fbpx
Home Νέα Νέα Εργαστήρια LEGO WeDo στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Εργαστήρια LEGO WeDo στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής LEGO WeDo σε συνεργασία με τον STEM Education

 Σάββατο 23 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου 2016 11 με 12 το πρωί, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.
Μαθαίνουν πώς μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving). Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες 2-3 μελών και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή:
• μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και να υλοποιούν projects
• ακολουθούν οδηγίες κατασκευής 2D σχεδίων για την κατασκευή ενός 3D μοντέλου
• κατανοούν βιωματικά βασικές έννοιες της Φυσικής, χρησιμοποιώντας άξονες, γρανάζια, τροχαλίες κ.λ.π.
• μαθαίνουν να προγραμματίζουν αλγοριθμικά, με μια γραφική γλώσσα προγραμματισμού, η οποία καθιστά προσιτό τον προγραμματισμό στα παιδιά (από 7 ετών)
• αποκτούν και αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες χειρισμού και επικοινωνίας καθώς και οργανωτικές δεξιότητες

Το κάθε εργαστήρι διαρκεί 60 λεπτά και μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 παιδιά.
Κόστος εργαστηρίου: 11 € για κάθε παιδί

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στην αίθουσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ (1ος όροφος, Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας). Οδηγίες για εύκολη πρόσβαση στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ θα βρείτε ΕΔΩ.
Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής τους, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, να σερφάρουν στο Internet (και ασύρματο – Wi-Fi) ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη κάθε συνάντησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected] σημειώνοντας το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του παιδιού, τα στοιχεία επικοινωνίας του κηδεμόνα (ονοματεπώνυμο, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση, τηλέφωνο και e-mail), τον τίτλο και την ημερομηνία του εργαστηρίου.

Related Post