fbpx
Home Νέα Προνήπιο Κατασκευάζω τον κόσμο μου
Κατασκευάζω τον κόσμο μου

Κατασκευάζω τον κόσμο μου

Το πρόγραμμα «Κατασκευάζω το κόσμο μου» έχει δημιουργηθεί με σκοπό να αφυπνίσει τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία (4 ετών)  να αρχίσουν να σκέφτονται σαν μικροί επιστήμονες.

Οι κατασκευές που θα δημιουργήσουν θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα τους. Τι κάνει έναν ανεμόμυλο να περιστρέφεται; Τι είναι η δύναμη του αέρα; Γιατί τα αντικείμενα πέφτουν προς τα κάτω; Πως κινούνται τα αυτοκίνητα σε κεκλιμένο επίπεδο; Τι είναι η τριβή; Γιατί γλιστράνε τα χιονοπέδιλα στο χιόνι; Και πολλά ακόμα ερωτήματα που δημιουργούνται στο μυαλό τους όταν τα συναντούν στην καθημερινότητα τους. Ο μοναδικός τρόπος να ανακαλύψουν μόνα τους τις απαντήσεις μέσα από σωστή καθοδήγηση και με παιγνιώδη και ανατρεπτικό τρόπο είναι το παιχνίδι και ο πειραματισμός.

Χρησιμοποιώντας  το εκπαιδευτικά κατάλληλο υλικό της Gigo για τα παιδιά αυτής της ηλικίας οι μικροί μας επιστήμονες θα κατασκευάσουν, θα πειραματιστούν και θα αναρωτηθούν φτάνοντας τελικά στη λύση του προβλήματος με αβίαστο και φυσικό τρόπο.

Κάθε μάθημα είναι αυτοτελές με μια ξεχωριστή κατασκευή και με συγκεκριμένους στόχους και προβλήματα προς επίλυση. Έτσι το παιδί θα μάθει να ενεργεί με μεθοδικότητα και στοχοθεσία.

Η αυτενέργεια θα δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να παίρνουν πρωτοβουλίες, να έχουν αυτοπεποίθηση ότι κάτι δύσκολο τελικά είναι δυνατό και μπορούν να το καταφέρουν, κατακτώντας συνεχώς νέες γνώσεις. Η εργασία σε ομάδες θα τα βοηθήσει στην καλλιέργεια του συνεργατικού πνεύματος και της επικοινωνιακής σαφήνειας.

Ένα πρόγραμμα με πολλά εκπαιδευτικά οφέλη για το παιδί στο μέλλον, βάζοντας γερά θεμέλια τώρα!

Στόχος του προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος Κατασκευάζω τον κόσμο μου είναι να αφυπνίσει τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία (4 ετών) να αρχίσουν να σκέφτονται σαν μικροί επιστήμονες.

Παράλληλα θα μάθουν να εκφράζονται και να λειτουργούν ομαδικά.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Προνήπιο
  • Αριθμός μαθημάτων: 30 ενότητες
  • Διάρκεια μαθήματος: 45
  • Αριθμός μαθητών: 16 μαθητές

Θεματικές Ενότητες


Ενότητα 1η: Κτίσματα

Ενότητα 2η: Ζωντανοί οργανισμοί

Ενότητα 3η: Παιγνίδια

Ενότητα 4η: Στοιχεία της φύσης

Ενότητα 5η: Μικροί σεναριογράφοι!

Related Post

1 Comment

  1. Αθηνά Μάρκου
    24 Φεβρουαρίου, 2019

    Ενδιαφέρομαι για μαθήματα ρομποτικής για τον γιο μου 4,5 ετών αλλά μένουμε παλαιό Φάληρο Υ παρέχει κάτι κοντά νας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *