Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου και Λυκείου

Engineering

Το πρόγραμμα Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO EV3  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου . Μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!
Γιατί οι διαγωνισμοί είναι τόσο δημοφιλείς; Τι αποκομίζουν οι μαθητές ;
Κάθε κατασκευή ακολουθεί έναν «κώδικα» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών. Απαιτείται η εξεύρεση λύσης με σκοπό τη επίλυση της συγκεκριμένης πρόκλησης
που έχει ο διαγωνισμός . Η κάθε ομάδα μαθητών θα σκεφθεί και θα κατασκευάσει ένα ρομπότ (κατασκευή και προγραμματισμός) Η πραγματοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας μπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων.

Οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα, μπορούν φυσικά να τους φανούν χρήσιμες σε περίπτωση που θελήσουν να συμμετάσχουν στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που είναι προάγγελος της παγκόσμιας Ολυμπιάδας της διεθνούς Οργάνωσης WRO.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Μαθητές Γυμνασίου Λυκείου
  • Διάρκεια: 90

Σκοπός

Σύνδεση με το πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με σκοπό οι μαθητές να κατανοήσουν έννοιες όπως συνεργατικότητα, υλοποίηση project, παρουσίαση , αξιολόγηση, αυτοματισμοί, προγραμματισμός Επίσης να γίνει κατανοητό ότι ομιλούμε για εκπαιδευτική ρομποτική άρα οι μαθητές θα κατανοήσουν ότι είναι σημαντικό να αποκτήσουν γνώσεις βιωματικά στη Φυσική και μάλιστα σε κεφάλαια που δεν διδάσκονται. Τέλος οι μαθητές θα κατασκευάσουν και θα κατανοήσουν ότι το Ρομπότ είναι μια αυτόνομη μηχανή που εκτελεί την αποστολή για την οποία κατασκευάστηκε τέλεια Είναι σημαντικό ότι μέσα από αυτή τη επίσκεψη να κατανοήσουν ότι εκατομμύρια συνομήλικων μαθητών από όλο το κόσμο να προσπαθούν να αποκτήσουν την ίδια απαραίτητη γνώση πολύ χρήσιμη για την εξέλιξη της ζωής τους.

Διαθεματικές Ενότητες

· Φυσική: Τεχνολογία , Απλές Μηχανές Μετάδοση κίνηση Μοχλοί, Μετατροπές ενέργειας, Ηλεκτρισμός

· Μαθηματικά : Μετρήσεις, γραφικές παραστάσεις, συναρτήσεις

· Προγραμματισμός: Scratch, Python

· Δεξιότητες: Επίλυση προβλήματος, Αυτοπεποίθηση, Τεχνολογική ιστορία

Lesson tags: 8. Γυμνάσιο Εκδρομές, 9. Λύκειο Εκδρομές, Γυμνάσιο Επισκέψεις, Λύκειο Επισκέψεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *