Πειράματα Χημείας – Γυμνάσιο

Χημεία | Γυμνάσιο Μια εκδρομή με θέμα « Γνωριμία με τη Χημεία». Οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλλά και να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι εντυπωσιακά πειράματα χημείας όπως την οδοντόκρεμα του ελέφαντα, τη χρυσή βροχή, να δουν την αντίδραση των αλκαλίων με το νερό, να δημιουργήσουν χρωματιστές φλόγες αλλά και να συνθέσουν δικά τους υλικά.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου και Λυκείου

Engineering | Γυμνάσιο Λύκειο Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δράση εξαιρετικά δημοφιλής σε όλους τους μαθητές, κυρίως εξαιτίας των διαγωνισμών του WROHellas . Ο STEM Education προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία των διαγωνισμών ρομποτικής και να μάθουν τα μυστικά από τους ίδιους τους επιστημονικούς συνεργάτες της διαδικασίας.

Από το Διακόπτη στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Θετικές Επιστήμες | Γυμνάσιο Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες οι μαθητές θα κάνουν ένα ταξίδι σε ενότητες που θεωρούνται σταθμός στη ζωή των ανθρώπων και θα συνειδητοποιήσουν ότι η εξέλιξη βασίζεται και στην εξέλιξη της γνώσης.

Από το Κερί στα LED

Θετικές Επιστήμες | Γυμνάσιο Μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες οι μαθητές θα κάνουν ένα ταξίδι σε ενότητες που θεωρούνται σταθμός στη ζωή των ανθρώπων. Από το κερί στη τεχνολογία LED ουσιαστικά περιγράφεται η εξέλιξη της γνώσης και κατ επέκταση η συμβολή αυτής της γνώσης στη ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Από τον ατμό στα φωτοβολταϊκά

Engineering | Γυμνάσιο Από την αρχαιότητα η προσπάθεια του ανθρώπου ήταν η αναζήτηση της ενέργειας που θα αντικαθιστούσε τον άνθρωπο στην προσπάθεια του να περάσει από τη χειρωνακτική εργασία στις μηχανές. Τί είναι ο ατμός; Πώς δημιουργεί κίνηση σε μια μηχανή;

Από τα σήματα MORS στις Οπτικές Ίνες

Coding | Γυμνάσιο Σε μια μαγική, διαδραστική δραστηριότητα οι μαθητές θα κάνουν ένα ταξίδι στις τηλεπικοινωνίες και στο πως η Τεχνολογία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά.

Νανοτεχνολογία

Θετικές Επιστήμες | Γυμνάσιο Τι είναι η Νανοτεχνολογία και γιατί είναι τόσο χρήσιμη; Τι κάνει αυτή την τεχνολογία τόσο ιδιαίτερη και τι μπορεί να προσφέρει; Οι μαθητές θα κάνουν ένα μικρό ταξίδι στον νάνο-κόσμο, τον κόσμο της Νανοτεχνολογίας και θα κατανοήσουν πως η διάταξη και η αυτοοργάνωση των ατόμων επηρεάζουν τις ιδιότητες ενός υλικού.