fbpx
Home Νέα Νέα Τι κερδίζει ένα παιδί από τη συμμετοχή του σε Summer Camp;

Τι κερδίζει ένα παιδί από τη συμμετοχή του σε Summer Camp;

Ο κύριος στόχος κάθε θερινού προγράμματος  είναι να διασφαλίσει ότι τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή  τους. Το Summer Camp είναι ένα αναγκαίο διάλειμμα από το ακαδημαϊκό έτος όπου η δημιουργικότητα, η περιπέτεια, οι συγκινήσεις και τα χαμόγελα αποτελούν προτεραιότητα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρατηρείτε συχνά μια αδράνεια, σωματική και πνευματική. Ένα καλά δομημένο και ισορροπημένο θερινό πρόγραμμα μπορεί εύκολα να το αποτρέψει αυτό, προσφέροντας γνώση και διασκέδαση. Σε ένα Summer Camp, τα παιδιά αλληλεπιδρούν με ομοϊδεάτες συνομηλίκους και είναι σε θέση να δημιουργήσουν εύκολα φιλίες (πιθανές δια βίου φιλίες) που έχουν ρίζες σε παρόμοια ενδιαφέροντα.  Άλλωστε, οι συνθήκες ομαδικής κατασκήνωσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τα παιδιά να νιώσουν ότι στηρίζονται στα πόδια τους και συμμετέχουν  σε μια οργανωμένη κοινότητα.

Ακόμα κι αν το σχολείο σας προσφέρει “εναλλακτικές” δραστηριότητες, ένα Summer Camp επιτρέπει μια βαθύτερη ενασχόληση με αυτές. Συμμετέχοντας σε ένα Summer Camp για μια εβδομάδα, ένα παιδί έχει περισσότερες ευκαιρίες να εξερευνήσει θέματα που το ενδιαφέρουν όπως η ρομποτική, ο προγραμματισμός ή οι φυσικές επιστήμες. Τέτοιου είδους εστιασμένη δραστηριότητα είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού.

Επιπλέον, τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν σε τομείς που δεν νιώθουν την άνεση να προσεγγίσουν στην καθημερινότητα τους και να ανακαλύψουν δεξιότητες που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι κατείχαν, χωρίς το φόβο της αποτυχίας και των επακόλουθων επιπτώσεων.

Συμμετέχοντας σε ένα Summer Camp, ένα παιδί γεμίζει με θετικές εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες μοιράζεται με νέους ανθρώπους, δημιουργώντας έτσι δεσμούς που θα θυμάται για πάντα.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *