Φυσικές Επιστήμες

stem-alive-preschool-cover

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του STEM Education αναπτύσσονται με το όραμα να εμπνεύσουν τη γενιά παιδιών που καθορίζει το Μέλλον.

Το όραμα αυτό βασίζεται στις εκπαιδευτικές αρχές της μεθοδολογίας STEM και της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Μέσω της διερευνητικής διαδικασίας και της συνεργασίας, οι μαθητές καλούνται να επιλύσουν προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Αξιοποιούν τις Θετικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Έτσι, η δασκαλοκεντρική διδασκαλία δίνει τη θέση της στην ανάδειξη των ιδεών των μαθητών, στην καινοτομία και στη δημιουργικότητα. Η τάξη μετατρέπεται σε εργαστήριο κάνοντας τη μάθηση μια βιωματική και διασκεδαστική διαδικασία.

STEM Εxperiments

Νηπιαγωγείο
Το Sullivan STEAM School υποστηρίζει ότι τα παιδιά από τη μέρα γέννησής τους μέχρι και την ηλικία των 8 ετών, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της επιστήμης, παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους. Ο STEM Education με άξονα τη φυσική περιέργεια των παιδιών ανέπτυξε το «STEM Experiments»! Ένα σύγχρονο πρόγραμμα πειραμάτων, το οποίο θα ενισχύσει τη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών και ακολουθεί τη λογική του Messy Play. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν για πρώτη φορά την επιστημονική μέθοδο των πειραμάτων.

Φυσικές Επιστήμες Δημοτικού (Δ’-ΣΤ’)

Δ’-Ε’-ΣΤ’ Δημοτικού
Ένα Νέο Πρόγραμμα βασισμένο αποκλειστικά στην εκπαίδευση STEM και τις Φυσικές Επιστήμες που θα ενθουσιάσει τους μαθητές!
Πειράματα Φυσικής, χρήση Αισθητήρων για την καταγραφή Δεδομένων, Μαγνητικά Κυκλώματα και Ηλεκτρικά Πεδία, Μέτρηση της Ταχύτητας του Ήχου, Μετατροπές της Ενέργειας και άλλα πολλά Φυσικά μεγέθη γίνονται παιχνίδι με το Νέο Πρόγραμμα μας! Οι μαθητές αγαπούν τη Φυσική Επιστήμη και παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να την κατανοήσουν ευκολότερα και για τις επόμενες τάξεις του Γυμνασίου!