Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Preview

Engineering

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου (4 και 5 ετών). Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής.

Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά εξερευνούν έννοιες και φαινόμενα από τον κόσμο γύρω τους, δημιουργώντας μια ή περισσότερες κατασκευές κάθε φορά. Μέσα από τις μοναδικές ιστορίες που εμπλουτίζουν κάθε δραστηριότητα και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους, οι μικροί μηχανικοί καλούνται να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Το εκπαιδευτικό υλικό της σειράς LEGO DUPLO Education που χρησιμοποιείται, είναι το πλέον κατάλληλο για την ηλικία των παιδιών καθώς απαρτίζεται από μεγάλα κομμάτια εύκολα στον χειρισμό τους από τα μικρά χεράκια των παιδιών μας. Σε συνδυασμό με το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό και τα ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας τα παιδιά παρακινούνται να κάνουν παρατηρήσεις, να επαληθεύουν τις προβλέψεις τους και να εξάγουν συμπεράσματα.

Τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες με υλικά οικεία σε αυτά, αποκτούν γνώσεις με ένα διασκεδαστικό τρόπο, προσαρμοσμένες στην ηλικία τους έτσι ώστε να αγαπήσουν τις επιστήμες και να αποκτήσουν μια θετική στάση απέναντί τους στην μετέπειτα σχολική τους ζωή.

Στόχος του προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» είναι η γνωριμία με απλές έννοιες της φυσικής, των μαθηματικών, της μηχανικής και της τεχνολογίας. Βασική επιδίωξή μας είναι να καλλιεργήσουμε δεξιότητες όπως παρατηρητικότητα, φαντασία και εφευρετικότητα στους μικρούς μαθητές.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Νηπιαγωγείο
  • Αριθμός μαθημάτων: 30 ενότητες
  • Διάρκεια μαθήματος: 60′
  • Αριθμός μαθητών: 12 μαθητές

Διαθεματικές Γνώσεις


  • Φυσική: Τριβή, Ταχύτητα, Δύναμη, Ενέργεια
  • Τεχνολογία: Απλές Μηχανές, Μετάδοση Κίνησης
  • Μηχανική: Δόμηση, Επίλυση προβλήματος, Σχεδιασμός κατασκευαστικών λύσεων
  • Μαθηματικά: Αρίθμηση, Μοτίβα, Μετρήσεις

Θεματικές Ενότητες


Ενότητα 1η: Κτίσματα

Ενότητα 2η: Φύση

Ενότητα 3η: Αέρας

Ενότητα 4η: Παιγνίδια

Ενότητα 5η: Γρανάζια

Ενότητα 6η: Απόσταση

Ενότητα 7η: Τροχοί και άξονες

Back to: Engineering