Μια μέλισσα χωρίς φτερά

Preview

Μαθηματικά | Νηπιαγωγείο Μια μέλισσα χωρίς φτερά, η “έξυπνη μέλισσα”. Το ρομπότ που θα βάλει τα παιδιά του νηπιαγωγείου στον κόσμο της ρομποτικής και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης! Το συγκεκριμένο ρομπότ αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα προγραμματιζόμενα παιχνίδια, το οποίο βασίζεται στις αρχές προγραμματισμού της γλώσσας Logo. Οι μικροί μαθητές μπορούν εύκολα και γρήγορα να την προγραμματίσουν, χρησιμοποιώντας τα χρωματιστά πλήκτρα στο επάνω μέρος της, προκειμένου να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή πάνω σε ένα δάπεδο.

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Engineering | Νηπιαγωγείο Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για μαθητές Νηπιαγωγείου. Τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Θα χωριστούν σε ομάδες και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν ένα βίντεο περίπου 5 λεπτών με θέμα τη λειτουργία των μηχανών, με αναφορά σε πραγματικές μηχανές όπως για παράδειγμα ο ανεμόμυλος.

Βόλτα με Αλγόριθμους

Coding | Νηπιαγωγείο O STEM Education προσφέρει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας την ευκαιρία να δημιουργήσουν τους πρώτους τους αλγόριθμους!Με το νέο αυτό πρόγραμμα θέλουμε να θέσουμε γερές βάσεις από πολύ μικρή ηλικία στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που θα δώσουν στα παιδιά κίνητρα για να θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα.