Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Νηπιαγωγείο Μέσα από το παιχνίδι με δομικό υλικό, κατάλληλο για προσχολικές ηλικίες, τα παιδιά εξερευνούν έννοιες, φαινόμενα, κάνουν παρατηρήσεις και βγάζουν συμπεράσματα για το πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους.

Μελισσοπεριπέτειες

beebot-new

Νηπιαγωγείο Τα παιδιά προγραμματίζουν τα ρομπότ τους να πραγματοποιούν συγκεκριμένες διαδρομές. Έτσι, αντιλαμβάνονται την έννοια της ακολουθίας και αναπτύσσουν αλγοριθμική σκέψη.

Εργαστήριο Δεξιοτήτων στο STEM για Α-Δ Δημοτικού

Α-Δ Δημοτικού Τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων είναι το ιδανικό μάθημα που μπορούμε να πειραματιστούμε και να εκφραστούμε, παρέα με τους συμμαθητές μας, ενώ ταυτόχρονα αποκτούμε ενδιαφέρουσες γνώσεις για τον κόσμο μας

Γίνομαι Γεωμέτρης Μηχανικός

Ε’ – ΣΤ’ Δημοτικού Η γεωμετρία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αρχιτεκτονική από την αρχαιότητα. Από τις πυραμίδες στην Αίγυπτο μέχρι τα σύγχρονα κτίρια, η αρχιτεκτονική χρησιμοποιεί τα ίδια βασικά δομικά στοιχεία όπως αυτά που συναντάμε στο σώμα σας και σε όλα τα ζωντανά πράγματα.

Ο “Πόλεμος” των Ρευμάτων: Έντισον vs Τέσλα

Ε-ΣΤ Δημοτικού Το πρόγραμμα «Εργαστήρια Δεξιοτήτων _ Ηλεκτρισμός» , αποτελείται από 9 δραστηριότητες των 45 λεπτών η κάθε μία. Σε μια επέκταση των βιωματικών εργαστηρίων, εισάγεται η μέτρηση με μικροελεγκτή microbit, ώστε τα παιδιά να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την ακρίβεια της μέτρησης που χρειάζονται τα σύγχρονα πειράματα.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας & Τεχνολογία Υδρογόνου

Ε' - ΣΤ' Δημοτικού Στόχος του προγράμματος είναι να δημιουργήσει μια ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά, προωθώντας την ευαισθητοποίηση τους σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών.

Φυσικές Επιστήμες

Γυμνάσιο Οι μαθητές θα εντοπίσουν τις ισχυρές ιδέες πίσω από καθημερινά φαινόμενα και θα χρησιμοποιήσουν εργαλεία της Πληροφορικής με το BBC micro:bit μέσω του Learning by Doing