fbpx
Home Νέα Νέα Ολοκληρώθηκε το CodeAthon 2018 αποδεικνύοντας ότι η ιδέα που μοιράζεται πολλαπλασιάζεται

Ολοκληρώθηκε το CodeAthon 2018 αποδεικνύοντας ότι η ιδέα που μοιράζεται πολλαπλασιάζεται

Υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου, 304 μαθητές και 72 εκπαιδευτικοί από τέσσερις πόλεις της Ελλάδας συμμετείχαν δυναμικά στο CodeAthon: Βελτιώστε το παιχνίδι και παίξτε!, το οποίο διοργανώθηκε από τους οργανισμούς WRO Hellas και STEM Education με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού 2018. Η μεγάλη γιορτή του προγραμματισμού σε Scratch έλαβε χώρα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα και στα Τρίκαλα, σε συνδιοργάνωση με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την OTE Academy, το ACT-American College of Thessaloniki και τον Δήμο Τρικκαίων.

Με το σύνθημα «Η ιδέα που μοιράζεται, πολλαπλασιάζεται!», το CodeAthon έθεσε για τις συμμετέχουσες μαθητικές ομάδες μία ελκυστική αποστολή: να εμπλουτίσουν και να ολοκληρώσουν ένα ημιτελές ηλεκτρονικό παιχνίδι, κάνοντάς το πιο διασκεδαστικό και βελτιώνοντας την εμπειρία των παικτών.

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου της υλοποίησης του CodeAthon η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα και τα Τρίκαλα φιλοξένησαν ένα μεγάλο brainstorming, όπου οι μαθητές μετέτρεψαν τη δημιουργική τους σκέψη σε υλοποιήσιμη καινοτομία. Οι ομάδες παρουσίασαν τις ιδέες τους για αναβάθμιση του δοσμένου παιχνιδιού, αλλά και «μπόλιασαν» τη σκέψη τους με τις ιδέες των υπόλοιπων συμμετεχόντων, εντάσσοντάς τες επί τόπου στο δικό τους παιχνίδι. Στο τέλος των συναντήσεων, οι τελικές ιδέες των ομάδων παρουσιάστηκαν ξανά, αποδεικνύοντας ότι το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο, ειδικά με τη συμβολή πολλών δημιουργικών ανθρώπων.

Το CodeAthon διοργανώθηκε φέτος για πρώτη φορά, φιλοδοξώντας να καθιερωθεί ως μία γιορτή δημιουργικότητας στο πεδίο των ψηφιακών παιχνιδιών με τη χρήση του προγραμματιστικού περιβάλλοντος Scratch του Πανεπιστημίου MIT. To CodeAthon έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν μία δημιουργική στάση απέναντι στον προγραμματισμό, καθώς επίσης να μάθουν να εργάζονται ομαδικά, να υλοποιούν projects και να επιλύουν προβλήματα, δεξιότητες που είναι απαραίτητες για τον 21ο αιώνα. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που επίσημοι φορείς της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μία πρωτοβουλία στο πλαίσιο της καθιερωμένης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού.

Απώτερος σκοπός του CodeAthon είναι να λειτουργήσει ως μία δυναμική δεξαμενή εμβάθυνσης και ανάπτυξης, με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερους ή και σε όλους τους μαθητές της πατρίδας μας να λάβουν εντελώς δωρεάν την παραγόμενη γνώση. Για αυτόν τον λόγο, οι ιδέες των ομάδων που συμμετείχαν στο CodeAthon 2018 θα αναρτηθούν online και θα αποτελούν μέρος ενός ανοικτού ψηφιακού αποθετηρίου με πρόσβαση για όλους.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *