Γιατί εκπαίδευση STEM

Ομαδική εργασία

Τα παιδιά μαθαίνουν να δουλεύουν σε ομάδες από πολύ μικρή ηλικία. Επικοινωνούν, επιχειρηματολογούν, διαφωνούν, συνεργάζονται.

Problem solving

Συστατικό στοιχείο της μεθοδολογίας STEM είναι το problem solving. Τα παιδιά αναζητούν λύσεις σε καθημερινά προβλήματα.

Εισαγωγή στις φυσικές επιστήμες

Με το STEM η εισαγωγή στις Φυσικές Επιστήμες γίνεται με βιωματικά projects όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά.

Engineering

Τα παιδιά κατανοούν τις απλές και σύνθετες μηχανές και τη λειτουργία τους. Αντιλαμβάνονται έτσι τη χρησιμότητα των καθημερινών μηχανών.

Μαθηματικά

Τα παιδιά μαθαίνουν, μέσα από τις δραστηριότητες, να σκέφτονται αλγοριθμικά. Τα μαθηματικά γίνονται ελκυστικά, αφού είναι μέρος της βιωματικής μάθησης.

Εκπαιδευτική ρομποτική

Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν και να προγραμματίζουν ρομπότ, μένοντας συνεχώς ενημερωμένα για τις τρέχουσες τεχνολογικές εξελίξεις.

Εκπαιδευτικά προγράμματα

  • admin 1 Μαθήματα 0

    Μαθηματικά

    Τα μαθηματικά, που αποτελούν συχνά ένα δύσκολο γνωστικό αντικείμενο της σχολικής ζωής, διδάσκονται διαφορετικά: με χάρτινες κατασκευές, δημιουργούν  βιωματική σχέση με τα βασικά αξιώματα της γεωμετρίας, τα βασικά μαθηματικά αλλά και ακόμη και τις φυσικές έννοιες. Παράλληλα, δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να εκφραστούν δημιουργικά με την καλλιτεχνική  διάσταση της κατασκευής.
  • admin 5 Μαθήματα Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Coding

    Coding

    Coding από τον STEM Education: Τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό (coding), χρησιμοποιώντας το κατάλληλο υλικό –ανάλογα με την ηλικία τους. Τα παιδιά που ασχολούνται με το coding, αντιλαμβάνονται καλύτερα πώς να σχεδιάσουν και να οργανώσουν τις σκέψεις τους. Αναπτύσσουν καλύτερες δεξιότητες γραφής, ασκούνται στην λογική των πολλών δυνατών λύσεων ενός προβλήματος, χωρίς τον φόβο της αποτυχίας. Γίνονται πιο […]

Στρατηγικός Συνεργάτης

Μέγας Δωρητής

Δωρητές

3+

χρόνια λειτουργίας

50+

συνεργαζομενα σχολεια

2500+

Μαθητές

3

θερινά σχολεία

100+

καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί

50+

δωρεαν σεμινάρια

Νέα