fbpx
Home Νέα Νέα STEM Summer School!
Εκπαιδευτική Ρομποτική Δημοτικού με LEGO Mindstorms

STEM Summer School!

STEM & καλοκαιρινές διακοπές! Στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων, στον Αγ. Ανδρέα Αττικής, οι μικροί μας φίλοι θα συνδυάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με την εισαγωγή στην εκπαίδευση STEM, απαραίτητο εφόδιο για το εκπαιδευτικό τους μέλλον!

Ο STEM Education σε συνεργασία με τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων προσφέρουν μια αξέχαστη ψυχαγωγική αλλά συνάμα και εκπαιδευτική εμπειρία στα παιδιά σας. Σας περιμένουμε!

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός STEM Education για τρίτη χρονιά προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου να παρακολουθήσουν το STEM Summer School, ένα θερινό σχολείο γεμάτο παιχνίδι, γνώση και ομαδικότητα! Το θερινό μας σχολείο παρέχει επιμορφωτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες βασισμένες  στην πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο STEM που συνδυάζει τους τομείς των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Παρακολουθώντας το Summer School του STEM Education, το παιδί εξασφαλίζει ώρες δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές γνώσεις, υπαίθριες δραστηριότητες και άφθονο παιχνίδι στις ειδικά διαμορφωμένες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα.

Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Αγ. Ανδρέα Αττικής, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες κατασκηνώσεις των Βαλκανίων όσον αφορά τόσο στην άνετη διαβίωση όσο και στην ασφάλεια, καθώς είναι άρτια εξοπλισμένη με αθλητικές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι κατασκηνωτές εντάσσονται σε καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία με παιδαγωγικές μεθόδους, δημιουργώντας κίνητρα στα παιδιά να ασκήσουν πνεύμα και σώμα, λογική και φαντασία. (περισσότερες πληροφορίες εδώ )

Επιπλέον, αν οι μικροί μας φίλοι επιλέξουν να διαμείνουν στο χώρο, θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα αθλήματα και τις δραστηριότητες που προσφέρει η κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα και θα γίνουν μέλη μιας μεγάλης παρέας, όπου θα κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν.

Το Summer school έχει διάρκεια μιας εβδομάδας, κατά την οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν τη μέθοδο STEM μέσα από τα δημοφιλή μας εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο κύριος στόχος κάθε θερινού προγράμματος  είναι να διασφαλίσει ότι τα παιδιά θα διασκεδάσουν με την ψυχή  τους. Το Summer Camp είναι ένα αναγκαίο διάλειμμα από το ακαδημαϊκό έτος όπου η δημιουργικότητα, η περιπέτεια, οι συγκινήσεις και τα χαμόγελα αποτελούν προτεραιότητα.

Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, παρατηρείτε συχνά μια αδράνεια, σωματική και πνευματική. Ένα καλά δομημένο και ισορροπημένο θερινό πρόγραμμα μπορεί εύκολα να το αποτρέψει αυτό, προσφέροντας γνώση και διασκέδαση. Σε ένα Summer Camp, τα παιδιά αλληλεπιδρούν με ομοϊδεάτες συνομηλίκους και είναι σε θέση να δημιουργήσουν εύκολα φιλίες (πιθανές δια βίου φιλίες) που έχουν ρίζες σε παρόμοια ενδιαφέροντα.  Άλλωστε, οι συνθήκες ομαδικής κατασκήνωσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τα παιδιά να νιώσουν ότι στηρίζονται στα πόδια τους και συμμετέχουν  σε μια οργανωμένη κοινότητα.

Για μαθητές Δημοτικού

25 Ιουνίου – 29 Ιουνίου

2 Ιουλίου – 6 Ιουλίου

Για μαθητές Γυμνασίου

12 Ιουλίου – 16 Ιουλίου

FAQ

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από και προς το χώρο της κατασκήνωσης;

Υπεύθυνοι για τη μεταφορά των παιδιών από και προς το χώρο τα κατασκήνωσης είναι οι γονείς. Οι ώρες άφιξης και αναχώρησης, αναγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας.

Είναι υποχρεωτικό να διανυκτερεύει στην κατασκήνωση το παιδί;

Όχι. Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να διανυκτερεύσει όποιες και όσες από τις 4 νύκτες θέλει.

Τι περιλαμβάνει το μενού του εστιατορίου;

Τα παιδιά θα τρώνε στο εστιατόριο της κατασκήνωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν αμέσως μόλις κοινοποιηθεί το περιεχόμενο του μενού. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή, αν κάποιο παιδί επιθυμεί, να φέρει φαγητό από το σπίτι του.

Μπορώ να επισκεφτώ το χώρο;

Δυστυχώς, η κατασκήνωση είναι υπό διαμόρφωση αυτή την περίοδο και δεν επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό. Υπάρχει όμως η δυνατότητα, με τη βοήθεια του φύλακα, να παρατηρήσετε τις εγκαταστάσεις από το σημείο της κεντρικής εισόδου.

Τι θα κάνουν τα παιδιά, τις ώρες που δε θα έχουν ρομποτική;

Θα παρακολουθούν τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της κατασκήνωσης.

Παιδικές Εξοχές Δήμου Αθηναίων

Για πληροφορίες και εγγραφές 2106777285 & 2106010162 και στο info@stem.edu.gr

Σημαντική ανακοίνωση

Σας ενημερώνουμε για τηναλλαγή στις ημερομηνίες διεξαγωγής της 3ης εβδομάδας (EV3) στο STEM Summer School, στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά θα μπουν στην κατασκήνωση στις 12/7, ημέρα Πέμπτη και θα μπορούν να αποχωρήσουν ή τη Δευτέρα 16/7 (5 μέρες) ή την Τετάρτη 18/7(7 μέρες).

Σας ενημερώνουμε για την αλλαγή στις ημερομηνίες διεξαγωγής της 3ης εβδομάδας (EV3) στο STEM Summer School, στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. η αλλαγή αυτή έγινε για λόγους της κατασκήνωσης (απεντόμωση, καθαριότητα κ.λ.π).

Ημερήσιο πρόγραμμα

[wp_table id=10116/]

Related Post

8 Comments

 1. ιωαννα αναγνωστου
  30 Μαρτίου, 2018

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
  ΝΑ ΡΩΤΙΣΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ CAMP 2018 ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
  Πρόκειται για κατασκήνωση με κάποιες ώρες ενασχόλησής με την ρομποτική ή για ολοκληρωμένο πρόγραμμα με κορμό την ρομποτική.
  Λειτουργεί ως κατασκήνωση ή ως απασχολιση μερικών ωρων

  • STEM Education
   11 Απριλίου, 2018

   Καλησπέρα σας, λειτουργεί ως κατασκήνωση, τα παιδιά μπορούν να διαμένουν μέσα. Η ρομποτική είναι το εκπαιδευτικό σκέλος και υπάρχουν και αθλητικές δραστηριότητες.

   • Ελένη
    15 Απριλίου, 2018

    Καλημέρα το κόστος των 125€, περιλαμβάνει και διαμονή;;

 2. ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΛΙΖΩΗ
  28 Απριλίου, 2018

  Ήθελα να ρωτήσω αν μπορούν να το παρακολουθήσουν και τα παιδιά που είναι ήδη γραμμένα στην κατασκήνωση και θα μένουν εκεί.
  Τα παιδιά μου θα πάνε στη δεύτερη περίοδο 12/7

  • STEM Education
   2 Μαΐου, 2018

   Για να παρακολουθήσει κάποιο παιδί το πρόγραμμα STEM θα πρέπει να έχει κάνει εγγραφή στο πρόγραμμα του STEM Education εκ των προτέρων.

 3. Konstantina
  30 Απριλίου, 2018

  Δηλαδή, στην κατασκήνωση ασχολείστε μόνο με την ρομποτική ή με όλο το πακέτο stem????

  • STEM Education
   2 Μαΐου, 2018

   Στην κατασκήνωση τα παιδιά θα κάνουν προγράμματα STEM, ανάλογα με την ηλικία τους. Συγκεκριμένα τα προγράμματα Νέοι Μηχανικοί για τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού και Εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική για τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Στο Γυμνάσιο Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO Education Mindstorm EV3.

 4. natasa
  2 Μαΐου, 2018

  Θα ηθελα να ρωτησω ποτε και αν θα υπαρξουν τμηματα για επιμορφωση εκπαιδευτικων! ευχαριστω!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.