fbpx
Home Νέα Νέα Υποστήριξη εκπαιδευτικού προγράμματος από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ
Ερευνώ & Ανακαλύπτω

Υποστήριξη εκπαιδευτικού προγράμματος από τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ χρηματοδοτεί την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος Ερευνώ και Ανακαλύπτω σε 20 δημοτικά σχολεία του Νομού Αττικής. Ο STEM Education έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης, η οποία ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Η δράση περιλαμβάνει τον εξοπλισμό των σχολείων με 10 κιτ μικροκλίμακας έκαστο, εξοπλισμό ειδικά επιλεγμένο από την UNESCO. Σε όλο τον κόσμο οι διδάσκοντες φυσικές επιστήμες έχουν διαπιστώσει ότι οι πρακτικές εμπειρίες αποτελούν ουσιαστικό μέρος της εκμάθηση των φυσικών επιστημών, ενώ σε σύγχρονα εργαστήρια σε όλο τον κόσμο, οι επιστημονικές πειραματικές δραστηριότητες γίνονται όλο και περισσότερο σε μικροκλίμακα.

Προς αυτή την κατεύθυνση η UNESCO υλοποιεί μια παγκόσμια πρωτοβουλία, με σκοπό να αποκτήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί εργαστηριακή εμπειρία. Τα υλικά μικροκλίμακας είναι ασφαλέστατα, μεταφέρονται εύκολα, είναι λιγότερο επικίνδυνα για το περιβάλλον και το κόστος τους είναι σημαντικά χαμηλότερο των συμβατικών εργαστηριακών υλικών.

Ο STEM Education, με την υποστήριξη της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ,  ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου τη στήριξη της δράσης με εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτικό υλικό, φύλλα εργασίας, υλικό υποστήριξης. Εκτός από τον εξοπλισμό στα σχολεία, σε κάθε ωφελούμενο σχολείο έγιναν εργαστήρια για να γνωρίσουν βιωματικά το πρόγραμμα δάσκαλοι και μαθητές.

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *