fbpx
Home Νέα Νέα Ο Πρόεδρος Trump για το STEM
Ο Πρόεδρος Trump για το STEM

Ο Πρόεδρος Trump για το STEM

Τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε ένα νέο μνημόνιο με στόχο να καταστεί η εκπαίδευση στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά ως πρώτη προτεραιότητα για τα σχολεία της Αμερικής.

Μιλώντας στον υπουργό παιδείας κ. Betsy Devos, στην υπουργό εργασίας κ. Alexander Acosta αλλά και σε μαθητές και δασκάλους από όλη τη χώρα, ο κ. Trump δήλωσε ότι η οδηγία σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει “νέες οδούς για όλους τους πολίτες μας ώστε να βρουν καλύτερες θέσεις εργασίας”.

“Η κυβέρνησή μου θα κάνει ό, τι είναι δυνατό για να παράσχει στα παιδιά μας, ειδικά τα παιδιά σε υποβαθμισμένες περιοχές, πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά”, δήλωσε ο Trump.

Το Υπουργείο Παιδείας θα κληθεί να διοχετεύσει ετήσιες επιχορηγήσεις ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκπαίδευση STEM και την κατάρτιση μαθητών από το νηπιαγωγείο ως και το τέλος του δημοτικού.

“η ανάγκη του εργατικού μας δυναμικού  μετατοπίζεται όλο και περισσότερο σε θέσεις εργασίας που απαιτούν διαφορετικές δεξιότητες, συγκεκριμένα στον τομέα της κωδικοποίησης και της επιστήμης των υπολογιστών”.

Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης έχει στόχο να τροποποιήσει  τα εκπαιδευτικά πρότυπα ή τα πρότυπα κατάρτισης του εργατικού δυναμικού ώστε να προσαρμοστούν σε αυτό που περιγράφουν πολλοί εργοδότες ως ένα κενό δεξιοτήτων στο οποίο υπάρχουν πολλές κενές θέσεις λόγω έλλειψης κατάλληλων αιτούντων. Οι αναλυτές έχουν επισημάνει τον αριθμό ρεκόρ ελλείψεων στην αγοράς εργασίας, καθώς οι επιχειρήσεις δυσκολεύονται στο κομμάτι των προσλήψεων.

Μπορείτε να διαβάσετε το πρωτότυπο άρθρο εδώ.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *