Πρόταση συνεργασίας με ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης

Ο STEM Education, ο εκπαιδευτικός οργανισμός που συμβάλλει στην εισαγωγή του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην υποχρεωτική εκπαίδευση, προσκαλεί τους επαγγελματίες της εκπαίδευσης που επιθυμούν να επενδύσουν ποιοτικά και  να ενσωματώσουν την εμπειρία και την ποιότητα του οργανισμού μας στην επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Προτείνουμε ολοκληρωμένα ετήσια εκπαιδευτικά προγράμματα, που συνοδεύονται από επιλεγμένο εκπαιδευτικό υλικό και παρέχουμε εκπαιδευτικό περιεχόμενο για προγράμματα STEM που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 5-15 ετών. Από τη στιγμή της αγοράς, όλες οι δραστηριότητες παραμένουν στην κατοχή του συνεργάτη μας για πάντα.

Είμαστε δίπλα σας για να σας υποστηρίξουμε με την εμπειρία μας. Σταθεροί συνεργάτες, πολύτιμοι σύμμαχοι.

Engineering

Λιλιπούτειοι Μηχανικοί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λιλιπούτειοι Μηχανικοί» είναι σχεδιασμένο για μαθητές προσχολικής ηλικίας (4 και 5 ετών). Τα παιδιά κάνουν τα πρώτα βήματά τους στον κόσμο των Θετικών  Επιστημών, της Τεχνολογίας και της Μηχανικής. Μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες τα παιδιά εξερευνούν έννοιες και φαινόμενα από τον κόσμο γύρω τους, δημιουργώντας μια ή περισσότερες κατασκευές κάθε φορά. Μέσα από τις μοναδικές ιστορίες που εμπλουτίζουν κάθε δραστηριότητα και κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους, οι μικροί μηχανικοί καλούνται να αναζητήσουν λύσεις σε συγκεκριμένα προβλήματα.

Απλές Μηχανές

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Απλές Μηχανές» είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’ & Β’ δημοτικού και τους δίνει τη δυνατότητα να μεταμορφωθούν σε μικρούς επιστήμονες. Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω τους, τα παιδιά μαθαίνουν να αναρωτιούνται τι συμβαίνει στη φύση, πως λειτουργεί κάτι ή που χρησιμεύει μια συσκευή. Μέσα από τη συνεργασία οι μικροί μηχανικοί αξιοποιούν τις δεξιότητές τους, κατασκευάζοντας απλά μοντέλα και μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των μηχανισμών (γρανάζια, τροχαλίες, μοχλοί) που συναντούν στο περιβάλλον τους.

Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σύνθετες Ηλεκτρικές Μηχανές» αποτελεί συνέχεια του προγράμματος «Απλές Μηχανές». Οπλισμένοι με τα κατάλληλα εφόδια οι μικροί μηχανικοί είναι έτοιμοι να σκεφθούν ως μηχανικοί και να κατασκευάσουν σύνθετες μηχανές στη κατεύθυνση της επίλυσης προβλημάτων στην υπηρεσία του ανθρώπου. Θα κατανοήσουν τι σημαίνει ηλεκτρικό κύκλωμα, τι είναι η πολικότητα ρεύματος και τι είναι ο διακόπτης δίνοντας κίνηση σε συγκεκριμένες κατασκευές. Με τη χρήση tablet δίνουμε εντολές στην κατασκευή μας να εκτελέσει συγκεκριμένες δράσεις και με τη χρήση αισθητήρων μπορούμε να χτίσουμε τους πρώτους μας αυτοματισμούς, ώστε η κατασκευή μας να αντιδρά σε ερεθίσματα από το περιβάλλον.

Οι πρώτοι μου αυτοματισμοί

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οι Πρώτοι μου Αυτοματισμοί» είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού. Οι μαθητές θα γνωρίσουν αρχικά το λογισμικό πρόγραμμα Scratch, θα εμπεδώσουν διασκεδάζοντας έννοιες Μηχανικής, Φυσικής και Μαθηματικών. Οι δραστηριότητες  που θα ολοκληρώσουν θα τα ψυχαγωγήσουν, θα εμβαθύνουν σημαντικά και θα τους αναδείξουν δεξιότητες ικανές που πρέπει να αποκτήσουν για να υποστηρίξουν την μελλοντική τους πορεία στην κοινωνία του αύριο. Με το Scratch οι μαθητές μπορούν να ανακαλύψουν και να ξεδιπλώσουν όλα τους τα ταλέντα όπως animation , gaming κλπ. Είναι ιδανικό επίσης για τους μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους Διαγωνισμούς Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

SPIKE Prime

Το «SPIKE Prime» είναι ο ολοκαίνουριος τρόπος να ωθήσουμε τους μαθητές στην ενασχόληση με το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, βοηθώντας τους να αναπτύξουν την αυτοπεποίθησή τους μέσα από τη γνώση. Οι μαθητές ηλικίας 11-15 ετών γνωρίζουν το STEAM και την εκπαιδευτική ρομποτική, κατασκευάζοντας και προγραμματίζοντας διασκεδαστικά ρομπότ και έξυπνες συσκευές! Το SPIKE Prime ενισχύει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών καθώς και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων μέσα από μια διασκεδαστική διαδικασία όπου μαθαίνουν μέσα απ’ το παιχνίδι.

EV3

Το πρόγραμμα «EV3» είναι σχεδιασμένο για τους μαθητές της Α’, Β’ & Γ’ Γυμνασίου. Η εμπλοκή στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική δύναμή τους και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο. Ταυτόχρονα τα παιδιά προετοιμάζονται για να συμμετάσχουν, αν το θελήσουν, στον  ετήσιο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas.

Programming

Ο πρώτος μου Αλγόριθμος

O STEM Education με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο πρώτος μου Αλγόριθμος» προσφέρει σε παιδιά προσχολικής ηλικίας την ευκαιρία να δημιουργήσουν τους πρώτους τους αλγόριθμους! Με το νέο αυτό πρόγραμμα θέλουμε να θέσουμε γερές βάσεις από πολύ μικρή ηλικία στην κατανόηση εννοιών προγραμματισμού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που θα δώσουν στα παιδιά κίνητρα για να θέλουν να μάθουν όλο και περισσότερα. Κάθε μάθημα είναι μια διαφορετική ιστορία – πρόκληση που δίνει το κίνητρο στα παιδιά να λύσουν ένα πρόβλημα μέσα από το προγραμματισμό του ρομπότ. Η ομάδα των μαθητών δημιουργεί τη δική της μοναδική ιστορία, την οποία στη συνέχεια εικονοποιεί με τη μορφή πίστας.

Microbit Scratch Building Robots

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Microbit Scratch Building Robots» οι μαθητές Ε & ΣΤ Δημοτικού και Α Γυμνασίου θα μάθουν να κατασκευάζουν αυτοματισμούς, συσκευές ελέγχου και πιο σύνθετες ρομποτικές διατάξεις χρησιμοποιώντας τον μικροελεγκτή Micro:bit και διάφορα περιφερειακά όπως αισθητήρες και σερβομηχανισμούς. Παράλληλα θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της Φυσικής που αναφέρονται στα φυσικά μεγέθη που σχετίζονται με τις κατασκευές τους. Επιπλέον, θα γνωρίσουν τις βασικές αρχές των μαθηματικών και της στατιστικής που εφαρμόζονται στη συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση των μετρήσεων που θα παίρνουν από αυτές τους τις κατασκευές.

Micro:bit Scratch

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Micro:bit Scratch» οι μαθητές Δ, Ε & ΣΤ Δημοτικού και Α Γυμνασίου θα κατανοήσουν οι μαθητές βασικές προγραμματιστικές έννοιες, να έρθουν σε επαφή με την έννοια της μέτρησης φυσικών μεγεθών και φυσικών μεταβολών, να χρησιμοποιήσουν την ηλεκτρονική τεχνολογία και τα μαθηματικά για να εξάγουν τα πρώτα τους επιστημονικά συμπεράσματα. Μέσα από τη διαθεματικότητα των εργαστηρίων θα είναι σε θέση να διαβάζουν να σχεδιάζουν, αλλά και να κατασκευάζουν πειραματικές διατάξεις με ηλεκτρονικά κυκλώματα. Οι μαθητές θα αρχίσουν να κατανοούν τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται στις καθημερινές συσκευές, καθώς επίσης και τους προγραμματικούς αλγόριθμους που κρύβονται πίσω από αυτές.

Κάθε χρόνο ο συνεργάτης θα παραλαμβάνει εγκαίρως το σύνολο του εκπαιδευτικού περιεχομένου της χρονιάς. Το περιεχόμενο εμπλουτίζεται και εξελίσσεται συνεχώς, οι συνεργάτες μας θα λαμβάνουν πάντα περιεχόμενο up to date.

Οι συνεργάτες μας

Είπαν για εμάς

Το περιεχόμενο που μου παρείχε ο STEM Education μου έλυσε τα χέρια! Τα παιδιά κάνουν πρωτότυπες δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής που έχουν δημιουργήσει οι ειδικοί!

Βέρα Κ. – Ιδιοκτήτρια Φροντιστηρίου

Το κύρος και η αξιοπιστία του STEM Education ανανέωσε τα μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής και το ενδιαφέρον των μαθητών μου.

Χρήστος Μ. – Ιδιοκτήτης ΚΔΑΠ

Παροχές στους συνεργάτες

Ειδική προώθηση συνεργατών
στα κοινωνικά δίκτυα για
αύξηση του πελατολογίου σας
Δυνατότητα προετοιμασίας για
συμμετοχή στην Ολυμπιάδα
Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
Ευκολίες Πληρωμής
10% έκπτωση
στον εξοπλισμό
Άδεια χρήσης χωρίς ημερομηνία λήξης
Έκπτωση 50% για 2ο εκπαιδευτικό κέντρο
Ειδικές τιμές για εκπαίδευση των εκπαιδευτών σας

Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος