Από το Ήλεκτρο στο Τρανσίστορ

Electrical

Τα δομικά συστατικά της ύλης, οι φυσικοί νόμοι και οι διαδοχικές ιδέες φωτισμένων ανθρώπων ανά τους αιώνες δημιούργησαν τον ψηφιακό κόσμο στον οποίο ζούμε. Μέσα από τις δραστηριότητες του προγράμματος θα κάνουμε με τους μαθητές μας ένα ταξίδι στην ιστορία, από τον 5ο αιώνα π.Χ. ως σήμερα για να γνωρίσουν την εξέλιξη και τις αρχές λειτουργίας του ηλεκτρισμού του ηλεκτρομαγνητισμού και των ηλεκτρονικών
Μέσα από το ταξίδι αυτό θα τα βοηθήσουμε να ζήσουν την πορεία της ανθρωπότητας από το ήλεκτρο στον πρώτο λαμπτήρα πυρακτώσεως, από τον λαμπτήρα στις λάμπες Led και στα Laser και από την λάμπα Led στις σύγχρονες οθόνες τηλεοράσεων και κινητών.
Με την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα αυτό θα εισάγετε τους μαθητές σας στο πώς ο άνθρωπος δημιούργησε ηλεκτρικό ρεύμα, πώς ανακάλυψε την πρώτη μπαταρία και η πρώτη γεννήτρια, πώς η γεννήτρια λειτούργησε με ατμό και ορυκτά καύσιμα, με πυρηνικούς αντιδραστήρες, με το νερό των ποταμών, τα κύματα και τον άνεμο και πώς το ηλεκτρικό ρεύμα έφτασε στα σπίτια μας.
Τέλος θα τους βοηθήσετε να καταλάβουν πώς η ανακάλυψη του απλού διακόπτη ήταν η αρχή μιας πορείας εξέλιξης που οδήγησε στην δημιουργία της ψηφιακής λογικής, στην δημιουργία οικογενειών σύγχρονων επεξεργαστών και υπολογιστικών συστημάτων (Intel, AMD, ARM, Raspberry, Arduino, Micro:bit) και πρόσφατα κατέληξε στην δημιουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης τα οποία θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια.

Σκοπός προγράμματος

Ο στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία και η εξοικείωση με τον κόσμο του ηλεκτρομαγνητισμού και των ηλεκτρονικών που είναι κρυμμένος μέσα σε κάθε σύγχρονη συσκευή τεχνολογίας. Οι συσκευές αυτές βρίσκονται παντού γύρω μας, επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητά μας και μελλοντικά θα την επηρεάζουν περισσότερο. Βασικές γνώσεις για τον τρόπο που λειτουργούν είναι απαραίτητες τόσο για την σωστή επιλογή τους όσο και για τη σωστή συμβίωσή μας με αυτές.

Πληροφορίες Προγράμματος

  • Ηλικία: Ενήλικες
  • Αριθμός μαθημάτων: 5
  • Διάρκεια προγράμματος: 15 ώρες
  • Κόστος: 250€ (Έκπτωση 50% σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολείο.)
  • Ημερομηνία έναρξης: Ιανουάριος 2021

Για πληροφορίες και εγγραφές στο τηλέφωνο 2106010162 και στο [email protected]

κρατήστε θέση τώρα!

Lesson tags: Δευτεροβάθμια δια ζώσης, Φυσικοί γυμνασίου
Back to: Coding

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *