Πρόταση συνεργασίας με ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης

Ο STEM Education, ο εκπαιδευτικός οργανισμός που συμβάλλει στην εισαγωγή του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, προσκαλεί τους επαγγελματίες της εκπαίδευσης που επιθυμούν να επενδύσουν ποιοτικά και  να ενσωματώσουν την εμπειρία και την ποιότητα του οργανισμού μας στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Προτείνουμε ολοκληρωμένα ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα, που συνοδεύονται από επιλεγμένο εκπαιδευτικό υλικό και παρέχουμε εκπαιδευτικό περιεχόμενο για 3 χρόνια για προγράμματα STEM που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-15 ετών. Από τη στιγμή της αγοράς, όλες οι δραστηριότητες παραμένουν στην κατοχή του συνεργάτη μας για πάντα.

Είμαστε δίπλα σας για να σας υποστηρίξουμε με την εμπειρία μας. Σταθεροί συνεργάτες, πολύτιμοι σύμμαχοι.

Εκπαιδευτικό περιεχόμενο STEM

Ο πρώτος μου αλγόριθμός

O STEM Education προσφέρει ένα πρόγραμμα ιδανικό για να κατανοήσουν τα παιδιά από την προσχολική ηλικία τη βασική λογική του προγραμματισμού.
Κάθε μάθημα είναι μια διαφορετική ιστορία – πρόκληση που δίνει το κίνητρο στα παιδιά να λύσουν ένα πρόβλημα μέσα από το προγραμματισμό του ρομπότ. Η ομάδα των μαθητών δημιουργεί τη δική της μοναδική ιστορία, την οποία στη συνέχεια εικονοποιεί με τη μορφή πίστας.

Θα γίνω Μηχανικός

Νέοι Μηχανικοί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Θα γίνω Μηχανικός είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’ και Β’ δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, τα παιδιά μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πως λειτουργεί κάτι ή που χρησιμεύει μια συσκευή. Μέσα από τη συνεργασία οι μικροί μηχανικοί αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κατασκευάζοντας απλά μοντέλα και μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί) που συναντούν στο περιβάλλον τους.

Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo

Το πρόγραμμα Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO WeDo είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές Γ’ με ΣΤ’ δημοτικού, όπου μέσω της ομαδικής δραστηριότητας γύρω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου που αλληλεπιδρά με τον αληθινό κόσμο σε πραγματικό χρόνο, τα παιδιά ζουν μια συναρπαστική και ψυχαγωγική εμπειρία που δεν θέλουν να τελειώσει!

Οι γνώσεις που αποκτούν τα παιδιά σε αυτό το πρόγραμμα, μπορούν φυσικά να τους φανούν χρήσιμες σε περίπτωση που θελήσουν να συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas για μαθητές Δημοτικού.

Εκπαιδευτική Ρομποτική με LEGO Mindstorms

Το πρόγραμμα Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Mindstorms  είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές γυμνασίου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο.

Ταυτόχρονα τα παιδιά προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν, αν το θελήσουν, στον  ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas.

Η πρόταση αφορά σε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Κάθε χρόνο ο συνεργάτης θα παραλαμβάνει εγκαίρως το σύνολο του εκπαιδευτικού περιεχομένου της χρονιάς. Το περιεχόμενο εμπλουτίζεται και εξελίσσεται συνεχώς, οι συνεργάτες μας θα λαμβάνουν πάντα περιεχόμενο up to date.

Εκπαιδευτικό περιεχόμενο Coding - Open Hardware

Scratch 3

Με το Scratch 3 μπορείς να δημιουργήσεις έναν ολόκληρο ψηφιακό κόσμο!

Οι μαθητές μαθαίνουν προγραμματισμό, σχεδιάζοντας animation, video games και εικονικούς αυτοματισμούς.

Με μοναδικό όριο τη φαντασία μας, θα σχεδιάσουμε σκηνικά, όπως μια ροκ συναυλία, ένα διαδραστικό σπίτι, μια πίστα αγώνων αυτοκινήτου ή ακόμα και πειράματα φυσικής και ηλεκτρικά κυκλώματα.

Οι μαθητές θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο των χαρακτήρων και θα είναι έτσι πρωταγωνιστές της εξέλιξης των ιστοριών!

Python coding

Η Python είναι μια γλώσσα προγραμματισμού με εξαιρετική αναγνωσιμότητα όλον τον κόσμο! Είναι φιλική στο χρήστη με απλό συντακτικό, επιτρέποντας έτσι στους μαθητές να επικεντρωθούν στην αλγοριθμική σκέψη και όχι να χαθούν στον κυκεώνα πολύπλοκων στη σύνταξη εντολών.

Παρά την απλότητά της, παραμένει μια πολύ ισχυρή γλώσσα προγραμματισμού με απεριόριστες δυνατότητες σε πάρα πολλά επιστημονικά πεδία. Χρησιμοποιείται για την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων, σε εφαρμογές ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης κ.λ.π.

Scratch 4 Arduino

S4A programming

Τα παιδιά θα δημιουργήσουν αντικείμενα και κατασκευές του φυσικού τους κόσμου και σταδιακά θα ανακαλύψουν τη λειτουργία των «Απλών Μηχανών» (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί, τροχοί και άξονες), δουλεύοντας σε ομάδες.

Σε όλα τα εργαστήρια, τα παιδιά θα προγραμματίσουν τις κατασκευές τους στο προγραμματιστικό περιβάλλον του Scratch και θα δημιουργήσουν μια μικρή προσομοίωση της κατασκευής τους στο εικονικό περιβάλλον του προγράμματος. Προγραμματίζοντας τις κατασκευές που οι ίδιοι κάνουν, οι μαθητές θα αντιληφθούν την αξία του προγραμματισμού και θα κατανοήσουν καλύτερα τις βασικές αλγοριθμικές δομές, καθώς ο προγραμματισμός των υπολογιστών είναι απαραίτητος σήμερα σε όλες τις επιστήμες.

Micro:bit Coding

Micro:bit hacking STEM

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Micro:bit coding είναι σχεδιασμένο για να εισάγει τους μαθητές στον κόσμο του Open Hardware.

Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να κατασκευάζουν αυτοματισμούς, συσκευές ελέγχου και πιο σύνθετες ρομποτικές διατάξεις χρησιμοποιώντας τον μικροελεγκτή Micro:bit και διάφορα περιφερειακά όπως αισθητήρες και σερβομηχανισμούς.

Παράλληλα θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της Φυσικής που αναφέρονται στα φυσικά μεγέθη που σχετίζονται με τις κατασκευές τους. Επιπλέον, θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές των μαθηματικών και της στατιστικής που εφαρμόζονται στη συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των μετρήσεων που θα παίρνουν από αυτές τους τις κατασκευές.

Επιλέγοντας ένα από τα παραπάνω προγράμματα, οι συνεργάτες μας θα λάβουν 20 δραστηριότητες, ανάλογα προσαρμοσμένες στην κάθε ηλικιακή ομάδα.

Οι συνεργάτες μας

Είπαν για εμάς

Το περιεχόμενο που μου παρείχε ο STEM Education μου έλυσε τα χέρια! Τα παιδιά κάνουν πρωτότυπες δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής που έχουν δημιουργήσει οι ειδικοί!

Βέρα Κ. – Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου

Το κύρος και η αξιοπιστία του STEM Education ανανέωσε τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής και το ενδιαφέρον των μαθητών μου.

Χρήστος Μ. – Ιδιοκτήτης ΚΔΑΠ

Παροχές στους συνεργάτες

Ειδική προώθηση συνεργατών
στα κοινωνικά δίκτυα για
αύξηση του πελατολογίου σας
Δυνατότητα προετοιμασίας για
συμμετοχή στην Ολυμπιάδα
Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Ευκολίες Πληρωμής
10% έκπτωση
στον εξοπλισμό
Άδεια χρήσης χωρίς ημερομηνία λήξης
Έκπτωση 50% για 2ο εκπαιδευτικό κέντρο
Ειδικές τιμές για εκπαίδευση των εκπαιδευτών σας

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος