fbpx
Home Νέα Summer camp STEM Summer camp στον Άγιο Ανδρέα!
STEM Summer School στον Άγιο Ανδρέα!

STEM Summer camp στον Άγιο Ανδρέα!

STEM & καλοκαιρινές διακοπές! Στις παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων, στον Αγ. Ανδρέα Αττικής, οι μικροί μας φίλοι θα συνδυάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές με την εισαγωγή στην εκπαίδευση STEM, απαραίτητο εφόδιο για το εκπαιδευτικό τους μέλλον!

Ο STEM Education σε συνεργασία με τις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων προσφέρουν μια αξέχαστη ψυχαγωγική αλλά συνάμα και εκπαιδευτική εμπειρία στα παιδιά σας. Σας περιμένουμε!

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός STEM Education για δεύτερη χρονιά προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά του δημοτικού να παρακολουθήσουν το STEM Summer camp, ένα θερινό σχολείο γεμάτο παιχνίδι, γνώση και ομαδικότητα! Το θερινό μας σχολείο παρέχει επιμορφωτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες βασισμένες  στην πρωτοποριακή εκπαιδευτική μέθοδο STEM που συνδυάζει τους τομείς των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών.

Παρακολουθώντας το Summer camp του STEM Education, το παιδί εξασφαλίζει ώρες δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές γνώσεις, υπαίθριες δραστηριότητες και άφθονο παιχνίδι στις ειδικά διαμορφωμένες, σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Αγίου Ανδρέα.

Οι παιδικές εξοχές του Δήμου Αθηναίων βρίσκονται στον Αγ. Ανδρέα Αττικής, περίπου 30 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, σε μια πευκόφυτη έκταση 180 στρεμμάτων όπου συνδυάζεται το βουνό με τη θάλασσα. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες κατασκηνώσεις των Βαλκανίων όσον αφορά τόσο στην άνετη διαβίωση όσο και στην ασφάλεια, καθώς είναι άρτια εξοπλισμένη με αθλητικές εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα. Οι κατασκηνωτές εντάσσονται σε καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που συνδυάζει διασκέδαση και ψυχαγωγία με παιδαγωγικές μεθόδους, δημιουργώντας κίνητρα στα παιδιά να ασκήσουν πνεύμα και σώμα, λογική και φαντασία. (περισσότερες πληροφορίες εδώ )

Επιπλέον, αν οι μικροί μας φίλοι επιλέξουν να διαμείνουν στο χώρο, θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα αθλήματα και τις δραστηριότητες που προσφέρει η κατασκήνωση του Αγίου Ανδρέα και θα γίνουν μέλη μιας μεγάλης παρέας, όπου θα κοινωνικοποιηθούν και να διασκεδάσουν.

Το Summer camp έχει διάρκεια μιας εβδομάδας, κατά την οποία τα παιδιά θα γνωρίσουν τη μέθοδο STEM μέσα από τα δημοφιλή μας εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα προγράμματα που θα διεξαχθούν στις κατασκηνώσεις είναι:

  • Νέοι Μηχανικοί (Α-Γ δημοτικού)
  • Εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική (Δ-Στ δημοτικού)

Για μαθητές Δημοτικού

24 Ιουνίου – 30 Ιουνίου

11 Ιουλίου – 17 Ιουλίου

Κόστος 130€ την εβδομάδα

Πληροφορίες – εγγραφές [email protected] | τηλ. 2106010162

Το Summer camp είναι ένα αναγκαίο διάλειμμα από το ακαδημαϊκό έτος όπου η δημιουργικότητα, η περιπέτεια, οι συγκινήσεις και τα χαμόγελα αποτελούν προτεραιότητα.

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με ομοϊδεάτες συνομηλίκους και είναι σε θέση να δημιουργήσουν εύκολα φιλίες (πιθανές δια βίου φιλίες) που έχουν ρίζες σε παρόμοια ενδιαφέροντα.  Άλλωστε, οι συνθήκες ομαδικής κατασκήνωσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τα παιδιά να νιώσουν ότι στηρίζονται στα πόδια τους και συμμετέχουν  σε μια οργανωμένη κοινότητα.

Κάθε παιδί έχει περισσότερες ευκαιρίες να εξερευνήσει θέματα που το ενδιαφέρουν όπως η ρομποτική, ο προγραμματισμός ή οι φυσικές επιστήμες. Τέτοιου είδους εστιασμένη δραστηριότητα είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού.

Τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν σε τομείς που δεν νιώθουν την άνεση να προσεγγίσουν στην καθημερινότητα τους και να ανακαλύψουν δεξιότητες που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι κατείχαν, χωρίς το φόβο της αποτυχίας και των επακόλουθων επιπτώσεων.

Κάθε παιδί γεμίζει με θετικές εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες μοιράζεται με νέους ανθρώπους, δημιουργώντας έτσι δεσμούς που θα θυμάται για πάντα.

FAQ

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς από και προς το χώρο της κατασκήνωσης;

Υπεύθυνοι για τη μεταφορά των παιδιών από και προς το χώρο τα κατασκήνωσης είναι οι γονείς. Οι ώρες άφιξης και αναχώρησης, αναγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας.

Είναι υποχρεωτικό να διανυκτερεύει στην κατασκήνωση το παιδί;

Όχι. Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να διανυκτερεύσει όποιες και όσες από τις 6 νύκτες θέλει.

Τι περιλαμβάνει το μενού του εστιατορίου;

Τα παιδιά θα τρώνε στο εστιατόριο της κατασκήνωσης. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν αμέσως μόλις κοινοποιηθεί το περιεχόμενο του μενού. Φυσικά, υπάρχει και η επιλογή, αν κάποιο παιδί επιθυμεί, να φέρει φαγητό από το σπίτι του.

Μπορώ να επισκεφτώ το χώρο;

Δυστυχώς, η κατασκήνωση είναι υπό διαμόρφωση αυτή την περίοδο και δεν επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό. Υπάρχει όμως η δυνατότητα, με τη βοήθεια του φύλακα, να παρατηρήσετε τις εγκαταστάσεις από το σημείο της κεντρικής εισόδου.

Τι θα κάνουν τα παιδιά, τις ώρες που δε θα έχουν ρομποτική;

Θα παρακολουθούν τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα της κατασκήνωσης.

Παιδικές Εξοχές Δήμου Αθηναίων

Για πληροφορίες και εγγραφές 2106777285 & 2106010162 και στο [email protected]

Ημερήσιο πρόγραμμα

[wp_table id=10116/]

Φόρμα ενδιαφέροντος

Related Post

1 Comment

  1. Κατερίνα Θεοδώρου
    31 Μαρτίου, 2019

    θελω να δηλώσω συμετοχή για το παιδί μου,στην κατασκηνωση για την πρώτη περίοδο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *