Συμμαχία STEM (STEM Alliance)

STEM στην τάξη για Φυσικούς, Μαθηματικούς και Πληροφορικούς.Η μαγεία και οι τρεις μαζί να υλοποιούν ένα project ως ομάδα. Ο STEM Education σχεδίασε ένα πρόγραμμα για όσους πιστεύουν ότι οι επιστήμες έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους. Η Φυσική μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε, τα Μαθηματικά να αποδεικνύουμε και η Πληροφορική σκέφτεται αντί για εμάς. Κατανοώντας τους νόμους της Φυσικής μέσα από την υλοποίηση [...]
Περισσότερα...

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Engineering | Νηπιαγωγείο
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Θα χωριστούν σε ομάδες και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν ένα βίντεο περίπου 5 λεπτών με θέμα τη λειτουργία των μηχανών, με αναφορά σε πραγματικές μηχανές όπως για παράδειγμα ο ανεμόμυλος.

Περισσότερα...

Ο πρώτος μου αλγόριθμος

Coding | Νηπιαγωγείο
O STEM Education προσφέρει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας την ευκαιρία να δημιουργήσουν τους πρώτους τους αλγόριθμους!Με το νέο αυτό πρόγραμμα θέλουμε να θέσουμε γερές βάσεις από πολύ μικρή ηλικία στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που θα δώσουν στα παιδιά κίνητρα για να θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα.

Περισσότερα...

Ένα ταξίδι στους μηχανισμούς και στον Da Vinci

Engineering | Α Δημοτικού, Β Δημοτικού
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μηχανισμοί και o Da Vinci είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’ και Β’ δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς μηχανικούς.

Περισσότερα...

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Δημοτικού

Engineering | Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού
Το πρόγραμμα Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού. Μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!

Περισσότερα...

Βόλτα με Αλγόριθμους

Coding | Νηπιαγωγείο
O STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα γνωριμίας με το Kids First Coding & Robotics, μια νέα πλατφόρμα εκπαίδευσης STEAM, ιδανική για να κατανοήσουν τα παιδιά από την προσχολική ηλικία τη βασική λογική του προγραμματισμού.

Περισσότερα...

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Engineering | Νηπιαγωγείο
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου (4 και 5 ετών). Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής.

Περισσότερα...

Μαθαίνω Μαθηματικά μέσα από την Υλοποίηση των Κατασκευών

Μαθηματικά | Δημοτικό (2 ηλικιακές ομάδες)
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μαθαίνω Μαθηματικά μέσα από την υλοποίηση των κατασκευών  αποτελεί μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση, με κύριο στόχο την ανακάλυψη των βασικών μαθηματικών εννοιών.

Περισσότερα...

Οι Αλγόριθμοι ενεργοποιούν

Coding | Α Δημοτικού, Β Δημοτικού
O STEM Education προσφέρει στα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να «κωδικοποιήσουν» τις πρώτες τους λειτουργικές κατασκευές! Κάθε μάθημα είναι μια διαφορετική ιστορία – πρόκληση που μαθαίνει στα παιδιά τις βασικές αρχές προγραμματισμού που χρειάζονται για να δώσουν ζωή στις κατασκευές που χτίζουν με τα ίδια τους τα χέρια.

Περισσότερα...