Βαθμίδα Λυκείου

Aνοικτή κατηγορία για ΕΠΑ.Λ.  και ΓΕΛ «Μεσόγειος, πηγή ζωής και πολιτισμού»

O STEM education καλεί τα τεχνικά λύκεια, τα γενικά και τις σχολές της χώρας να σκεφτούν και να κατασκευάσουν ρομπότ-μηχανήματα, μηχανισμούς, εργοστάσια σε μικρογραφία, μέρη εργοστασίων, εξαρτήματα και αυτοματισμούς τα οποία να τηρούν τις διεθνείς προδιαγραφές, που έχουν σχέση με το θέμα : Μεσόγειος πηγή ζωής επικοινωνίας και έμπνευση πολιτισμών.

 

Ο διαγωνισμός έχει κυρίως σκοπό να φέρει σε επαφή τους μαθητές των ΕΠΑΛ με την αγορά εργασίας στον βιομηχανικό χώρο ώστε να ανακαλύψουν δεξιότητές τους και να επιλέξουν τους κατάλληλους τομείς που τους ενδιαφέρουν στην παραγωγική διαδικασία της τεχνολογίας. Αλλά και να δημιουργηθεί επαφή βιομηχάνων και αγροτών της χώρας  με τους μαθητές και τους καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης για τυχών συνεργασία.

 

Ο διαγωνισμός έχει εκθεσιακό χαρακτήρα με εν γένει μαθησιακό αλλά και ερευνητικό.

Ο εκθεσιακός χαρακτήρας του διαγωνισμού επιτρέπει στο κοινό να βρίσκετε μέσα στο χώρο του διαγωνισμού εκτός το δεκάλεπτο που θα βρίσκονται οι κριτές στο εκάστοτε περίπτερο.

Η βαθμολογία βγαίνει με δυο τρόπους.  

Οι ομάδες πρέπει να σκεφτούν τι χρειάζεται η αγορά , δηλαδή ο αγρότης ή ο καταναλωτής (πελάτης). Να καλύπτει μια ανάγκη ή να δημιουργεί μια ανάγκη , να βρουν την ιδέα και να την κατασκευάσουν. 

Η κάθε ομάδα  διαγωνίζεται ουσιαστικά στους εξής τομείς DESIGN – MARKETING – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑ -ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ .

Για τις κατασκευές θα πρέπει να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των μαθητών και υπόκεινται στην ευθύνη των καθηγητών (π.χ. Βάψιμο, Ηλεκτροκόλληση, κοπή μετάλλων ηλεκτροδότηση κ.τ.λ.)

ΔΕΚΤΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΠΟ ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Διαβάστε την αναλυτική περιγραφή της πρόκλησης, των κανόνων και της βαθμολογία.

Κατέβασε το σχετικό αρχείο PDF πατώντας εδώ

Έχετε απορίες σχετικά με τους κανόνες ή με τη διαγωνιστική διαδικασία;

Επισκεφθείτε το forum των προπονητών και θέστε τις ερωτήσεις σας στους υπεύθυνους των κατηγοριών!

Επίσημος προμηθευτής εξοπλισμού για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι η Διερευνητική Μάθηση.

Δωρεάν webinars για προπονητές στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού STEM 2024

Κατηγορία «Ανοικτή κατηγορία για ΕΠΑ.Λ.-ΓΕΛ»

Φόρμα Εγγραφής

(**Ο αριθμός συμμετοχών ισοδυναμεί με τον αριθμό των ομάδων που θέλετε να δηλώσετε. Σε δεύτερο χρόνο θα χρειαστεί να ανεβάσετε το έντυπο γονικής συγκατάθεσης και να το προσθέσετε στη φόρμα σας συμπληρωμένο, ένα για κάθε μαθητή/τρια.)