fbpx
Home Νέα Νέα Η EUNICE ENERGY GROUP (EEG) πραγματοποιεί δωρεά 84 εκπαιδευτικών πακέτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε γυμνάσια σε όλη την Ελλάδα

Η EUNICE ENERGY GROUP (EEG) πραγματοποιεί δωρεά 84 εκπαιδευτικών πακέτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε γυμνάσια σε όλη την Ελλάδα

Περισσότερα από 500 παιδιά σε 7 γυμνάσια, επιλεγμένων ακριτικών νησιών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας εκπαιδεύονται και γνωρίζουν την αξία και τη σημασία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), μέσα από το πρόγραμμα που υλοποίει και συνεχίζει ο STEM Education  σε συνεργασία με τον Όμιλο EUNICE ENERGY GROUP (EEG).

Ο πρώτος ελληνικός ενεργειακός Όμιλος που επενδύει, παράγει και προμηθεύει ηλεκτρική ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές σε συνεργασία με τον STEM Education πραγματοποιούν μια καινοτόμο δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον χώρο της εκπαίδευσης.

Από τον Σεπτέμβριο έως και σήμερα η EEG έχει πραγματοποιήσει δωρεά 84 πακέτων εκπαιδευτικού εξοπλισμού σε 7 Γυμνάσια σε όλη την Ελλάδα με εκπαιδευτικό περιεχόμενο τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Τα σχολεία που έλαβαν τον εξοπλισμό και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του STEM είναι τα γυμνάσια Μάνδρας, Μαγούλας, Τήλου, Φούρνων, Βλαχοκερασιάς & Διστόμου – Αντικύρων ενώ πρόκειται σύντομα να προστεθεί το γυμνάσιο της Αστυπάλαιας.

Ο STEM Education δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) και πραγματοποίησε εισαγωγικά workshops στα Γυμνάσια που δέχθηκαν τη δωρεά. Οι μαθητές των ωφελούμενων Γυμνασίων είχαν τη ευκαιρία να μάθουν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αλλά και για άλλα ουσιώδη κεφάλαια της Φυσικής με βιωματικό τρόπο, μέσα από κατασκευές και πειράματα, εργαζόμενοι σε ομάδες. Μέσω του προγράμματος, εισάγεται η μεθοδολογία STEM στα ωφελούμενα σχολεία για τα επόμενα χρόνια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) που χορηγήθηκε από την EEG μέσω του STEM Education χρησιμοποιεί ως υλικό τα πακέτα GIGO WIND POWER, GIGO LIGHT & Solar Energy με τα οποίο οι μαθητές μπορούν να πειραματιστούν ως σύγχρονοι μηχανικοί σε πλήθος διαφορετικών εφαρμογών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Τα εκπαιδευτικά πακέτα του STEM Education δημιουργούν τις κατάλληλες εκπαιδευτικές συνθήκες για την ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της καινοτομίας & του πνεύματος συνεργασίας ενώ βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν καλύτερη επαφή με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), να μάθουν για τη λειτουργία και τα οφέλη τους τόσο προς το περιβάλλον όσο και τον άνθρωπο. Κυρίως όμως τα βοηθά να μάθουν να συνεργάζονται να αναπτύσσουν ιδέες, να παρατηρούν, να προβληματίζονται και να προετοιμάζονται για τον κόσμο του αύριο.

Ο Όμιλος συμμετέχοντας σε δράσεις και συνεχίζοντας να στηρίζει απομακρυσμένες περιοχές και περιοχές όπου η δυνατότητα πρόσβασης σε εκπαιδευτικές δομές είναι πιο περιορισμένη επιβεβαιώνει τη συνέπεια του ως προς τη φιλοσοφία του για έννοιες όπως η συνεργασία, η ισότητα, η συμμετοχή.

Ο κ. Ζήσιμος Μαντάς διευθυντής Marketing & Πωλήσεων της EEG αναφέρθηκε στην καινοτόμο εκπαιδευτική δράση λέγοντας: «Η μέχρι τώρα συνεργασία μας με τον STEM Education είναι εξαιρετική και συνεχίζουμε το πρόγραμμα και με άλλα σχολεία που θα ενταχθούν σύντομα σε αυτό. Το όραμα και η φιλοσοφία της EEG συνάδει σημαντικά με δράση του STEM. Μέσα από τέτοιες δραστηριότητες ενισχύεται όχι μόνο η ευαισθητοποίηση των παιδιών απέναντι σε θέματα σεβασμού και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά είναι και μια εξαιρετική ευκαιρία οι μαθητές να εξοικειωθούν, με βιωματικό τρόπο,με τη σημασία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας(ΑΠΕ), της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην καθημερινότητα μας. Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τα παιδιά με τις γνώσεις που θα χρειαστούν για να διαμορφώσουν τον κόσμο του αύριο, να καινοτομήσουν και να διακριθούν στον τομέα της επιχειρηματικότητας».

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχάλης Πυλαρινός, Marketing & Communication Manager του STEM Education μίλησε σχετικά με τη συνεργασία με την EEG για τη χορηγία. «H  EUNICE ENERGY GROUP (EEG) κατατάσσεται στην παγκόσμια και ευρωπαϊκή πρωτοπορία των καινοτόμων τεχνολογιών παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Είναι σημαντικό λοιπόν να συνεργαζόμαστε με εταιρείες που επενδύουν σταθερά και προγραμματισμένα στην ανάπτυξη της τεχνολογίας με προτεραιότητα στην υψηλή κοινωνική ευθύνη, την κοινωνική ανάπτυξη και την εξωστρέφεια».

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *