fbpx
Home Νέα Για εκπαιδευτικούς Διδάσκω τους Λιλιπούτειους Μηχανικούς
Διδάσκω τους Λιλιπούτειους Μηχανικούς

Διδάσκω τους Λιλιπούτειους Μηχανικούς

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή στις βασικές έννοιες της Φυσικής (κυρίως μηχανικής), που είναι απαραίτητες για την καλύτερη κατανόηση όλων των αρχών και φαινομένων που συνδέονται με τις κατασκευές του προγράμματος των Λιλιπούτειων Μηχανικών.

Η γνώση εννοιών όπως:

  • Οι δυνάμεις και τα αποτελέσματά τους
  • Τα είδη της κίνησης και τα χαρακτηριστικά τους μεγέθη όπως τροχιά, ταχύτητα και επιτάχυνση
  • Οι νόμοι του Νεύτωνα, που ορίζουν το πώς και γιατί κινείται ένα σώμα
  • Οι απλές μηχανές, όπως τα γρανάζια και οι τροχαλίες και πως αυτές χρησιμοποιούνται για να μεταδώσουν την κίνηση ή να μετακινήσουν ένα σώμα πιο εύκολα
  • Η ισορροπία, το κέντρο βάρους και τα είδη ισορροπίας
  • Η συμμετρία ως προς άξονα και σημείο

Κάνει πιο εύκολη την εξήγηση των φαινομένων  κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως επίσης και την καθοδήγηση στη διερεύνηση σε κάθε δραστηριότητα, που είναι στενά συνδεδεμένη με την διαδικασία STEM.

Ακόμη, παραδείγματα από την καθημερινή ζωή με τα οποία συνδέονται όλες οι έννοιες, κατά τη διάρκεια αυτού του σεμιναρίου, δίνουν υλικό, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσα στην τάξη, ώστε να κινήσει το ενδιαφέρον των παιδιών και να τα κάνει να αναγνωρίζουν τα φαινόμενα στον πραγματικό κόσμο.

Τέλος, η γνώση και επομένως η χρήση της επιστημονικής ορολογίας από τον διδάσκοντα, εξοικειώνει τα παιδιά με όρους που θα ακούσουν στην διάρκεια της σχολικής τους ζωής αλλά και στα προγράμματα STEM σε ψηλότερο επίπεδο, πράγμα που θα τα κάνει να μπουν ακόμη πιο εύκολα, στο ρόλο του μικρού επιστήμονα.

Επιστημονική επιμέλεια του προγράμματος από την κυρία Χριστίνα Καλαμπόκη, Φυσικό, Product Manager σε εμπορικές επιχειρήσεις.

Στόχος του προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος είναι η εξήγηση των φυσικών φαινομένων  κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όπως επίσης και την καθοδήγηση στη διερεύνηση σε κάθε δραστηριότητα, που είναι στενά συνδεδεμένη με την διαδικασία STEM.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Ενήλικες
  • Αριθμός μαθημάτων: 4 
  • Διάρκεια προγράμματος: 12 ώρες
  • Αριθμός συμμετεχόντων: 16
  • Κόστος: 200€ (Έκπτωση 50% σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολείο.)

Το πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από τον STEM Education.

  • Ημέρα διεξαγωγής: Πέμπτη
  • Ώρα διεξαγωγής: 17:30
  • Ημερομηνία έναρξης: 20/2
  • Ημερομηνία λήξης: 12/3

Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 2106010162 και στο [email protected]

κρατήστε θέση τώρα!

Ιωάννα Παπαορφανού

Οι γνώσεις που λάβαμε ήταν πολύ ενδιαφέρουσες! Το τρίωρο πέρασε πολύ γρήγορα και αυτό κατά τη γνώμη μου οφείλεται στο βιωματικό μερός του σεμιναρίου, στις κατασκευές. Σε γενικές γραμμές, ήταν πολύ ενδιαφέρον, δημιουργικό, παιγνιώδες και μάθαμε πολλά πράγματα!

Αγγελική Διδασκάλου

Το σημερινό μάθημα ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Αρχικά, ήρθαμε σε επαφή με βασικές έννοιες της Φυσικής που χρειάζονται για τη διδασκαλία του πακέτου των Λιλιπούτειων Μηχανικών. Αυτό που θεωρώ ότι βοήθησε όμως περισσότερο ήταν ότι ασχοληθήκαμε εμείς οι ίδιοι με τις κατασκευές του πακέτου με αποτέλεσμα να γίνει καλύτερη η κατανόησή του.

Γιώτα Πολυδωροπούλου

Μου άρεσε η παρουσίαση του μαθήματος, γιατί συνδύαζε την πράξη (μια απλή κατασκευή) με τη θεωρία (της φυσικής, της μηχανικής).

Άννα Κωνσταντοπούλου

Με ενθουσίασε το γεγονός ότι τα παιδιά μπορούν να καταπιαστούν και να δώσουν απαντήσεις σε καθημερινές συνθήκες που θεωρούσαν δεδομένες ή δεν είχαν παρατηρήσει ακόμα, σχεδόν ποτέ. Και όλα αυτά μέσα από ένα πολύ οικείο τους υλικό. Αναμένω τα επόμενα μαθήματα, καθώς θα ήταν πολύ βοηθητικό να οργανώσω τη σκέψη μου γύρω από όλα αυτά τα νέα δεδομένα με τέτοιο τρόπο που θα μου δώσει τη δυνατότητα να τα διδάξω επαρκώς.

Φωτεινή Γκουντοπούλου

Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την πρώτη συνάντηση. Καθ ‘ότι εισαγωγική, περιείχε και θεωρία αλλά και εφαρμογή της στην πράξη, με το υλικό του προγράμματος. Σαν πρώτο μάθημα, θεωρώ ότι μπήκα ομαλά στο κλίμα, θα ήθελα να το δω πως μπορεί να λειτουργήσει στην τάξη του νηπίου με πιο οργανωμένο τρόπο. Επιπλέον, σας βρίσκω μεταδοτική και κάνετε ενδιαφέρον το μάθημα. Ευχαριστούμε πολύ.

Ευαγγελία Κομζιά

Η εισαγωγή η σημερινή θεωρώ ότι ήταν απαραίτητη, διότι φρεσκάρισε τη μνήμη μας σε ότι αφορά στη Φυσική, έβαλε το πλαίσιο των δράσεων και την αιτιολόγηση. Επίσης, ο τρόπος και ο συνδυασμός θεωρίας και αντίστοιχων κατασκευών βοηθάει στην εκπαιδευτική διαδικασία, όχι μόνο στις μικρές ηλικίες αλλά και σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Περιμένουμε με αγωνία τα περαιτέρω!

Αγγελική Τζίμα

Έμεινα ικανοποιημένη από το πρώτο μάθημα. Οι έννοιες που προσεγγίσαμε μας μεταφέρθηκαν με κατανοητό τρόπο στο κομμάτι της θεωρίας. Βρήκα εντυπωσιακές τις κατασκευές.

Μαρία Κερμετζόγλου

Το μάθημα ήταν αρκετά ενδιαφέρον και κατατοπιστικό. Με ώθησε στο να θέλω να ασχοληθώ περισσότερο με το συγκεκριμένο αντικείμενο και να κάνω πράξη όσα πρόκειται να μάθω, προκειμένου να δω τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα στα παιδιά. Σίγουρα είναι πολύ ενδιαφέρον για αυτά, αλλά και για τον εκπαιδευτικό αν καταφέρει να τα παρουσιάσει σωστά. Μέσα από το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι σίγουρη ότι θα φτάσω κοντά στο στόχο μου.

Διαθεματικές Γνώσεις


  • Φυσική: Τριβή, Ταχύτητα, Δύναμη, Ενέργεια
  • Τεχνολογία: Απλές Μηχανές, Μετάδοση Κίνησης
  • Μηχανική: Δόμηση, Επίλυση προβλήματος, Σχεδιασμός κατασκευαστικών λύσεων
  • Μαθηματικά: Αρίθμηση, Μοτίβα, Μετρήσεις

Θεματικές Ενότητες


Ενότητα 1η: Κτίσματα

Ενότητα 2η: Φύση

Ενότητα 3η: Αέρας

Ενότητα 4η: Παιγνίδια

Ενότητα 5η: Γρανάζια

Ενότητα 6η: Απόσταση

Ενότητα 7η: Τροχοί και άξονες

Related Post

1 Comment

  1. ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΗ
    9 Αυγούστου, 2018

    Καλησπέρα σας,
    Θα ήθελα να μάθω αν θα πραγματοποιηθει το σεμινάριο ” Διδάσκω τους λιλιπούτειους μηχανικούς ” το σχολικό έτος 2018-2019 και αν ναι τι κόστος έχει και κάθε πότε γίνεται το μάθημα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *