STEM Αλλιώς

STEM Αλλιώς

Το STEM Αλλιώς!

Αφήνουμε την πανδημία πίσω μας, ευχόμενοι ότι εσείς και οι οικογένειές σας είστε ασφαλείς, υγιείς και έτοιμοι για την επόμενη ημέρα της προσαρμογής! Με την επιστροφή των μαθητών επανέρχονται και οι καθημερινές ασχολίες τους.

Ως εκπαιδευτικός οργανισμός που αναπτύσσει τη μεθοδολογία STEM και θέλοντας να συμβάλλουμε δημιουργικά στον χρόνο που απομένει ως τη λήξη των σχολείων, σχεδιάσαμε και προτείνουμε στα παιδιά νέα εκπαιδευτικά προγράμματα. Με αυτά τα Προγράμματα τα παιδιά θα γνωρίσουν τη Νέα Εποχή του STEM, το STEM Αλλιώς! Καλωσορίζουμε τα παιδιά στον Κόσμο των Τεχνολογικών Δεξιοτήτων με μαθήματα εμπνευσμένα από την Τεχνητή Νοημοσύνη, το ΙοΤ και το Physical Computing!

Το STEM Αλλιώς! Κάθε Πρόγραμμα έχει ως κεντρικό εκπαιδευτικό στόχο την κατανόηση των σύγχρονων τεχνολογικών ιδεών με μοναδικό, δημιουργικό και επιστημονικό τρόπο! 

Τα προγράμματα STEM, υποστηρίζουν πλήρως τους μαθητές να εργάζονται σε ομάδες με χρήση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Τα παιδιά μαθαίνουν βασικές έννοιες Δεξιοτήτων Συνεργασίας, Επικοινωνίας, Αυτοπεποίθησης και Ομαδικής Εργασίας. Επιλέξαμε αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό, τα παιδιά να γνωρίσουν την Τεχνολογία που κυριαρχεί Σήμερα, να έρθουν σε επαφή με επαγγέλματα που θα παραμείνουν κυρίαρχα και σε αυτόν τον Αιώνα και να χτίσουν ισχυρή Αυτοπεποίθηση μέσω της Γνώσης.

Το STEM Αλλιώς! Εγγραφείτε τώρα και κερδίστε ΕΚΠΤΩΣΗ -10% στο Summer Camp και -10% στα Ετήσια Μαθήματα μας!
Διεξαγωγή: Κέντρα STEM Αττικής.
Διάρκεια Προγραμμάτων: 24 Μαϊου-30 Ιουνίου. Σύνολο Μαθημάτων ανά Πρόγραμμα: 8 μαθήματα.
Κόστος Προγράμματος: 90€
Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2106010162

Προσχολική ηλικία

Τα παιδιά χτίζουν τον κόσμο

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά χτίζουν τον κόσμο» είναι σχεδιασμένο για μαθητές προσχολικής ηλικίας (4 και 5 ετών). Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά εξερευνούν έννοιες και φαινόμενα από τον κόσμο γύρω τους, δημιουργώντας μια ή περισσότερες κατασκευές κάθε φορά. Μέσα από τις μοναδικές ιστορίες που εμπλουτίζουν κάθε δραστηριότητα και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους, οι μικροί μηχανικοί καλούνται να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Ο Θαλής και η Mέλισσα

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Θαλής και η Mέλισσα» τα παιδιά του νηπιαγωγείου θα γνωρίσουν τον κόσμο των Μαθηματικών παίζοντας με τη μέλισσα Beebot. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες θα γνωρίσουν έννοιες όπως η ομαδοποίηση με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, τα μοτίβα, η ταξινόμηση, η ισορροπία, η ισότητα, τα σχήματα αλλά και χωροχρονικές έννοιες όπως ο προσανατολισμός, οι συντεταγμένες και οι μετρήσεις του μήκους.

Δημοτικό

Λογική και Φαντασία φτιάχνουνε μια ιστορία

O STEM Education με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λογική και Φαντασία φτιάχνουνε μια ιστορία» προσφέρει σε παιδιά της Α, Β Δημοτικού την ευκαιρία να δημιουργήσουν τους πρώτους τους αλγόριθμους! Με το νέο αυτό πρόγραμμα θέλουμε να θέσουμε γερές βάσεις από πολύ μικρή ηλικία στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που θα δώσουν στα παιδιά κίνητρα για να θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα. Κάθε μάθημα είναι μια διαφορετική ιστορία – πρόκληση που δίνει το κίνητρο στα παιδιά να λύσουν ένα πρόβλημα μέσα από το προγραμματισμό του ρομπότ. Η ομάδα των μαθητών δημιουργεί τη δική της μοναδική ιστορία, την οποία στη συνέχεια εικονοποιεί με τη μορφή πίστας.

Η Φυσική Μαγεύει

«Η Φυσική Μαγεύει » με αγώνες αυτοκινήτων, εκτοξεύσεις πυραύλων, καταδύσεις υποβρυχίων και άλλες εντυπωσιακές δραστηριότητες θα ανοίξουν στα παιδιά ένα μαγικό παράθυρο στον κόσμο των φυσικών επιστημών. Τα παιδιά θα παίξουν με τους νόμους της φύσης και θα κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος τους χρησιμοποίησε για να κατασκευάσει τα πιο θαυμαστά από τα τεχνολογικά του επιτεύγματα.Θα μάθουν να ερμηνεύουν φαινόμενα μέσω της προσεκτικής επιστημονικής παρατήρησης, θα μάθουν να εντοπίζουν τις κρυφές και αόρατες δυνάμεις της φύσης και να τις εκμεταλλεύονται στις κατασκευές τους. Οι μαθητές παίζοντας θα νιώσουν ότι ή δημιουργία ακολουθεί έναν κύκλο συνεχών ανασχεδιασμών και βελτιώσεων μέχρι να επιτευχθεί το βέλτιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.
.

SPIKE Prime

Το «SPIKE Prime» είναι ο ολοκαίνουριος τρόπος να ωθήσουμε τους μαθητές στην ενασχόληση με το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, βοηθώντας τους να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από τη γνώση. Οι μαθητές Ε, ΣΤ Δημοτικού γνωρίζουν το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας διασκεδαστικά ρομπότ και έξυπνες συσκευές! Το SPIKE Prime ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία όπου μαθαίνουν μέσα απ’ το παιχνίδι.

Η Χημεία στην καθημερινότητα

Η Χημεία είναι μια επιστήμη-κλειδί για το σύγχρονο Πολιτισμό, μια «κεντρική επιστήμη», όπως χαρακτηρίζεται. Οι εφαρμογές της είναι παντού, από τα πλαστικά που χρησιμοποιούμε καθημερινά μέχρι τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την υγεία μας. Το πρόγραμμα έχει στόχο να δημιουργηθούν μαθητές εξοικειωμένοι με τον εργαστηριακό εξοπλισμό και την εκμάθηση μέσω πειραμάτων. Για να επιτύχει τους στόχους της η Χημεία έχει αναπτύξει ένα εντυπωσιακό οπλοστάσιο από συνθετικές και αναλυτικές μεθοδολογίες. Η Χημεία έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα νέες μορφές ενέργειας, νέα είδη καυσίμων, φάρμακα, συνθετικές ίνες, πλαστικά κλπ. Οι μαθητές θα μάθουν να χρησιμοποιούν χημικούς όρους και να αναγνωρίζουν την χημεία πίσω από την κάθε μικρή καθημερινή συνήθεια.

Γυμνάσιο | Λύκειο

Αγώνες Τεχνητής Νοημοσύνης

Στο άμεσο μέλλον τα ρομπότ θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας. Οι «ρομποτικοί «υπηρέτες», που περιγράφει η επιστημονική φαντασία ήδη από τη δεκαετία του 50, είναι είδη πραγματικότητα. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης απογειώνει τις σχετικές εφαρμογές. Οι τεχνολογικοί υπηρέτες μας γίνονται ολοένα πιο έξυπνοι, αποκτούν την ικανότητα να μαθαίνουν από την εμπειρία τους και από την πληροφορία που τους κοινοποιούμε. Η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι η αυριανή πραγματικότητα σε όλους τους τεχνολογικούς τομείς και βοηθός μας σε ολοένα και περισσότερους τομείς της καθημερινότητάς μας. Τα παιδία θα έρθουν σε επαφή με την τεχνολογία αυτή, θα μάθουν τις διαστάσεις και τις δυνατότητές της. Με τις δραστηριότητες του προγράμματος θα κατανοήσουν πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί προς όφελός μας σε μία από τις πλέον διαδεδομένες ανθρώπινες δραστηριότητες, στην οδήγηση αυτοκινήτων. Θα κατασκευάσουν αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους, εντοπίζουν και αποφεύγουν εμπόδια αυξάνοντας την ασφάλεια του οδηγού, κόβουν ή ανεβάζουν ταχύτητα όταν πρέπει και αποκτούν οδηγική εμπειρία όσο περισσότερο οδηγούν όπως ακριβώς κάνει και ο άνθρωπος.

Physical Computing Lab

Οι συμμετέχοντες διδάσκονται την αλληλεπίδραση ενός επεξεργαστή με τον φυσικό κόσμο μέσω αισθητήρων και ενεργοποιητών. Η εκμάθηση του προγραμματισμού και των νόμων της φυσικής γίνεται παιχνίδι μέσα από τις κατασκευές πειραματικών διατάξεων. Οι μαθητές θα μάθουν να μετρούν φυσικά μεγέθη κατασκευάζοντας ηλεκτρονικά συστήματα. Θα παίξουν με το φως, τον ηλεκτρομαγνητισμό τον ήχο κατανοώντας φυσικούς νόμους και φυσικές μεταβολές,Θα μετρήσουν τις περιβαλλοντικές συνθήκες και θα δουν πώς επηρεάζουν τη ζωή μας θα μάθουν πώς τα ηλεκτρονικά συστήματα αλληλοεπιδρούν με το περιβάλλον για να δημιουργήσουμε τα μικρά τεχνολογικά θαύματα που κρύβονται σε κάθε σύγχρονη συσκευή γύρω μας. Οι γνώσεις που θα αποκτήσουν θα δώσουν στα παιδιά αυτοπεποίθηση αφού θα είναι σε θέση όχι μόνο να κατανοούν καλύτερα το πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος της τεχνολογίας αλλά θα γίνουν και δημιουργοί παρόμοιων τεχνολογικών θαυμάτων.

Στα Προγράμματα STEM Αλλιώς, τα παιδιά θα μάθουν:

Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη; Μπορούν οι μαθητές να δημιουργήσουν αυτόνομα αυτοκίνητα τα οποία επιταχύνουν στις ευθείες και ελαττώνουν ταχύτητα στις στροφές;

Τι σημαίνει Physical Computing και IoT; Μπορούμε στηριζόμενοι στη τεχνολογία να μετρήσουμε και να επιβεβαιώσουμε νόμους της Φυσικής και να αποθηκεύουμε Big Data σε Cloud, π.χ. βαρομετρική πίεση, υγρασία και θερμοκρασία;

Εκπαιδευτική Ρομποτική. Πώς επικοινωνεί το ρομπότ Perseverance της NASA στον πλανήτη Άρη με τη Γη; Επικοινωνούν τα Ρομπότ μεταξύ τους;

Τι είναι ο Ανθρώπινος Οργανισμός; Γνωρίζουμε τι τρώμε, ποια είναι η αλυσίδα διατροφής και οι νόμοι της υγιεινής διατροφής;

Αεροδυναμική και κίνηση. Πώς φτιάχνονται τα αεροδυναμικά αυτοκίνητα που τρέχουν γρήγορα και οι πύραυλοι που κάνουν τέλειες πτήσεις; Τα παιδιά θα πειραματιστούν, θα κατανοήσουν και θα φτιάξουν το δικό τους πύραυλο για να τον εκτοξεύσουν και τα τέλεια αυτοκίνητα για να κάνουν αγώνες.

Χημεία. Τα παιδιά ως Σύγχρονοι Ερευνητές θα αναπτύξουν εργαστηριακή παιδεία και θα αγαπήσουν την εργαστηριακή μάθηση που αποτελεί τον παγκόσμιο στόχο της UNESCO.

Οι αλγόριθμοι.  Οι μικροί μαθητές χρησιμοποιούν τον ρομποτικό φίλο τους τον Sammy και το μεταμορφώνουν σε αυτοκίνητο, ζωάκι, άνθρωπο, ανάλογα με την αποστολή που έχει να υλοποιήσει.

Επιλέξτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει και κάνετε την εγγραφή σας άμεσα!

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος