fbpx
Home Νέα Νέα Ερευνώ και Ανακαλύπτω τη Φυσική

Ερευνώ και Ανακαλύπτω τη Φυσική

Για πρώτη φορά ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατανόησης των Φυσικών Επιστημων με μοναδικό, βιωματικό τρόπο!

Ο STEM Education προσκαλεί μαθητές των μεγαλυτέρων τάξεων Δημοτικού  να δηλώσουν  συμμετοχή στο δωρεάν εργαστήριο γνωριμίας με το πρόγραμμα αυτό. Οι μαθητές θα ολοκληρώσουν εργαστηριακές ασκήσεις, θα αποκτήσουν μοναδική εμπειρία και θα προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για την ομαλή μετάβασή τους στο γνωστικό αντικείμενο της Φυσικής του Γυμνασίου.

Ο κόσμος που μας περιβάλει και παρατηρούμε, ο μικρόκοσμος που μας αποκαλύπτουν τα μικροσκόπια, ο μακρινός κόσμος των άστρων που μελετάμε με τα τηλεσκόπια, τα πάντα υπακούουν σε κανόνες.  Η προσπάθεια μας είναι να μελετήσουμε τους νόμους της Φυσικής ώστε να μπορούμε να τα κατανοήσουμε. Οι γνώσεις που αποκτούμε μας βοηθούν να παρεμβαίνουμε στο περιβάλλον, να επινοούμε τεχνικές και να κατασκευάζουμε μηχανές που διευκολύνουν την καθημερινότητά μας και πολλές φορές σώζουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές. Με τις γνώσεις αυτές διατυπώνουμε θεωρίες, με τις οποίες ερμηνεύουμε άλλα φαινόμενα, που δεν είναι εύκολο να μελετήσουμε, ούτε με τα πιο εξελιγμένα όργανα παρατήρησης.

Το βασικό εργαλείο για τη μελέτη του κόσμου που μας περιβάλλει είναι η επιστημονική μέθοδος, η παρατήρηση και η εξοικείωση των μαθητών με τις αρχές της Φυσικής. Αυτά ακριβώς μαθαίνουν στο πρόγραμμα αυτό, με τρόπο βιωματικό, σε κατασκευές που αποκαλύπτουν το “πως και το γιατι” συμβαίνουν όλα γύρω μας.

Για ένα ολόκληρο μήνα, από 29/10 ως 29/11, θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να γνωρίσουν από κοντά το πρόγραμμα αυτό και να κατανοήσουν πόσο σημαντικό  είναι να ανακαλύπτουν τη γνώση στο εργαστήριο, μέσα από τον πειραματισμό και τη διερεύνηση.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Δηλώστε τη μέρα και την ώρα που σας ενδιαφέρουν.

 Λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος ο κάθε μαθητής θα παρακολουθήσει μια φορά.

Επιστημονική επιμέλεια και ανάπτυξη προγράμματος Καλαμπόκη Χριστίνα, Φυσικός, μέλος επιστημονικής ομάδας του STEM Education.

Ημέρες διεξαγωγής

Τρίτη

  • 29/10 και 5, 12, 19/11
  • 17:30 – 19:00

Παρασκευή

  • 1, 8, 15, 22/11
  • 17:30 – 19:00

 

Φόρμα εγγραφής

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *