναι ένα εργαστήριο σύντομης διάρκειας, όπου οι μαθητές διδάσκονται τα βασικά ηλεκτρονικά στοιχεία και τη χρήση τους σε ένα ηλεκτρικό κύκλωμα με βιωματικό και διασκεδαστικό τρόπο. Έναρξη: Ιανουάριος 2021