Ρομποτική – Micro:bit | Προετοιμασία για Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στο πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων που ανέπτυξε ο STEM Education WeDo – Micro:bit, τα παιδιά αναπτύσσουν τους πρώτους τους Αυτοματισμούς και εφαρμογές physical computing. Ταυτόχρονα προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Οι πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος είναι οι ιδανικές για να επιτρέψουν στα παιδιά να περάσουν από τη διαχείριση της κίνησης της κατασκευής με τη χρήση διακόπτη, στη διαχείριση της κίνησης με Αισθητήρες και Προγραμματισμό.

Τα αισθητήρια όργανα του ανθρώπου αντικαθίστανται από ηλεκτρονικούς αισθητήρες, η δράση πραγματοποιείται με χρήση ηλεκτροκινητήρων και τα παιδιά προγραμματίζουν επεξεργαστές για πρώτη φορά. Συλλέγουν πληροφορίες από το περιβάλλον, μέσω μετρήσεων θερμοκρασίας, φωτεινότητας, έντασης ήχου κ.ά.

Σε όλα τα παραπάνω, δε λείπει το κατασκευαστικό κομμάτι, αφού οι Αυτοματισμοί ενσωματώνονται αρμονικά με τις κατασκευές των παιδιών. Η απόλυτη αρμονία Προγραμματισμού και υλοποίησης της κατασκευής με σκοπό να λειτουργεί τέλεια και να επιλύει προβλήματα στη ζωής των ανθρώπων.

Σε κάθε εργαστήριο του προγράμματος, τα παιδιά συνεργάζονται για την επίλυση ενός προβλήματος του πραγματικού κόσμου. Επιπλέον, εξελίσσουν τις δημιουργίες τους και μαθαίνουν να παρουσιάζουν τα αποτελέσματά τους!

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο των μετρήσεων (Micro:bit) και το συναρπαστικό ταξίδι στους Αυτοματισμούς συνεχίζεται!

Στόχος του προγράμματος

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν:

  • δημιουργήσει τους πρώτους αυτοματισμούς και εφαρμογές physical computing,
  • πραγματοποιήσει μετρήσεις φυσικών μεγεθών με χρήση μικροελεγκτή και αισθητήρων,
  • αποτυπώσει τις μετρήσεις τους σε καρτεσιανό σύστημα συντεταγμένων για ανάλυση δεδομένων,
  • κατασκευάσει λειτουργικά μοντέλα για να επιλύσουν προκλήσεις του πραγματικού κόσμου,
  • εργαστεί σε ομάδες για να βελτιώσουν και να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.
Lesson tags: Engineering-Εργαστήρια Δεξιοτήτων