fbpx
Home Νέα Νέα Νέο δωρεάν σεμινάριο για νηπιαγωγούς στο KIDS FIRST CODING & ROBOTICS 10/12/2018!
summer-camp-2021-kids-fist-coding

Νέο δωρεάν σεμινάριο για νηπιαγωγούς στο KIDS FIRST CODING & ROBOTICS 10/12/2018!

Μετά την επιτυχία του πρώτου σεμιναρίου και μετά από απαίτηση δεκάδων εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου ο STEM Education θα διεξάγει 3ώρο δωρεάν σεμινάριο στη χρήση του KIDS FIRST CODING & ROBOTICS, του προτεινόμενου εξοπλισμού για τη Βαθμίδα Νηπιαγωγείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019. Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει την επίδειξη χρήσης του εκπαιδευτικού υλικού, ιδέες για δραστηριότητες, περιγραφή της Εκπαιδευτικής Δράσης STEAM Νηπιαγωγείου: «Μια βόλτα στην πόλη μου», παρουσίαση κατασκευών και σεναρίων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διεξαχθεί στο Κέντρο STEM Education Αγίας Παρασκευής τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, 17.30 με 20.30. Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 2106010162 και στο [email protected]

Το KIDS FIRST CODING & ROBOTICS διδάσκει αρχές προγραμματισμού και αναπτύσσει δεξιότητες STEM σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Δεν απαιτεί χρήση tablet, smartphone ή υπολογιστή για τον προγραμματισμό του. Τα προγράμματα δημιουργούνται απλά και μόνο με  μια σειρά από κάρτες εντολών που δημιουργούν το αλγοριθμικό «μονοπάτι». Καθώς το ρομπότ περνά πάνω από τις κάρτες εντολών, ένας αισθητήρας στο κάτω μέρος του ρομπότ τις διαβάζει μια προς μια και φορτώνει το πρόγραμμα. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το ρομπότ σε μια πίστα που έχετε δημιουργήσει και το ρομπότ τρέχει το πρόγραμμα. Μπορείτε να προγραμματίσετε το ρομπότ να κινείται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, να ενεργοποιεί το γρανάζι, να ανάβει τα φώτα LED, να αναπαράγει ήχους και να ανταποκρίνεται σε διαφορετικές κάρτες ενεργειών. Το ενσωματωμένο γρανάζι επιτρέπει την κατασκευή απλών ρομποτικών κατασκευών με βραχίονες ή άλλα κινούμενα μέρη που ανταποκρίνονται σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος.

Αυτό το κιτ διδάσκει επίσης φυσική, μηχανική και δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων μέσω μιας σειράς μαθημάτων κατασκευής και προγραμματισμού. Τα 34 μαθήματα ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα για την εκπαίδευση των υπολογιστών που αναπτύχθηκαν από την Ένωση Εκπαιδευτικών Επιστημών Πληροφορικής (CSTA) και την Εκπαίδευση της Διεθνούς Εταιρείας Τεχνολογίας (ISTE), καθώς και μαθήματα από το Code.org. Τα μαθήματα αναπτύσσονται μέσω του εικονογραφημένου οδηγού δραστηριοτήτων, επιτρέποντας το κιτ να είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας τουλάχιστον τεσσάρων ετών με τη βοήθεια ενός ενήλικα και μέχρι την ηλικία των οκτώ ετών. Τα μαθήματα καλύπτουν αυτά τα έξι βασικά πεδία στον προγραμματισμό: ακολουθία, επανάληψη, συμβάντα, προϋποθέσεις, λειτουργίες και μεταβλητές.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *