Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Νηπιαγωγείο
Μέσα από το παιχνίδι με δομικό υλικό, κατάλληλο για προσχολικές ηλικίες, τα παιδιά εξερευνούν έννοιες, φαινόμενα, κάνουν παρατηρήσεις και βγάζουν συμπεράσματα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους.

Read more

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Νηπιαγωγείο
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς προσχολικής ηλικίας, που επιθυμούν να ενσωματώσουν τις Φυσικές Επιστήμες στην τάξη, να εξερευνήσουν και να πειραματιστούν μαζί με τα παιδιά.

Read more

Μελισσοπεριπέτειες

Νηπιαγωγείο
Τα παιδιά προγραμματίζουν τα ρομπότ τους να πραγματοποιούν συγκεκριμένες διαδρομές. Έτσι, αντιλαμβάνονται την έννοια της ακολουθίας και αναπτύσσουν αλγοριθμική σκέψη.

Read more

Εργαστήριο Δεξιοτήτων στο STEM για Α-Δ Δημοτικού

Α-Δ Δημοτικού
Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων είναι το ιδανικό μάθημα που μπορούμε να πειραματιστούμε και να εκφραστούμε, παρέα με τους συμμαθητές μας, ενώ ταυτόχρονα αποκτούμε ενδιαφέρουσες γνώσεις για τον κόσμο μας

Read more

Μικροί Εξερευνητές

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Steam για προσχολικές ηλικίες. Έναν κόσμο γεμάτο εκπλήξεις, προβληματισμό, εξερευνήσεις και ανακαλύψεις. Τα παιδιά από τη βρεφική κιόλας ηλικία έχουν την τάση να πειραματίζονται και να προσπαθούν να ανακαλύψουν πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους.

Read more

Κατασκευάζω τον Κόσμο μου

Καλωσορίσατε στο συναρπαστικό πρόγραμμα «Κατασκευάζω τον Κόσμο μου», όπου τα παιδιά εξερευνούν τον θαυμαστό κόσμο της Μηχανικής. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικούς κόσμους και να ζωντανέψουν τις ιδέες τους με πανέμορφες κατασκευές. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, κάθε ιδέα εξελίσσεται σε έναν υπέροχο κόσμο μάθησης, διασκέδασης και δημιουργικότητας!

Read more

O Θαλής και η Μέλισσα

Καλωσορίστε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής «Ο Θαλής και η Μέλισσα»! Εδώ, οι μαθητές εξερευνούν τον κόσμο της υπολογιστικής σκέψης. Μέσα από αλγορίθμους, προσθέσεις και αφαιρέσεις, οι μικροί εξερευνητές ανακαλύπτουν πρότυπα και λύνουν προβλήματα, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας παράλληλα. Παρέα με τον πανέξυπνο Θαλή και τη χαρούμενη Μέλισσα – BeeBot θα ξεκινήσουμε ένα μαγευτικό ταξίδι γνώσης γεμάτο περιπέτειες, όπου η μάθηση γίνεται παιχνίδι. Μέσω του προγράμματος αυτού, ενθαρρύνεται η ανακάλυψη και η δημιουργικότητα στον κόσμο της τεχνολογίας, γεγονός που φέρνει τη διασκέδαση και την εκπαίδευση στο επόμενο επίπεδο!

Read more

Γίνομαι Γεωμέτρης Μηχανικός

Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού
Η γεωμετρία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική από την αρχαιότητα. Από τις πυραμίδες στην Αίγυπτο μέχρι τα σύγχρονα κτίρια, η αρχιτεκτονική χρησιμοποιεί τα ίδια βασικά δομικά στοιχεία όπως αυτά που συναντάμε στο σώμα σας και σε όλα τα ζωντανά πράγματα.

Read more

Ο “Πόλεμος” των Ρευμάτων: Έντισον vs Τέσλα

Ε-ΣΤ Δημοτικού
Το πρόγραμμα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων _ Ηλεκτρισμός» , αποτελείται από 9 δραστηριότητες των 45 λεπτών η κάθε μία. Σε μια επέκταση των βιωματικών εργαστηρίων, εισάγεται η μέτρηση με μικροελεγκτή microbit, ώστε τα παιδιά να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την ακρίβεια της μέτρησης που χρειάζονται τα σύγχρονα πειράματα.

Read more

Μελέτη Φωτορύπανσης και ηχορύπανσης με προγραμματισμό

B’ γυμνασίου
Αυτό το πρόγραμμα είναι μια πολύτιμη εκπαιδευτική εμπειρία που εισάγει τους μαθητές στον κόσμο των μετρήσεων και της θεωρίας πίσω από τη μέτρηση ηχορύπανση και φωτορύπανσης.

Read more