fbpx
Home Νέα Νέα Εργαστήρια STEM για παιδιά της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Ελευσίνας από τον STEM Education, τη CCC και την Ethelon

Εργαστήρια STEM για παιδιά της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Ελευσίνας από τον STEM Education, τη CCC και την Ethelon

Εθελοντές από την εταιρεία CCC πραγματοποίησαν εκπαιδευτική δράση για παιδιά από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Ελευσίνας το διήμερο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2018. Με την υποστήριξη της Ethelon και του εκπαιδευτικού οργανισμού STEM Education, εθελοντές εργαζόμενοι στη CCC, εκπαιδεύτηκαν στα βιωματικά προγράμματα STEM & εκπαιδευτικής ρομποτικής του STEM Education και εν συνεχεία λειτούργησαν ως εκπαιδευτές σε 27 φιλοξενούμενα παιδιά από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Ελευσίνας (ηλικίας από 6-12 ετών).

Την πρώτη μέρα οι εθελοντές της CCC συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα κατάρτισης πάνω στα προγράμματα Νέοι Μηχανικοί και Εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Ήταν μεγάλη χαρά για τον STEM Education να έχει τέτοιους μαθητές! Το ενδιαφέρον των εθελοντών, η προθυμία τους, οι εύστοχες ερωτήσεις και η δυνατότητας αφομοίωσης των εθελοντών εντυπωσίασε τους εκπαιδευτές του STEM Education.

Την επόμενη μέρα, οι εθελοντές υποδέχθηκαν τα παιδιά στα γραφεία της CCC και διεξήγαγαν εργαστήρια STEM και εκπαιδευτικής ρομποτικής με τα παιδιά χωρισμένα ηλικιακά. Ο ενθουσιασμός και η χαρά των παιδιών κατά τη συμμετοχή τους στα workshops συγκίνησε εθελοντές και εκπαιδευτές. Η εκπαίδευση παιδιών (όλων των παιδιών) είναι ο πυρήνας της έννοιας Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Η CCC με αυτή τη δράση ουσίας απέδειξε ότι CSR δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, αλλά πράξεις. Ο STEM Education ευχαριστεί θερμά τη CCC και την Ethelon για αυτή την υπέροχη εμπειρία. Θα χαρούμε να το επαναλάβουμε στο μέλλον!

Related Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *