Προσχολική ηλικία

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του STEM Education αναπτύσσονται με το όραμα να εμπνεύσουν τη γενιά παιδιών που καθορίζει το Μέλλον.

Το όραμα αυτό βασίζεται στις εκπαιδευτικές αρχές της μεθοδολογίας STEM και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Μέσω της διερευνητικής διαδικασίας και της συνεργασίας, οι μαθητές καλούνται να επιλύσουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Αξιοποιούν τις Θετικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Έτσι, η δασκαλοκεντρική διδασκαλία δίνει τη θέση της στην ανάδειξη των ιδεών των μαθητών, στην καινοτομία και στη δημιουργικότητα. Η τάξη μετατρέπεται σε εργαστήριο κάνοντας τη μάθηση μια βιωματική και διασκεδαστική διαδικασία.

Μελισσοπεριπέτειες

Ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε τον κόσμο γύρω σας με βοηθό το BeeBot!
Θα ανακαλύψουμε την έννοια του κώδικα και της ακολουθίας μέσα από διαθεματικές δραστηριότητες και πειράματα. Θα εξερευνήσουμε τον κύκλο του νερού! Θα ταξιδέψουμε από τη γειτονιά μας μέχρι την Ευρώπη και όλο τον κόσμο! Και πολλά άλλα που θα ανακαλύψουμε μαζί!
Σκοπός μας είναι να συνδέσουμε τις φυσικές επιστήμες με την αλγοριθμική σκέψη. Με αυτό τον τρόπο θα έρθουμε πιο κοντά σε δυσνόητες έννοιες για την προσχολική ηλικία. Έννοιες όπως, η κατεύθυνση, ο προσανατολισμός, η αρίθμηση, η μέτρηση, το μήκος, το μέγεθος και άλλα πολλά!

Λιλιπούτειοι Επιστήμονες

Έχετε αναρωτηθεί πώς έχουν δημιουργηθεί τα οχήματα, τα κτίσματα και διάφορα αντικείμενα που βλέπουμε και χρησιμοποιούμε καθημερινά; Πίσω από όλα αυτά κρύβεται μία ομάδα διαφόρων επαγγελμάτων όπως μηχανικοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί.
Μέσα από διαθεματικές δραστηριότητες θα μπούμε στο ρόλο όλων αυτών των ειδικοτήτων, θα κατασκευάσουμε διάφορα μοντέλα βασισμένα στην καθημερινότητά μας και θα πειραματιστούμε με καινοτόμα και πολυαισθητηριακά υλικά. Ακόμα, θα έρθουμε σε επαφή με τις φυσικές επιστήμες.