Επισκέψεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης

Σας προσκαλούμε στα μοναδικά βιωματικά Εργαστήρια στις εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα ώστε να ανακαλύψουμε μαζί την εκπαίδευση STEM και να προσφέρουμε στους μαθητές την ευκαιρία να αγαπήσουν τις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά και την σπουδαιότητα της Σύγχρονης Τεχνολογίας. Μια μοναδική βιωματική εμπειρία που μετατρέπει τη γνώση σε διασκέδαση!

edu-gate

Γιατί να συμμετέχετε με το σχολείο σας στα εργαστήρια του STEM Education

 • Οι μαθητές βιώνουν μια πραγματικά διαδραστική hands-on εμπειρία, στην οποία συμμετέχουν δημιουργικά και σχηματοποιούν τις εικόνες που αντλούν από την καθημερινότητά τους. Επιπλέον μαθαίνουν την εργαστηριακή κουλτούρα εκτελώντας πολλά πειράματα Φυσικών Επιστημών.
 • Έχουμε δημιουργήσει πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες για την διδασκαλία του Engineering, ξεκινώντας από το θεμελιώδες κεφάλαιο των Απλών Μηχανών, που δε διδάσκεται πουθενά αλλού.
 • Στα εργαστήρια του STEM Education χρησιμοποιούμε επιλεγμένο και πιστοποιημένο εκπαιδευτικό υλικό κορυφαίων εταιρειών, γνωρίζοντας πως ο πυρήνας του STEM είναι η βιωματική μάθηση με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό.
 • Ως ο Επιστημονικός Σύμβουλος του WRO Hellas και ως υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό περιεχομένου των Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ενημερώνουμε όλα τα σχολεία της χώρας. Ένα σχολείο που σκοπεύει να συμμετέχει στους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής θα λάβει πλήρη ενημέρωση για αυτούς, μέσω της σχολικής εκδρομής στον STEM Education.
 • Οι σχολικές εκδρομές λειτουργούν ως η αφετηρία της εκπαιδευτικής συνεργασίας με σχολεία που μας επισκέπτονται. Τα σχολεία γνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη της φιλοσοφίας STEM για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους, εντάσσουν δραστηριότητες STEM στην εκπαιδευτική τους λειτουργία.

Προσχολική ηλικία

Τα παιδιά χτίζουν τον κόσμο

Στην εκπαιδευτική εκδρομή αυτή για μαθητές προσχολικής ηλικίας (4 και 5 ετών) τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά θα εξερευνήσουν τις έννοιες και τα φαινόμενα από τον κόσμο γύρω τους, δημιουργώντας μια ή περισσότερες κατασκευές. Μέσα από τις μοναδικές ιστορίες που θα εμπλουτίσουν την κάθε δραστηριότητα και θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον τους, οι μικροί μηχανικοί θα αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Ο Θαλής και η Mέλισσα

Στην εκπαιδευτική εκδρομή αυτή τα παιδιά του Νηπιαγωγείου θα γνωρίσουν τον κόσμο των Μαθηματικών παίζοντας με τη μέλισσα Beebot. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες θα γνωρίσουν έννοιες όπως η ομαδοποίηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τα μοτίβα, η ταξινόμηση, η ισορροπία, η ισότητα, τα σχήματα αλλά και χωροχρονικές έννοιες όπως ο προσανατολισμός, οι συντεταγμένες και οι μετρήσεις του μήκους.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Νηπιαγωγείου

Ο STEM Education προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία των Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και να μάθουν τα μυστικά από τους καλύτερους επιστημονικούς συνεργάτες της αγωνιστικής διαδικασίας. Στην εκπαιδευτική εκδρομή αυτή οι μαθητές να έρθουν σε δημιουργική επαφή με τις βασικές έννοιες του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης (Computational Thinking), αναπτύσσοντας παράλληλα το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την ικανότητά τους να συνεργάζονται.

Δημοτικό

Η Φυσική Μαγεύει

Σε αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή, μέσα από αγώνες αυτοκινήτων, εκτοξεύσεις πυραύλων, καταδύσεις υποβρυχίων και άλλες εντυπωσιακές δραστηριότητες τα παιδιά θα κοιτάξουν μέσα από ένα μαγικό παράθυρο τον κόσμο των Φυσικών Επιστημών. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές θα μάθουν να ερμηνεύουν φαινόμενα μέσω της προσεκτικής επιστημονικής παρατήρησης, θα μάθουν να εντοπίζουν τις κρυφές και αόρατες δυνάμεις της φύσης και να τις εκμεταλλεύονται στις κατασκευές τους.

Η Χημεία στην καθημερινότητα

Η Χημεία είναι μια επιστήμη-κλειδί για το σύγχρονο πολιτισμό, μια «Κεντρική Επιστήμη», όπως χαρακτηρίζεται. Οι εφαρμογές της είναι παντού, από τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά μέχρι τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας. Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή οι μαθητές θα δημιουργήσουν εξοικειωμένοι με τον εργαστηριακό εξοπλισμό και την εκμάθηση μέσω πειραμάτων. Για να επιτύχει τους στόχους της η Χημεία έχει αναπτύξει ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο από συνθετικές και αναλυτικές μεθοδολογίες. Η Χημεία έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα νέες μορφές ενέργειας, νέα είδη καυσίμων, φάρμακα, συνθετικές ίνες, πλαστικά κλπ. Οι μαθητές θα μπορέσουν να μάθουν να χρησιμοποιούν χημικούς όρους και να αναγνωρίζουν την χημεία πίσω από την κάθε μικρή καθημερινή συνήθεια.

Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία Δημοτικού

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά οι μαθητές από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού θα διαπιστώσουν βιωματικά και μέσα σε ένα ευχάριστο και παιγνιώδες περιβάλλον ότι τα Μαθηματικά που κάνει στο σχολείο του, δεν είναι «στεγνοί» τύποι και εξισώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινή τους ζωή, αλλά εργαλείο ερμηνείας και πρόβλεψης των όσων συμβαίνουν γύρω του.

Λογική και Φαντασία φτιάχνουνε μια ιστορία

Στην εκπαιδευτική εκδρομή αυτή οι μαθητές της Α, Β Δημοτικού θα δημιουργήσουν τον πρώτο τους αλγόριθμο! Αξιοποιώντας μία παιδική ιστορία τα παιδιά θα μάθουν να εφαρμόζουν τεχνικές αλγοριθμικής σκέψης, όπως η λήψη αποφάσεων υπό συνθήκη, η απλοποίηση σύνθετου προβλήματος και θα τις εφαρμόσουν δημιουργώντας τους ρομποτικούς χαρακτήρες της ιστορίας αυτής. Η ιστορία – πρόκληση θα δώσει το κίνητρο στα παιδιά να λύσουν ένα πρόβλημα μέσα από το προγραμματισμό του ρομπότ. Η ομάδα των μαθητών θα δημιουργήσει τη δική της μοναδική ιστορία, την οποία στη συνέχεια θα εικονοποιήσει με τη μορφή πίστας.

SPIKE Prime

Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή οι μαθητές της Ε, ΣΤ Δημοτικού θα γνωρίσουν το Spike, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας διασκεδαστικά ρομπότ! Θα γνωρίσουν ένα από τα πιο διαδεδομένα εκπαιδευτικά εργαλεία ρομποτικής και θα δουν πως η συνεργασία και η κριτική σκέψη μπορούν να οδηγήσουν στην δημιουργία πρωτότυπων κατασκευών.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Δημοτικού

Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή, οι μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού θα ζήσουν μια συναρπαστική, ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θα θέλουν να τελειώσει! Θα δημιουργήσουν και θα διαγωνιστούν με ρομπότ που θα τους χαρίσουν γνώσεις και ευκαιρίες για παιχνίδι.

Γυμνάσιο | Λύκειο

Αγώνες Τεχνητής Νοημοσύνης

Στο άμεσο μέλλον τα ρομπότ θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι «Ρομποτικοί Υπηρέτες», που περιγράφει η επιστημονική φαντασία ήδη από τη δεκαετία του 50, είναι είδη πραγματικότητα. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης απογειώνει τις σχετικές εφαρμογές. Οι τεχνολογικοί υπηρέτες μας γίνονται ολοένα πιο έξυπνοι, αποκτούν την ικανότητα να μαθαίνουν από την εμπειρία τους και από την πληροφορία που τους κοινοποιούμε. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι η αυριανή πραγματικότητα σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς και βοηθός μας σε ολοένα και περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας. Τα παιδία θα έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία αυτή, θα μάθουν τις διαστάσεις και τις δυνατότητές της. Με τις δραστηριότητες του προγράμματος θα κατανοήσουν πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός μας σε μία από τις πλέον διαδεδομένες ανθρώπινες δραστηριότητες, στην οδήγηση αυτοκινήτων. Θα κατασκευάσουν αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους, εντοπίζουν και αποφεύγουν εμπόδια αυξάνοντας την ασφάλεια του οδηγού, κόβουν ή ανεβάζουν ταχύτητα όταν πρέπει και αποκτούν οδηγική εμπειρία όσο περισσότερο οδηγούν όπως ακριβώς κάνει και ο άνθρωπος.

Από τα σήματα MORS στις Οπτικές Ίνες

Σε μια μαγική, διαδραστική δραστηριότητα οι μαθητές θα κάνουν ένα ταξίδι στις τηλεπικοινωνίες και στο πως η Τεχνολογία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Οι μαθητές στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη θα κατασκευάσουν έναν τηλέγραφο από καθημερινά υλικά για να κατανοήσουν την ηλεκτρική ενέργεια και το ρόλο της στις επικοινωνίες.

Από τον ατμό στα φωτοβολταϊκά

Από την αρχαιότητα η προσπάθεια του ανθρώπου ήταν η αναζήτηση της ενέργειας που θα αντικαθιστούσε τον άνθρωπο στην προσπάθεια του να περάσει από τη χειρωνακτική εργασία στις μηχανές. Τα παιδιά κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής επίσκεψης θα μάθουν τί είναι ο ατμός και πώς δημιουργεί κίνηση σε μια μηχανή. Όπως επίσης θα δημιουργήσουν ομάδες και θα παρακολουθήσουν βίντεο 5 λεπτών με τη χρήση του ατμού στη κίνηση των μηχανών.

Πειράματα Χημείας – Γυμνάσιο

Στην εκπαιδευτική αυτή εκδρομή οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δουν αλλά και να πραγματοποιήσουν οι ίδιοι εντυπωσιακά πειράματα χημείας όπως την οδοντόκρεμα του ελέφαντα, τη χρυσή βροχή, να δουν την αντίδραση των αλκαλίων με το νερό, να δημιουργήσουν χρωματιστές φλόγες αλλά και να συνθέσουν δικά τους υλικά.

Τέχνη, Μαθηματικά, Επιστήμη και Τεχνολογία Γυμνασίου

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά οι μαθητές θα διαπιστώσουν βιωματικά και μέσα σε ένα ευχάριστο και παιγνιώδες περιβάλλον ότι τα Μαθηματικά που κάνει στο σχολείο του, δεν είναι «στεγνοί» τύποι και εξισώσεις χωρίς αντίκρισμα στην καθημερινή τους ζωή, αλλά εργαλείο ερμηνείας και πρόβλεψης των όσων συμβαίνουν γύρω του.

Physical Computing Lab

Στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη τα παιδιά θα αντιληφθούν την αλληλεπίδραση ενός επεξεργαστή με τον φυσικό κόσμο μέσω αισθητήρων και ενεργοποιητών. Ο Προγραμματισμός και οι νόμοι της Φυσικής θα γίνουν παιχνίδι μέσα από τις κατασκευές πειραματικών διατάξεων. Οι μαθητές θα μάθουν να μετρούν φυσικά μεγέθη, θα παίξουν με το φως, τον ηλεκτρομαγνητισμό τον ήχο κατανοώντας φυσικούς νόμους και φυσικές μεταβολές, Θα μετρήσουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες και θα δουν πώς επηρεάζουν τη ζωή μας θα μάθουν πώς τα ηλεκτρονικά συστήματα αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον για να δημιουργήσουμε τα μικρά τεχνολογικά θαύματα που κρύβονται σε κάθε σύγχρονη συσκευή γύρω μας. Οι μαθητές θα είναι σε θέση όχι μόνο να κατανοούν καλύτερα το πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος της τεχνολογίας αλλά και να γίνουν και δημιουργοί παρόμοιων τεχνολογικών θαυμάτων.

Αγωνιστική Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου και Λυκείου

Στην εκδρομή αυτή οι μαθητές θα εξοικειωθούν με θέματα διαγωνισμών ρομποτικής αξιοποιώντας τον αντίστοιχο απαραίτητο εξοπλισμό. Ο STEM Education προσφέρει στους μαθητές μία μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν τη μαγεία των διαγωνισμών ρομποτικής και να μάθουν τα μυστικά από τους καλύτερους επιστημονικούς συνεργάτες της αγωνιστικής διαδικασίας.

Επισκέψεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τα Εργαστήρια διεξάγονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις μας:

– Κατεχάκη 52 (Για Επισκέψεις Δημοτικών)

– Αγία Παρασκευή, Στρατηγού Μαρούλη 7 (όπισθεν Μεσογείων 446) (Για Επισκέψεις Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων & Λυκείων)

– Κηφισιά, Κηφισίας 210 (Για Επισκέψεις Νηπιαγωγείων & Δημοτικών)

  • Ώρες 09:30-11:00 και 11:30-13:00
  • Ημέρες διεξαγωγής: Καθημερινά, κατόπιν συνεννόησης
  • Διάρκεια προγράμματος: 90 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 5 €/άτομο
  • Parking για την επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών με απόλυτη ασφάλεια