Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Engineering

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Θα χωριστούν σε ομάδες και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν ένα βίντεο περίπου 5 λεπτών με θέμα τη λειτουργία των μηχανών, με αναφορά σε πραγματικές μηχανές όπως για παράδειγμα ο ανεμόμυλος.

Με την ολοκλήρωση της προβολής ακολουθεί συζήτηση με χαρακτήρα παιχνιδιού και τα παιδιά εξερευνούν έννοιες, φαινόμενα και βγάζουν συμπεράσματα για τον κόσμο γύρω τους. Στη συνέχεια η κάθε ομάδα θα υλοποιήσει μια αντίστοιχη κατασκευή  στην τάξη. Στο τέλος, η αρχή λειτουργίας του μοντέλου μέσα από διάλογο θα επιβεβαιώνει την αρχή λειτουργίας της μηχανής στο βίντεο (ανεμόμυλος). Κάθε δραστηριότητα «ντύνεται» με μια ξεχωριστή ιστορία, που μαγνητίζει το ενδιαφέρον των μικρών επιστημόνων και τους καλεί να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με εκπαιδευτικό υλικό της σειράς LEGO Education DUPLO.

Διαθεματικές Γνώσεις


  • Φυσική: Τριβή, Ταχύτητα, Δύναμη, Ενέργεια
  • Τεχνολογία: Απλές Μηχανές, Μετάδοση Κίνησης
  • Μηχανική: Δόμηση, Επίλυση προβλήματος, Σχεδιασμός κατασκευαστικών λύσεων
  • Μαθηματικά: Αρίθμηση, Μοτίβα, Μετρήσεις

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Μαθητές Νηπιαγωγείου
  • Διάρκεια: 60

Σκοπός

Βασικός στόχος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με βασικές έννοιες μηχανικής μέσα από τη δημιουργία μοντέλων εμπνευσμένα από την πραγματική ζωή.

Lesson tags: 1. Νηπιαγωγείο Εκδρομές, Νηπιαγωγείο Επισκέψεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *