Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Δημοτικού

Engineering

Το πρόγραμμα Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo | Scratch είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του δημοτικού. Μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!

Γιατί οι διαγωνισμοί είναι τόσο δημοφιλείς; Τι αποκομίζουν οι μαθητές ;
Κάθε κατασκευή ακολουθεί έναν «κώδικα» που είναι προϊόν της αλγοριθμικής σκέψης των μαθητών και πραγματώνεται στο ψηφιακό περιβάλλον του MIT Scratch 2.0. Η πραγματοποίηση όλης αυτής της διαδικασίας εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού και πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη μάθηση, τη γνώση αλλά και γλωσσικές δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων. Οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα, μπορούν φυσικά να τους φανούν χρήσιμες σε περίπτωση που θελήσουν να συμμετάσχουν στον ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού που είναι προάγγελος της παγκόσμιας Ολυμπιάδας της διεθνούς Οργάνωσης WRO.

Πληροφορίες Προγράμματος

 • Ηλικία: Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού
 • Διάρκεια: 90

Σκοπός

Σύνδεση με το πανελλήνιο διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με σκοπό οι μαθητές να κατανοήσουν έννοιες όπως συνεργατικότητα, υλοποίηση project, παρουσίαση , αξιολόγηση, αυτοματισμοί, προγραμματισμός Επίσης να γίνει κατανοητό ότι ομιλούμε για εκπαιδευτική ρομποτική άρα οι μαθητές θα κατανοήσουν ότι είναι σημαντικό να αποκτήσουν γνώσεις βιωματικά στη Φυσική και μάλιστα σε κεφάλαια που δεν διδάσκονται όπως οι Απλές Μηχανές και οι Μοχλοί στα μαθηματικά και στο προγραμματισμό.

Διαθεματικές Ενότητες

· Φυσική: Τεχνολογία , Απλές Μηχανές Μετάδοση κίνηση Μοχλοί, Μετατροπές ενέργειας, Ηλεκτρισμός

· Μαθηματικά : Μετρήσεις, γραφικές παραστάσεις

· Προγραμματισμός: Scratch

· Δεξιότητες: Επίλυση προβλήματος, Αυτοπεποίθηση, Τεχνολογική ιστορία

Lesson tags: 5. Δ Δημοτικού Εκδρομές, 6. Ε Δημοτικού Εκδρομές, 7. ΣΤ Δημοτικού Εκδρομές, Δημοτικό Επισκέψεις

2 Comments

 1. Χαρά ουζούνογλου
 2. Χαρά ουζούνογλου
  23 Σεπτεμβρίου, 2019

  Κάθε πότε είναι τα μαθήματα?? Και πόσο κοστίζει για μαθητή Δ’ δημοτικου

  • STEM Education
   30 Σεπτεμβρίου, 2019

   Παρακαλώ επικοινωνήστε στο info@stem.edu.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *