fbpx
Home Νέα Summer camp Summer camp στα Κέντρα STEM Αγίας Παρασκευής & Κηφισιάς
summer-camp-2021-wedo

Summer camp στα Κέντρα STEM Αγίας Παρασκευής & Κηφισιάς

Ο STEM EDUCATION θα λειτουργήσει Summer camp στις εγκαταστάσεις του στην Αγία Παρασκευή (Στρατηγού Μαρούλη 7) και στην Κηφισιά (Κηφισίας 210).

Επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα του Summer camp, το παιδί σας εξασφαλίζει ώρες δημιουργικής απασχόλησης που περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιστημονικές γνώσεις  και άφθονο παιχνίδι σε ειδικά διαμορφωμένους σύγχρονους και ασφαλείς χώρους που του επιτρέπουν να κοινωνικοποιηθεί και να διασκεδάσει.

Το Summer camp είναι ένα αναγκαίο διάλειμμα από το ακαδημαϊκό έτος όπου η δημιουργικότητα, η περιπέτεια, οι συγκινήσεις και τα χαμόγελα αποτελούν προτεραιότητα.

Τα παιδιά αλληλεπιδρούν με ομοϊδεάτες συνομηλίκους και είναι σε θέση να δημιουργήσουν εύκολα φιλίες (πιθανές δια βίου φιλίες) που έχουν ρίζες σε παρόμοια ενδιαφέροντα.  Άλλωστε, οι συνθήκες ομαδικής κατασκήνωσης είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τα παιδιά να νιώσουν ότι στηρίζονται στα πόδια τους και συμμετέχουν  σε μια οργανωμένη κοινότητα.

Κάθε παιδί έχει περισσότερες ευκαιρίες να εξερευνήσει θέματα που το ενδιαφέρουν όπως η ρομποτική, ο προγραμματισμός ή οι φυσικές επιστήμες. Τέτοιου είδους εστιασμένη δραστηριότητα είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού.

Τα παιδιά μπορούν να πειραματιστούν σε τομείς που δεν νιώθουν την άνεση να προσεγγίσουν στην καθημερινότητα τους και να ανακαλύψουν δεξιότητες που ούτε οι ίδιοι γνώριζαν ότι κατείχαν, χωρίς το φόβο της αποτυχίας και των επακόλουθων επιπτώσεων.

Κάθε παιδί γεμίζει με θετικές εμπειρίες και γνώσεις, τις οποίες μοιράζεται με νέους ανθρώπους, δημιουργώντας έτσι δεσμούς που θα θυμάται για πάντα.

Πρόγραμμα STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Προσχολική ηλικία

Παρατηρώ & Αναρωτιέμαι τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μου!

Το παρόν πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά προσχολικής ηλικίας να αξιοποιήσουν την περιέργεια, την εφευρετικότητα και τη δημιουργικότητά τους. Οι δραστηριότητες που απαρτίζουν το πρόγραμμα στηρίζονται στη διαδραστικότητα και στον πειραματισμό, αφού τα παιδιά είναι ελεύθερα να αγγίξουν και να χειριστούν το εκπαιδευτικό υλικό αλλά και να το χρησιμοποιήσουν σύμφωνα με τις οδηγίες που τους δίνονται ή ακόμα και σύμφωνα με την δική τους κρίση.

Μέσα από τις ποικίλες δραστηριότητες του προγράμματος τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν κατασκευαστικές ικανότητες, να μάθουν να ξεχωρίζουν και να ταξινομούν τα υλικά, να παρατηρούν τα χρώματα και τα σχήματα και κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο των μαθηματικών και της λογικής ακολουθίας. Παράλληλα, οι μαθητές ανακαλύπτουν τρόπους να εκφράζονται, να συνεργάζονται αλλά και να ακολουθούν οδηγίες μεθοδικά, βήμα προς βήμα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές κατασκευές από την καθημερινότητά μας, όπως οχήματα, ζώα, ηλεκτρικές συσκευές αλλά και κατασκευές βγαλμένες από τη φαντασία των ίδιων των παιδιών!

Οι μαθητές καλούνται να συνεργαστούν στα πλαίσια μιας ομάδας, να παίξουν, να κατασκευάσουν, να συνδέσουν τις κατασκευές τους με εικόνες από τη πραγματική ζωή, παρακολουθώντας videos σύντομης διάρκειας.

Θα προγραμματίσουν επιδαπέδια robots, θα τα μεταμορφώσουν σε ζωάκια και θα τα βάλουν να χορεύουν!

Θα δώσουν σχήμα και κίνηση σε χάρτινα μοντέλα, τα οποία  θα ζωγραφίσουν με το δικό τους στυλ και φαντασία!

Θα απολαύσουν και θα ανακαλύψουν την τέχνη μέσα από έγχρωμα γεωμετρικά σχήματα!

Θα διακρίνουν τη μαγεία των φυσικών επιστημών μέσα από διασκεδαστικά πειράματα!

Σκοπός του προγράμματος είναι οι μικροί μαθητές να έλθουν σε επαφή και να παίξουν με το πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό παγκοσμίως. Να μάθουν, να αναπτύξουν και να εξελίξουν τις προσωπικές τους δεξιότητες, διασκεδάζοντας! Να ανακαλύψουν τη χρησιμότητα της ομάδας και να αντιληφθούν τη σημασία της συνεργασίας!

Εκπαιδευτική Ρομποτική για παιδιά στα Πολιτιστικά Κέντρα Δήμου Αθηναίων

Πρόγραμμα STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τις Πρώτες Τάξεις Δημοτικού (Α’, Β’ & Γ’)

Γνωρίζω τις Φυσικές Επιστήμες και την Τεχνολογία!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες! Συνδυάζοντας γνώσεις από τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά, τα παιδιά λειτουργούν μεθοδικά, με στόχο πάντα να δώσουν τη λύση σε κάποιο πρόβλημα.

Μέσα από μια σειρά ειδικά σχεδιασμένων δραστηριοτήτων, μαθαίνουμε τα βασικά δομικά στοιχεία μιας κατασκευής, ανακαλύπτουμε τις Απλές Μηχανές (τροχαλίες, γρανάζια, τροχοί, άξονες, μοχλοί, κεκλιμένο επίπεδο, σφήνα, βίδα) και εξερευνούμε τους διάφορους τρόπους λειτουργίας τους. Παρατηρούμε το περιβάλλον, τον κόσμο γύρω μας και αναρωτιόμαστε… Γιατί τα πράγματα πέφτουν προς τα κάτω; Τι είναι το ουράνιο τόξο; Πώς μεταδίδεται το φως;  Πώς ανάβει μια λάμπα; Πώς μπορώ να κάνω ένα αυτοκίνητο να κινείται; Πώς μπορώ να προγραμματίσω ένα ρομπότ χωρίς να χρησιμοποιήσω υπολογιστή; Παράλληλα, αναλογιζόμαστε τη σχέση μεταξύ Τέχνης & Επιστήμης και αποκτούμε την πρώτη μας επαφή με τον κόσμο του STEAM! Άλλωστε, όπως είχε πει και ο Albert Einstein, «Οι μεγαλύτεροι επιστήμονες είναι πάντα και καλλιτέχνες!»

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά εργάζονται σε ομάδες, καθώς το πνεύμα συνεργασίας είναι βασική προϋπόθεση για να επιτύχουμε τη μέγιστη απόδοση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται, επίσης, στην πρακτική εξάσκηση, μέσα από την οποία τα παιδιά αντιλαμβάνονται φαινόμενα που θα ήταν πολύ δύσκολο να κατανοήσουν σε θεωρητικό επίπεδο.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισάγει τα παιδιά σε βασικές έννοιες των Φυσικών Επιστημών και της Μηχανικής (ταχύτητα, δύναμη, τριβή, ηλεκτρισμός κ.λπ.) μέσα από τον πειραματισμό και να μετατρέψει τη γνώση σε διασκέδαση και δημιουργία!

Πρόγραμμα STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για τις Τελευταίες Τάξεις Δημοτικού (Δ’, Ε’ & Στ’)

Γνωρίζω τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία και τους Αυτοματισμούς!

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο των αυτοματισμών, μαθαίνουν να αναπτύσσουν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα που εξάπτουν την περιέργειά τους. Παράλληλα, αποκτούν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στα πεδία των Φυσικών Επιστημών, της Μηχανικής, της Τεχνολογίας και των Μαθηματικών. Χρησιμοποιούν ποικίλα δομικά στοιχεία για να φτιάξουν απλές και σύνθετες μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από το φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.

Η διαδικασία του «Προγραμματισμού» εμπλέκει τα παιδιά σε πρακτική, ενεργητική, ομαδική εργασία διερευνητικού & πειραματικού χαρακτήρα (πρώιμοι επιστήμονες), τα βοηθά να κατακτήσουν τη γνώση μέσα από το παιχνίδι αλλά και αναπτύξουν περαιτέρω τις γλωσσικές τους δεξιότητες, μέσω της διατύπωσης ερωτήσεων, αναζήτησης μοτίβων, επιλογής στρατηγικών και της διατύπωσης συμπερασμάτων.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα ηλεκτροσκόπιο; Είναι ο ηλεκτρομαγνήτης μαγνήτης; Τι χρειάζεται ένα πύραυλος για να πετάξει σωστά; Τι είναι ο κινητήρας; Τι είναι το robot; Μπορούν τα robots να παίξουν μουσική; Μπορώ να φτιάξω ένα παιχνίδι στον Η/Υ μου; Πώς μπορώ να φτιάξω το πρώτο μου video; Όλα τα παραπάνω είναι μερικά από τα ερωτήματα που οι μαθητές καλούνται να απαντήσουν μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες που σκοπό έχουν να φέρουν σε επαφή τα παιδιά με τις Φυσικές Επιστήμες και τον Προγραμματισμό, μα κυρίως να τα κάνουν να απολαύσουν τη διαδικασία της μάθησης!

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να καταφέρουν τα παιδιά να εξερευνήσουν τις δυνατότητες των σύγχρονων τεχνολογιών, να αγαπήσουν το εργαστήριο και να αισθανθούν επιστήμονες! Γιατί όχι να μην είναι και αυτοί οι επόμενοι εφευρέτες;

Πρόγραμμα STEM & Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για το Γυμνάσιο

Γνωρίζω την εκπαιδευτική ρομποτική!

Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση εκπαίδευσης STEM (Science Technology Engineering Mathematics) βασισμένη στις σύγχρονες τεχνολογίες.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αποκτούν την ικανότητα να περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ρομπότ και να εξηγήσουν την λειτουργία απλών δομικών στοιχείων όπως είναι τα γρανάζια, οι άξονες, οι συνδετήρες. Στη διάρκεια του μαθήματος σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μηχανή χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά, το λογισμικό και τις  προγραμματιστικές δομές για να κινήσουν και να ελέγξουν την κατασκευή τους με κινητήρες και αισθητήρες (χρήση εικονοεντολών, εντολών ελέγχου, επανάληψης).  Παράλληλα, υπολογίζουν φυσικές ποσότητες που επιδρούν στη σχεδίαση και τη λειτουργία της κατασκευής τους, όπως η απόσταση, η γωνία βολής, το μήκος του άξονα.

Extra Curriculum

Αστροπεριπέτειες: ένα ταξίδι στο διάστημα!: Γνωριμία με το ηλιακό μας σύστημα, τους πλανήτες, τη φύση των αστέρων. Οι μικροί εξερευνητές  έρχονται σε επαφή με το μαγικό κόσμο του διαστήματος διασκεδάζοντας και δημιουργώντας με τα ίδια τους τα χέρια μικρές αστρονομικές κατασκευές. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει και δραστηριότητες εκτός αίθουσας, με την κατασκευή και εκτόξευση πυραύλων. Τα παιδιά εξετάζουν τον αεροδυναμικό σχεδιασμό, και το βέλος κάμψης προτού σχεδιάσουν το δικό τους μοντέλο και το εκτοξεύσουν, στοχεύοντας τη μέγιστη απόδοση.

 

Γρήγοροι σαν τον άνεμο!: Χρησιμοποιώντας απλά υλικά κατασκευάζουμε ένα μοντέλο που λειτουργεί με τη βοήθεια του ανέμου και το φιλοτεχνούμε, εισάγοντας κατ’ αυτό τον τρόπο το υποκειμενικό μας στοιχείο. Παράλληλα, μελετάμε τα μαθηματικά και τη μηχανική που κρύβονται πίσω από τη λειτουργία της κατασκευής μας και έτσι μαθαίνουμε παίζοντας!

Αφού ολοκληρώσουμε την κατασκευή, θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πως λειτουργεί και φυσικά να δούμε ποια ομάδα κατασκεύασε το πιο γρήγορο όχημα!

Βασικός εκπαιδευτικός στόχος του Summer camp είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας με την τεχνική των ανοιχτών ερωτημάτων που εμπλέκει τους εκπαιδευόμενους σε διαδικασίες σκέψης για την επίλυση συγκεκριμένων – πραγματικών προβλημάτων μέσω κατασκευών, καθώς και η κοινωνικοποίηση των παιδιών στο πλαίσιο της Επιστημονικής Μεθοδολογίας. Για το λόγο αυτό οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες εφαρμόζοντας τις διαδικασίες του προγράμματος STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) οικοδομώντας τη γνώση ενεργά, ερευνώντας, θέτοντας ερωτήσεις και δίνοντας απαντήσεις συνεργαζόμενα και επικοινωνώντας με θετικό τρόπο. Θα κληθούν επίσης να προτείνουν λύσεις σε πραγματικές ανάγκες επιλέγοντας κατάλληλες διαδικασίες και υλικά, σχεδιάζοντας, δοκιμάζοντας και τροποποιώντας τις κατασκευές τους, κάνοντας προβλέψεις, μετρώντας και αντιπαραβάλλοντας στοιχεία, συνάγοντας συμπεράσματα.

Τέλος, θα αγαπήσουν τις Φυσικές επιστήμες και θα αποκτήσουν εργαστηριακή εμπειρία.

Πρόγραμμα

(τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας ακολουθούν διαφορετικό πρόγραμμα)

Πρώτη εβδομάδα 17/6 με 21/6

Δεύτερη εβδομάδα 24/6 με 28/6

Τρίτη εβδομάδα 1/7 με 5/7

Τέταρτη εβδομάδα 8/7 με 12/7

Πέμπτη εβδομάδα 15/7 με 19/7 (Μόνο για την Αγία Παρασκευή)

Ώρα / Ημέρα1η μέρα2η μέρα3η μέρα4η μέρα5η μέρα
08:00-09:15ΠροσέλευσηΠροσέλευσηΠροσέλευσηΠροσέλευσηΠροσέλευση
09:30-11:00ΔραστηριότηταΔραστηριότηταExtra CurriculumΔραστηριότηταΔραστηριότητα
11:00-11:30ΔιάλειμμαΔιάλειμμαΔιάλειμμαΔιάλειμμαΔιάλειμμα
11:30-13:00ΔραστηριότηταΔραστηριότηταExtra CurriculumΔραστηριότηταΠροετοιμασία
13:00-13:30ΦαγητόΦαγητόΦαγητόΦαγητόΦαγητό
13:30-14:30Δημιουργικές δραστηριότητεςΔημιουργικές δραστηριότητεςΔημιουργικές δραστηριότητεςΔημιουργικές δραστηριότητεςΔιαγωνισμός
14:30-17:00ΑποχώρησηΑποχώρησηΑποχώρησηΑποχώρησηΑποχώρηση

Κόστος Προγράμματος

 • Κόστος Summer camp (εβδομάδα) 70 ευρώ (περιλαμβάνεται ελαφρύ γεύμα)

Το πρόγραμμα και η ύλη μαθημάτων είναι ίδιο και για τις τέσσερις εβδομάδες. Μπορείτε να επιλέξετε την εβδομάδα που εξυπηρετεί καλύτερα.

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Related Post

2 Comments

 1. Γεωργία Γεωργίου
  18 Μαΐου, 2019

  Θέλω να γράψω την κόρη μου στο θερινό σχολείο της Αγίας Παρασκευής για την τέταρτη εβδομάδα 8/7 με 12/7. Ενημερώστε με για τις απαραίτητες ενέργειες.

  • STEM Education
   21 Μαΐου, 2019

   Μπορείτε να καλέσετε στο 2106010162 για να σας κατευθύνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *