fbpx
Home Νέα Νέα Εργαστήρια STEM στον παιδότοπο «Παρέα Μικροί μεγάλοι»

Εργαστήρια STEM στον παιδότοπο «Παρέα Μικροί μεγάλοι»

Ο παιδότοπος «Παρέα Μικροί μεγάλοι» σε συνεργασία με τον STEM Education διοργανώνουν την Πέμπτη 16/6/2016 εργαστήρια STEM για παιδιά προσχολικής ηλικίας και για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού.

 

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί για παιδιά προσχολικής ηλικίας

μικροι μηχανικοι

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Λιλιπούτειοι Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για παιδιά 4-6 ετών. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, τα παιδιά μαθαίνουν πώς λειτουργούν οι απλές μηχανές και τι σημασία έχουν στην καθημερινή μας ζωή. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, συναρμολογώντας γρανάζια, μοχλούς, τροχαλίες, τροχούς και άξονες. Έτσι τα παιδιά κατανοούν όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή, έργο κ.λπ.) διασκεδάζοντας.
Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τα απόλυτα ασφαλή τουβλάκια LEGO® DUPLO®.

 

 

Μικροί Μηχανικοί για παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού

lili_synthesi

Στο πρόγραμμα αυτό τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας να κατασκευάζουν με τα ίδια τους τα χέρια «απλές μηχανές» (simple machines), κατανοώντας έτσι τις βασικές αρχές λειτουργίας τους. Οι μαθητές κατ′ αυτόν τον τρόπο έρχονται σε πρώτη επαφή με τους νόμους της Φυσικής.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Μικροί Μηχανικοί είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου (Α’, Β΄, Γ΄) και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται, συναρμολογώντας τροχαλίες, γρανάζια, ρόδες, άξονες κ.λ.π. Έτσι τα παιδιά κατανοούν όλα τα φυσικά μεγέθη της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, ροπή, τριβή, έργο κ.λπ.) διασκεδάζοντας. Οι κατασκευές πραγματοποιούνται με τα “κλασσικά τουβλάκια” LEGO και όλες οι δραστηριότητες συνοδεύονται από ειδικά διαμορφωμένα φύλλα εργασίας που επιτρέπουν στο παιδί με απλό τρόπο να επαληθεύει αυτά που έμαθε.

[cs_divider divider_style=”divider2″ divider_backtotop=”yes” divider_height=”1″]

Πληροφορίες και εγγραφές:

Παρέα Μικροί Μεγάλοι

Λεωφ. Μαραθώνος 102, Άνοιξη Αττικής

Τηλέφωνο211 411 4090

Fax: 211 411 4091

Email: [email protected]

 

Πρόγραμμα

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί 17.30-18.30

Μικροί Μηχανικοί 18.30-19.30

Related Post