fbpx
Home Νέα Νέα Ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο Πατάμε Γκάζι στο STEM!

Ευχαριστούμε για την παρουσία σας στο Πατάμε Γκάζι στο STEM!

Με θερμή ανταπόκριση από γονείς, εκπαιδευτικούς και φυσικά παιδιά όλων των ηλικιών ολοκληρώθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου η εκδήλωση «Πατάμε Γκάζι στο STEM!».  Για 2ησυνεχή χρονιά ο STEM Education, ο WRO Hellas και το  INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση «Πατάμε Γκάζι στο STEMμε στόχο να γνωρίσει το ευρύ κοινό τις κοινές εκπαιδευτικές τους δράσεις.

Εκατοντάδες γονείς με τα παιδιά τους είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που διεξάγει ο STEM Education σε διαφορετικούς χώρους εκπαίδευσης σε όλη την Αθήνα, μεταξύ αυτών στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου όπως και στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων. Στα workshops που διεξήχθησαν τις δύο μέρες, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εισαχθούν στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και του STEM. Παράλληλα, στη διαδραστική έκθεση που λειτουργούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του διήμερου οι μικροί επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται στα προγράμματα STEM.

Στο χώρο της εκδήλωσης είχαν στηθεί διαγωνιστικές πίστες, με σκοπό την παρουσίαση των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE διοργανώνει τους διαγωνισμούς: Δημοτικού «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», Γυμνασίου «Η πορεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου» και για πρώτη φορά φέτος του διαγωνισμού για μαθητές Λυκείου «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα». Μέλη του WRO Hellas μύησαν εκπαιδευτικούς/προπονητές στα μυστικά των διαγωνισμών και απάντησαν στις απορίες τους σχετικά με τους κανονισμούς και τις δοκιμασίες. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πολλοί εκπαιδευτικοί και γονείς δήλωσαν  συμμετοχή στους διαγωνισμούς στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

Σας περιμένουμε στο Πατάμε Γκάζι στο STEM 2018!

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *