Γιατί εκπαίδευση STEM

Ομαδική εργασία

Τα παιδιά μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες από πολύ μικρή ηλικία. Επικοινωνούν, επιχειρηματολογούν, διαφωνούν, συνεργάζονται.

Problem solving

Συστατικό στοιχείο της μεθοδολογίας STEM είναι το problem solving. Τα παιδιά αναζητούν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.

Εισαγωγή στις φυσικές επιστήμες

Με το STEM η εισαγωγή στις Φυσικές Επιστήμες γίνεται με βιωματικά projects όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά.

Engineering

Τα παιδιά κατανοούν τις απλές και σύνθετες μηχανές και τη λειτουργία τους. Αντιλαμβάνονται έτσι τη χρησιμότητα των καθημερινών μηχανών.

Μαθηματικά

Τα παιδιά μαθαίνουν, μέσα από τις δραστηριότητες, να σκέφτονται αλγοριθμικά. Τα μαθηματικά γίνονται ελκυστικά, αφού είναι μέρος της βιωματικής μάθησης.

Εκπαιδευτική ρομποτική

Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, μένοντας συνεχώς ενημερωμένα για τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τα Μαθηματικά της Τεχνολογίας»  αποτελεί μια καινοτόμο εκπαιδευτική δράση, με κύριο στόχο την ανακάλυψη των βασικών μαθηματικών αλλά και φυσικών εννοιών, που αποτελούν το δομικό ιστό των τεχνολογικών επιτευγμάτων. Τα παιδιά καλούνται να αντιληφθούν ότι οι τεχνολογικές κατασκευές εμπνέονται από την παρατήρηση της λειτουργίας του φυσικού κόσμου γύρω τους. Χρησιμοποιώντας ένα ειδικά σχεδιασμένο απλό σύστημα δόμησης, κατασκευάζουν μηχανικά […]
  • STEM Education 0 Lessons Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο STEMath

    STEMath

    Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEMaths «Οικοδομώ τα μαθηματικά μου θεμέλια» αποτελεί μια μοναδική και διεθνώς πρωτοπόρα  πρόταση, παιγνιώδους, διαδραστικής και βιωματικής προσέγγισης των μαθηματικών. Ως μέθοδος διδασκαλίας υπερτερεί σαφώς σε σύγκριση με την στείρα αποστήθιση, στην οποία οδηγούν οι κλασικές δασκαλοκεντρικές και αφηγηματικές «καθέδρας» μέθοδοι διδασκαλίας. Στόχος του προγράμματος  είναι η εξασφάλιση της μαθηματικής υποδομής και της ανάπτυξης της κριτικής σκέψης των μαθητών από τις […]

Στρατηγικός Συνεργάτης

Μέγας Δωρητής

Δωρητές

3+

χρόνια λειτουργίας

50+

συνεργαζομενα σχολεια

2500+

Μαθητές

3

θερινά σχολεία

100+

καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί

50+

δωρεαν σεμινάρια

Νέα