fbpx
Home Νέα Νέα Προγράμματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για ενήλικες από το ACT

Προγράμματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για ενήλικες από το ACT

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Lifelong Learning Center – LLC) του ACT σε συνεργασία με τον WRO Hellas προσφέρει τέσσερα ξεχωριστά προγράμματα μύησης ενηλίκων στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής!

Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί το καταλληλότερο μέσο για να κατανοήσουν οι μαθητές επιστήμες όπως τη Μηχανική, τη Φυσική, τα Μαθηματικά και την Πληροφορική και να αναγνωρίσουν το ρόλο αυτών στις τεχνολογίες του άμεσου μέλλοντος. Παράλληλα, συμβάλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, η συνεργατικότητα και η δημιουργική και κριτική σκέψη.

Για να διδάξει κανείς, όμως, την εκπαιδευτική ρομποτική απαιτείται γνώση και κατάρτιση.

Σε ποιους απευθύνονται

Τα παρακάτω προγράμματα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα ή/και σε γονείς οι οποίοι γνωρίζουν και θέλουν να ενταχθούν εισαχθούν στην εκπαιδευτική ρομποτική ως μέντορες για να μπορέσουν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους στο ίδιο εγχείρημα.

Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική Δημοτικού

Γνωρίστε τη φυσική και τα μαθηματικά που κρύβονται πίσω από την κατασκευή ενός ρομποτικού μοντέλου, τις διάφορες μεθόδους μετάδοσης κίνησης, αλλά και τις βασικές εντολές προγραμματισμού στο περιβάλλον του MIT Scratch 2.0. Με τη χρήση του LEGO Education WeDo 2.0 θα έχετε την ευκαιρία να κατασκευάσετε και να προγραμματίσετε ρομποτικά μοντέλα και να βιώσετε μια διακρατική εμπειρία πάνω στις σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Κόστος Συμμετοχής €150
Διάρκεια Προγράμματος 10 ώρες
Πρόγραμμα Παρασκευή, 17 Μαΐου, 18:00-21:00
Σάββατο, 18 Μαΐου, 10:-13:00
Παρασκευή 31 Μαΐου, 18:00-21:00

Εκπαιδευτική Ρομποτική Δημοτικού για Προχωρημένους

Γνωρίστε τη μεθοδολογία STEM μέσω της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, μέσα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τις επιστήμες όπως η φυσική, η μηχανική και τα μαθηματικά. Με τη χρήση του LEGO Education WeDo 2.0, θα κατασκευάσετε πρότυπα μοντέλα, θα κατανοήσετε τις διάφορες τεχνικές μετάδοσης κίνησης, θα αναγνωρίσετε τις μεθόδους αντίληψης και το ρόλο της φυσικής στο κόσμο της ρομποτικής, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσετε αλγόριθμους χρησιμοποιώντας βασικές εντολές προγραμματισμού στο περιβάλλον του MIT Scratch 3.0.

Παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες που θα σας επιτρέψουν να σχεδιάζετε και να υλοποιείτε βιωματικές δράσεις, χρησιμοποιώντας τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους.

Κόστος Συμμετοχής €75
Διάρκεια Προγράμματος 5 ώρες
Πρόγραμμα Σάββατο, 1 Ιουνίου, 10:00-15:00

Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου-Λυκείου

Το σεμινάριο εισαγωγής στην Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου-Λυκείου παρουσιάζει στους ενδιαφερόμενους την πιο δημοφιλή πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής, LEGO Mindstorms EV3, και παρέχει τις βασικές γνώσεις για τη λειτουργία και τη διδασκαλία της.

Κόστος Συμμετοχής €150
Διάρκεια Προγράμματος 10 ώρες
Πρόγραμμα Παρασκευή, 17 Μαΐου, 18:00-21:00
Σάββατο, 18 Μαΐου, 10:-13:00
Παρασκευή 31 Μαΐου, 18:00-21:00

Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου-Λυκείου για Προχωρημένους

Το σεμινάριο στην Εκπαιδευτική Ρομποτική Γυμνασίου-Λυκείου για Προχωρημένους παρουσιάζει στους ενδιαφερόμενους την πιο δημοφιλή πλατφόρμα εκπαιδευτικής ρομποτικής, το LEGO Mindstorms EV3. Δίνει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να κατανοήσουν σύνθετους μηχανισμούς και σύνθετες δυνατότητες δημιουργίας προγραμμάτων PID. Παράλληλα, παρέχει τις βασικές γνώσεις για τη λειτουργία και τη χρήση της.

Κόστος Συμμετοχής €75
Διάρκεια Προγράμματος 5 ώρες
Πρόγραμμα Σάββατο, 1 Ιουνίου, 10:00-15:00

Συμμετοχή

ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Μετά την αποστολή της αίτησης συμμετοχής, ένας εκπρόσωπος του Lifelong Learning Center του ACT θα επικοινωνήσει μαζί σας για τη διαδικασία της εγγραφής σας στο πρόγραμμα και την πληρωμή.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης από το ACT.

Περισσότερες Πληροφορίες

Μπορείτε να επικοινωνείτε με το ACT Lifelong Learning Center στο τηλέφωνο 2310 398 430 ή μέσω email στο [email protected] με την ένδειξη “Προγράμματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής”.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *