Μηχανές και μηχανισμοί

Preview

Από τα αρχαία χρόνια, ο άνθρωπος σκεφτόταν ιδέες που θα βελτίωναν τη ζωή του και θα τον βοηθούσαν να πετύχει τους στόχους του. Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν, οι πρώτοι μηχανικοί, κατασκεύασαν εργαλεία απαραίτητα για να μαζέψουν την τροφή τους, να χτίσουν τα σπίτια τους, να κάνουν μεταφορές.

Τα εργαλεία αυτά, που αργότερα ονομάστηκαν Απλές Μηχανές (σφήνα, βίδα, τροχός, τροχαλία), αποτελούν ακόμα και σήμερα τον πυρήνα όλων των περίπλοκων μηχανημάτων που συναντάμε στη βιομηχανία αλλά και στην καθημερινή ζωή.

Ελάτε λοιπόν να γνωρίσουμε τις Απλές Μηχανές, να μάθουμε να χτίζουμε έξυπνους μηχανισμούς και να σκεφτόμαστε ως Μηχανικοί!

Με την επιλογή αυτού του προγράμματος οι μαθητές θα κατασκευάσουν μηχανισμούς με γρανάζια με τροχαλίες όπως επίσης και θα κατανοήσουν την αρχή λειτουργίας Κάθε μαθητής θα έχει ‘ένα σακουλάκι με απαραίτητα δομικά στοιχεία τα οποία και θα παραμείνουν σε αυτόν Επίσης το κάθε σακουλάκι έχει και οδηγίες κατασκευής για 30 μοντέλα

Εκπαιδευτικά οφέλη:

Οι μαθητές θα γνωρίσουν τις απλές μηχανές (γρανάζια, τροχαλίες, τροχούς και άξονες, μοχλούς) πως κατασκευάζονται απλοί μηχανισμοί όπως η ζυγαριά, το καρότσι μεταφορών ή ακόμα και το κιβώτιο ταχυτήτων.

Η ύλη των απλών μηχανών δεν διδάσκεται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Η γνώση του Engineering βοηθά τους μαθητές να φαντάζονται ως μηχανικοί και να ανακαλύπτουν πρωτότυπες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα που συναντούν στον κόσμο γύρω τους. Δεν μπορεί ο μαθητής εμπλακεί στην εκπαιδευτική Ρομποτική εάν δεν έχει κατανοήσει βιωματικά τις Απλές Μηχανές  και τους Μηχανισμούς

Wedo 2.0 Robotics

Scratch for beginners

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Τάξη: B, Γ & Δ Δημοτικού
  • Αριθμός μαθημάτων: 1
  • Διάρκεια: 60′
  • Κόστος: 5€/ μαθητή

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας από τους συνεργάτες μας θα επικοινωνήσει το συντομότερο μαζί σας.

Lesson tags: 2. Α Δημοτικού, δημοτικό@σχολεία
Back to: Engineering