Προσχολική ηλικία

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του STEM Education αναπτύσσονται με το όραμα να εμπνεύσουν τη γενιά παιδιών που καθορίζει το Μέλλον.

Το όραμα αυτό βασίζεται στις εκπαιδευτικές αρχές της μεθοδολογίας STEM και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Μέσω της διερευνητικής διαδικασίας και της συνεργασίας, οι μαθητές καλούνται να επιλύσουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Αξιοποιούν τις Θετικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Έτσι, η δασκαλοκεντρική διδασκαλία δίνει τη θέση της στην ανάδειξη των ιδεών των μαθητών, στην καινοτομία και στη δημιουργικότητα. Η τάξη μετατρέπεται σε εργαστήριο κάνοντας τη μάθηση μια βιωματική και διασκεδαστική διαδικασία.

Μικροί Εξερευνητές

Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Steam για προσχολικές ηλικίες. Έναν κόσμο γεμάτο εκπλήξεις, προβληματισμό, εξερευνήσεις και ανακαλύψεις. Τα παιδιά από τη βρεφική κιόλας ηλικία έχουν την τάση να πειραματίζονται και να προσπαθούν να ανακαλύψουν πώς λειτουργεί ο κόσμος γύρω τους.

Κατασκευάζω τον Κόσμο μου

Καλωσορίσατε στο συναρπαστικό πρόγραμμα «Κατασκευάζω τον Κόσμο μου», όπου τα παιδιά εξερευνούν τον θαυμαστό κόσμο της Μηχανικής. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικούς κόσμους και να ζωντανέψουν τις ιδέες τους με πανέμορφες κατασκευές. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, κάθε ιδέα εξελίσσεται σε έναν υπέροχο κόσμο μάθησης, διασκέδασης και δημιουργικότητας!

O Θαλής και η Μέλισσα

Καλωσορίστε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής «Ο Θαλής και η Μέλισσα»! Εδώ, οι μαθητές εξερευνούν τον κόσμο της υπολογιστικής σκέψης. Μέσα από αλγορίθμους, προσθέσεις και αφαιρέσεις, οι μικροί εξερευνητές ανακαλύπτουν πρότυπα και λύνουν προβλήματα, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας παράλληλα. Παρέα με τον πανέξυπνο Θαλή και τη χαρούμενη Μέλισσα – BeeBot θα ξεκινήσουμε ένα μαγευτικό ταξίδι γνώσης γεμάτο περιπέτειες, όπου η μάθηση γίνεται παιχνίδι. Μέσω του προγράμματος αυτού, ενθαρρύνεται η ανακάλυψη και η δημιουργικότητα στον κόσμο της τεχνολογίας, γεγονός που φέρνει τη διασκέδαση και την εκπαίδευση στο επόμενο επίπεδο!