fbpx
Home Νέα Νέα Ελάτε να γνωρίσετε το STEM & την εκπαιδευτική ρομποτική!

Ελάτε να γνωρίσετε το STEM & την εκπαιδευτική ρομποτική!

Ο STEM Education προσκαλεί τους γονείς που θέλουν να ενημερωθούν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα STEM στα Κέντρα STEM σε Αθήνα, Πάτρα και Ιωάννινα. Παρασκευή και Σάββατο για όλο τον Σεπτέμβριο οι συνεργάτες του STEM Education θα είναι διαθέσιμοι για να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους γονείς για την εκπαίδευση STEM και τα οφέλη της. Το έμπειρο διδακτικό προσωπικό μας θα απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας και θα σας καθοδηγεί να επιλέξετε το κατάλληλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το παιδί σας.


Οι εγγραφές άρχισαν!

  • 7 – 8   Σεπτεμβρίου
  • 14-15  Σεπτεμβρίου
  • 21-22  Σεπτεμβρίου
  • 28-29  Σεπτεμβρίου

Παρασκευές 12.00 με 20.00

Σάββατα 10.00 με 18.00

Κέντρα STEM Education

Συχνές ερωτήσεις

Τι είναι το STEM;

Το STEM είναι μια καινοτόμος, διαθεματική εκπαιδευτική μεθοδολογία. Είναι ο συνδυασμός διαφορετικών επιστημών μέσα από πραγματικά, λειτουργικά projects που δίνονται στους μαθητές, οι οποίοι καλούνται να τα υλοποιήσουν. Βασική αρχή του STEM είναι η επίλυση προβλημάτων (problem solving) και η ομαδική εργασία προς την εύρεση μοναδικών λύσεων που θα κάνουν τη διαφορά.

Πώς θα γίνω καλός Μηχανικός;

Τα προγράμματα του STEM Education εστιάζουν στην εισαγωγή του Engineering στις Φυσικές επιστήμες, προσφέροντας γνώσεις από κεφάλαια των φυσικών επιστημών όπως οι «Απλές Μηχανές» και η μετάδοση κίνησης που τα παιδιά δε θα διδαχθούν στο σχολείο . Με στόχο να γαλουχήσουμε τους μηχανικούς του αύριο, ανθρώπους που θα πρωταγωνιστήσουν σε θέματα καινοτομίας και εφευρετικότητας, δημιουργούμε πραγματικά προβλήματα τα οποία τα παιδιά καλούνται να λύσουν, χρησιμοποιώντας τη λογική, τη φαντασία και τις γνώσεις που αποκτούν βιωματικά.

Σε τι μου χρησιμεύει η Φυσική που μαθαίνω στο σχολείο;

Συμβαίνει συχνα τα παιδιά να αναρωτιούνται γιατί διδάσκονται όλες αυτές τις θεωρητικές επιστημονικές έννοιες, αφού σπάνια βλέπουν την εφαρμογή τους. Στα προγράμματα του STEM Education οι μαθητές αποκτούν εργαστηριακή εκπαίδευση και έτσι κατανοούν ευκολότερα τις βασικές έννοιες της Φυσικής με τρόπο βιωματικό.

Πως θα κατασκευάσω το τέλειο ρομπότ;

Η ρομποτική περιλαμβάνει δυο βασικά στάδια: την κατασκευή και τον προγραμματισμό. Η λογική της διαδοχής των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων βασίζεται στο ότι επιδιώκουμε οι μαθητές να μάθουν πρώτα να κατασκευάζουν σωστά και μετά να προγραμματίζουν, ώστε να πετύχουν βέλτιστες επιδόσεις. Επιπλέον, ως επιστημονικός συνεργάτης του WROHellas στη διοργάνωση των Πανελλήνιων Διαγωνισμών Ρομποτικής, ο STEM Education παρακολουθεί στενά τις παγκόσμιες τάσεις και δουλεύει συνεχώς προς την ανάπτυξη νέων, καινοτόμων τεχνολογιών.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *