Κατασκευάζω τον κόσμο μου

Γίνετε Μικροί Επιστήμονες, δημιουργήστε υπέροχες κατασκευές και ανακαλύψτε τον κόσμο γύρω σας!

Σκοπός του προγράμματος «Κατασκευάζω τον κόσμο μου» είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ανακαλυπτική σκέψη και μάθηση ήδη από πολύ μικρή ηλικία (4 ετών) μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες.

Οι μικροί μαθητές θα χρησιμοποιήσουν το ειδικά διαμορφωμένο υλικό της Gigo το οποίο είναι αναπτυξιακά κατάλληλο για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, αφού περιλαμβάνει μεγάλα κομμάτια σχεδιασμένα για τα μικρά τους χεράκια, αναπτύσσοντας έτσι  και τη λεπτή τους κινητικότητα.

Επιλύοντας προβλήματα της καθημερινής τους ζωής, οι μικροί μας επιστήμονες θα κατασκευάσουν, θα πειραματιστούν, θα δοκιμάσουν και θα δώσουν απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Τι κάνει έναν ανεμόμυλο να περιστρέφεται; Τι είναι η δύναμη του αέρα; Γιατί τα αντικείμενα πέφτουν προς τα κάτω; Πως κινούνται τα αυτοκίνητα σε κεκλιμένο επίπεδο; Τι είναι η τριβή; Γιατί γλιστράνε τα χιονοπέδιλα στο χιόνι; Μέσα από αυτά, έννοιες δυσνόητες θα “ζωντανέψουν” μπροστά στα μάτια τους. Μέσα από το παιχνίδι και την κατάλληλη καθοδήγηση του εκπαιδευτικού θα κατακτήσουν τη γνώση μόνοι τους με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο.

Κάθε μάθημα είναι αυτοτελές και τα παιδιά ασχολούνται με μια ξεχωριστή κατασκευή. Με τον τρόπο αυτόν, θέτονται κάθε φορά ξεχωριστοί  μαθησιακοί στόχοι  και δίνεται ο απαραίτητος χρόνος να επιλύσουν συγκεκριμένα προβλήματα με μεθοδικότητα και αυτενέργεια. Εκτός όμως από γνωστικούς στόχους τα παιδιά κατακτούν στάσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την ηλικία τους.

Τα παιδιά δρουν μόνα τους αλλά και σε ομάδες. Η αυτενέργεια τους δίνει τη δυνατότητα να παίρνουν πρωτοβουλίες, να δοκιμάζουν, να κάνουν λάθη και να τα διορθώνουν ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους. Η εργασία σε ομάδες τους επιτρέπει να καλλιεργήσουν πνεύμα συνεργασίας ενώ η αλληλεπίδραση με τους ομήλικούς τους τα προτρέπει να εκφράσουν τις σκέψεις τους αναπτύσσοντας δεξιότητες επικοινωνίας.

Ένα πρόγραμμα με πολλά εκπαιδευτικά οφέλη για το παιδί στο μέλλον, βάζοντας γερά θεμέλια τώρα!

Στόχος του προγράμματος

Ο σκοπός του προγράμματος «Κατασκευάζω τον κόσμο μου» είναι να προσεγγίσουν τα παιδιά δυσνόητες έννοιες του πραγματικού κόσμου μέσα από το παιχνίδι, τη δημιουργία και τη συνεργασία.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Προνήπιο
  • Αριθμός μαθημάτων: 30 ενότητες
  • Διάρκεια μαθήματος: 45
  • Αριθμός μαθητών: 12 μαθητές

Θεματικές Ενότητες


Ενότητα 1η: Κτίσματα

Ενότητα 2η: Ζωντανοί οργανισμοί

Ενότητα 3η: Παιγνίδια

Ενότητα 4η: Στοιχεία της φύσης

Ενότητα 5η: Μικροί σεναριογράφοι!

Διαθεματικές Γνώσεις


  • Γλώσσα: Ανάπτυξη προφορικού λόγου, περιγραφή κατασκευών
  • Μαθηματικά: συμβολική αναπαράσταση, γνωριμία με την απαρίθμηση, αντιστοιχήσεις
  • Ανθρωπογενές περιβάλλον: ανάπτυξη συνεργασίας, εξοικείωση με σχεδιαγράμματα, ανάπτυξη λεπτής κινητικότηταςProblem Solving
  • Φυσικό περιβάλλον: γνωριμία με τις έννοιες κίνηση, περιστροφή, δύναμη και τριβή
  • Δημιουργία και Έκφραση: από κοινού δημιουργία, ανάπτυξη θετικών στάσεων για συνεργασία, αλληλοαποδοχή και υποστήριξη

2 Comments

  1. ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  2. ΣΟΦΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
    19 Ιανουαρίου, 2021

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,
    ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ?
    ΕΝΔΙΑΦΑΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ 4,5ΧΡΟΝΩΝ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *